https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so kulturni nagrajenci soboške občine

23.12.2020 ob 16:35  

Murskosoboški mestni svetniki so na današnji 14. redni seji med drugim potrdili prejemnike kulturnih nagrad, ki jih občina podeljuje vsako leto ob kulturnem prazniku.

 

Denarna nagrada v roke Robertu Inhofu

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju kulture bo ob kulturnem prazniku v letu 2021 prejel dr. Robert Inhof. Razlog za nagrado predlagatelji v obrazložitvi navajajo pregledno tematsko razstavo z naslovom Osamljenosti. Izrazi »tesnobe« v prekmurski likovni umetnosti (izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota) in za istoimensko znanstveno monografijo, izdano ob razstavi. V slednji je Inhof predstavil glavnino  pomurskih likovnih umetnikov. Z razstavo pa je poskrbel za strokovno ovrednotenje, popularizacijo in izjemno promocijo likovne umetnosti, ki je in še nastaja na prekmurskih tleh oziroma izpod rok prekmurskih likovnih umetnikov izven Prekmurja. 

 

Robert Inhof , dolgoletni direktor Galerije Murska Sobota

Plaketo bo prejel Tomi Bušinoski

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture bo prejel mag. Tomi Bušinoski. Eden njegovih najpomembnejših projektov je bilo koordiniranje vseh aktivnosti ob 100-letnici Gimnazije Murska Sobota, kjer je zaposlen. Kot piše v obrazložitvi je bila proslava izvedena na vrhunski umetniški ravni ter presegla raven mnogih podobnih dogodkov v Sloveniji.

 

Tomi Bušinoski,  foto: arhiv MePZ Štefana Kovača 

Priznanji društvu ARGO in Vidi Bukvič

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini pa bosta prejela ARGO, društvo za humanistična vprašanja iz Černelavcev in Vida Bukvič, učiteljica na OŠ II Murska Sobota.

ARGO je organizator srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, festival že 25 let poteka v Murski Soboti.

Bukvičeva, ki je na OŠ II Murska Sobota zaposlena že 40 let, pa se, kot piše v obrazložitvi,  ves čas službovanja nesebično razdaja pri delu z mladimi na športnem in kulturnem področju.

Foto: arhiv Festivala Oko besede

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.