https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
http://ris-dr.si/go/563/1063/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA
http://www.zniders.com/

POLITIKA

Svet stranke DeSUS sklenil, da zapuščajo koalicijo

17.12.2020 ob 13:15  

Izvršni odbor DeSUS-a in svet stranke sta podprla predlog o izstopu stranke iz koalicije, in sicer z današnjim dnem, je pojasnil Karl Erjavec. Že na predhodnem sestanku ožjega vodstva stranke so sprejeli sva sklepa: stranka zapušča aktualno koalicijo in Karl Erjavec je kandidat za mandatarja, kar je nato potrdil tudi svet.

Svet DeSUS za izstop iz vladne koalicije in podporo Erjavcu pri kandidaturi za mandatarja

Svet stranke DeSUS je izglasoval predlog za izstop iz vladne koalicije in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Odločitev glede usode aktualnih ministrov prepuščajo premierju Janezu Janši. Erjavec sicer pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina, poroča STA.  Najprej je zasedal izvršni odbor, nato še svet stranke. Od 47 članov sveta stranke naj bi jih bilo 37 za odhod iz koalicije, nihče pa ni bil proti temu.

"Kar se tiče ministrov, to prepuščamo predsedniku vlade, da se odloči, kdaj jih bo razreši. Minister za zdravje ima pomembno vlogo in ne želimo, da bi minister kar odšel in pustil predsednika vlade v negotovosti," pojasnjuje Erjavec. Erjavec je tudi napovedal, da se bo s poslansko skupino sešel v petek, pričakuje pa, da bo ta ostala enotna in bo sledila vodstvu in organom stranke.

Poslanci so sicer pred tem že večkrat izpostavili, da jih v aktualni vladi motijo nekatere premierjeve poteze, ki razburjajo javnost, a da so zadovoljni z izpolnjevanjem koalicijskega sporazuma in zahtev DeSUS. Štirje poslanci DeSUS so tudi stopili na zavoro, ko je Erjavec le dva dni po vnovični izvolitvi za predsednika stranke predlagal odhod iz vlade. 

 Foto: arhiv pomurec.com

Dogajanje budno spremlja tudi predsednik vlade, ki je v Kočevski Reki dejal, da bi "si želel, da bi si minister Gantar vzel več časa za delo na svojem resorju, kot za rušenje vlade".

Glavno vprašanje zadnjih dni je bilo, ali bo Erjavcu poslance lastne stranke uspelo prepričati, da ga podprejo pri načrtu, da postane predsednik vlade, ki bi se ji pridružila tudi večina aktualne opozicije. Ta si pod kratico KUL prizadeva sestaviti novo vlado, ki bi Slovenijo popeljala iz krize, ki jo je povzročila globalna pandemija koronavirusne bolezni, poroča 24 ur.

 

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   17.12.2020 ob 13:25 gost

   Če Karl zapusti koalicijo in vlada pade, potem bodo tudi nadzornike HSE menjali in tudi g. Celeca. On se vleče v r... g. kis janoša.

   14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 22:06 Pistek Matkof gost

    Vsem dober, adventni večer. Samo nekaj, ko berem vaše komentarje, raje besede pune hudobije, me je sram da sem Slovensko krajine. Dragi lidje fejst ste močni pa pogumni, ko niti ne upate pisati pod pravim imenom. Ni toliko pomembno kdo je na vladi, važno je na posamezniku, da pokaže, prispeva k strpnosti, toleranci. Vsaka oblast je od Boga, mi pa ne premoremo niti trohice k pluralni drži. Mar ne sije isto sonce na naš? Tudi temnini noči ne moremo zbežati. Bodimo bratje, ne sovragi.

    4 3 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 23:22 Fiktor gost

    To pa ne. Ukvarjali se bodo samo z epidemijo in ne bodo delali kadrovskih zamenjav oz. kadrovskega cunamija. Saj tak je bil njihov predlog da ne rečem zahteva za delo aktualne vlade. Če jim hrata, bodo pa ja sledili svojim lastnim nasvetom.

    1 1 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   17.12.2020 ob 13:55 desni gost

   super, samo tak naprej....

   10 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   17.12.2020 ob 14:17 špekulant gost

   Ge san pred petimi minoutami vö spunu prijavnico za Desus ka ščen neka biti. Nekšo drago plačano funkcijo. Karleki bon noso mobitel za trij gezero evrekof. Lejko bi bil tudi varnostnik zatou ka man doma dvej freči za futrati ribe ka kcuj trij kile žgancof.

   12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   17.12.2020 ob 14:55 gost

   Bodite sigurni, da bo puklasti kaplar vso krivdo za tisoče umrlih in neuspešen spopad z epidemijo potisnil na Gantarja, če Desus zapusti koalicijo in Gantar odstopi kot minister.

   11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   17.12.2020 ob 15:00 gost gost

   Bravo Krel, spravi DESUS nazaj v normalne vode. Tak se dela, samo naprej. Puklastomi kaplari pa naj prpa dela. Zavozo je vse ka je lejko in osramotil našo državo, kak še nihče v zgodovini. To, to smo čakali. Zdaj se včlanim v tvojo stranko.

   15 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   17.12.2020 ob 15:26 gost

   V kateri državi se vsako leto menjujejo vlade? Nazaj pa se klacijo taki,ki so vrgli puško v koruzo in zdaj najbolj pametni! In kdaj bo boljše v tej državi??

   24 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   17.12.2020 ob 15:31 gost

   Predsednik vlade bi naj bil človek ki je na zadnjih volitvah dobil manj glasov kot v naši KS zadnji član KS

   21 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   17.12.2020 ob 15:37 nihče ni vrgel gost

   puške v koruzo, menjave v SMC in Desusu so plod Ivana Janeza Groznega, on je menjal Cerarja Iin Erjavca z podkupljenci ala Počivalšek in ona pizdzrina iz Ptuja. Točno se ve, kdo je zrušil Šarca, politik, ki ve kako se dela škodo drugim, kot so propadli crkvenjaki in ljudska. Vendar Karel veliki, čeprabv ni strokovnjak za meglo na letališčih se vrača in uniči pizdurina PRINCA TEME, ter ga pošlje u večna lovišta. Še sreča, da prokleta kurba SDesovska ima toliko teh starih penzionerjev, ki jim z evropskim denarjem pomaga, da mu dajo svoj glas. Ta Polajnar, poslanec v zboru je tudi veliki Janšist in pizda, ki ga ni daleč naokoli.

   13 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 23:27 Fiktor gost

    A ste vi zgrešili državo? Članek je v slovenščini in tudi komentarji naj bi bili v tem jeziku. Vaš je pa v meni nerazumljivi šprahi.

    2 0 Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   17.12.2020 ob 15:39 Ge-Janez gost

   Gotof san. Kahl me odpelo v politikarsko historijo.

   10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   17.12.2020 ob 15:43 Jurij gost

   Samo rušiti vlade in nič ne narediti v dobro države predvsem pa upokojencev si gospod Karel ni upravičen voditi države,in to s 394 glasovi....pojdimo na volitve in premešajmo karte na novo...dovolj je bilo dvakrat....in kar stane stane....Vse skupaj je neodgovorno ,kradejo javno ,zavajajo ljudstvo,vse to mladi opazujemo in vidimo,in kaj sledi,namesto boljši ,slabša in krutejsa prihodnost....

   24 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 15:48 Gost123 gost

    Vsi keri ste se puklastomi v rit vlekli ostanite v rijti,drugace de mogel dugo na bleki lezati ka te se njemi vo vlekli.

    10 19 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 16:39 963 gost

    Aja, zdaj bi volitve in premešali karte na novo. Pred mesec,. ko je s prevaro volilcev desusa in SMC-ja nastala ta pokvarjena vlada, pa niste hoteli volitev.

    6 10 Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   17.12.2020 ob 15:53 gost

   Kaj je nekoč dejal Lojze Peterle o Prekmurcih? Da ste navadni cigani. In vi že desetletja ponosno volite take ljudi.

   13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   17.12.2020 ob 16:41 Jošku gost

   Nej se nam uresničijo (sanje) da bomo spet mij vladali!!!! Samo malo se jaz vsega tega bojim ,ker mij nimamo nobenega novega obraza v naši strukturi!!!! Tile ki se pa sedaj podajajo na ta mesta pa mislim da niso bolj sposobni kot tile proletarci ,ki nas sedaj vodijo! V takšnih časih kot so pred nami je in bo zelo zelo težko, eno je govoriti ,drugo pa potem storiti in izvesti!!! Nisem podpornik te vlade mislim pa si da v teh težkih trenutkih nobeden od naših nebo naredil nič novega in boljšega ker nima izkušen in znanja. Lahko je porušiti a zelo težko na novo zgraditi !!!! Boste videli ,da imam prav ker sem že nekaj skozi dal in preživel.

   6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   17.12.2020 ob 17:44 Karel gost

   Balažek bo minister za krizo, Šteiner pa za vojsko v Erjavčevi otroški skupinici, kjer se bodo šli indijance in kavboje. Pa kakšne nove volitve, novo revolucijo in te oboje moramo nagnati na smetišče zgodovine, če želimo, da nam bo v bližnji bodočnosti malo boljše in nam ne bodo vladali titoistični diverzanti in manipulanti.

   9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   17.12.2020 ob 17:45 gost

   Vse se vrača vse se plača Janez grozni je rušil vlado februarja šarca. Najprej je menjal predsednike strank, DeSUS, Smc, nsi, potem pa lepo z pomočjo teh nastavljenih predsednikov podkupljeni prevzel vlado. Zdaj se mu pa lepo vrača.

   6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   17.12.2020 ob 17:59 Karel gost

   Zato ravno je potrebno menjati oboje tako Kučanove kot Janševe, ker se ti samo medsebojno borijo za oblast in v ta namen zlorabljajo državo Slovenijo in Slovenski narod. Pa vidite, da vsako tožbo na mednarodni ravni izgubimo, saj oboji samo lažejo in izsiljujejo svoj prav v enaki meri kot doma, tudi na mednarodni sferi. Kdaj bo že ta Slovenski narod enkrat spoznal, da nam še vedno vladajo titoisti, to pa pomeni, da nam vladajo lažnivci. Leta 1990 smo dejanski pomladniki v Prekmurju odpravili titoistično poliitčno srenjo, vendar je prvi titoist Janša prispeval k tem največ, da je namesto titoistov zrušil pomladno demokratično opcijo v Prekmurju in je namestil titoisitčno opcijo. Morda veste iz zgodovine, da na volitvah leta 1945 titoisti le v Prekmurju niso dobiliu večine.

   5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 18:10 gost

    Karel Kozic, že sem te vsaj petkrat vprašal kdo so ti, ki so sposobni obrniti Slovenijo v boljše čase, pa nisi dal še nobenega odgovora. Znaš samo ponavljati titoisti, kot pokvarjena plošča. Kdo ste tisti sposobni pomladniki iz leta 1990? In iz današnjega časa. Jaz vas nikjer ne vidim. Hočeš, da bo Vatikanska cerkev vodila državo ali kaj želiš?

    5 4 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 20:05 Karel gost

    Saj ti ne sprašuješ ampak provociraš, da bi tako vi titoisti, namreč ti s temi svojimi udbovskimi vprašanji to dokazuješ, v kali zatrli upor in diskreditirali sposobne ljudi. Ko ti sprašuješ takšne neumnosti kažeš, da ne spoštuješ sposobnih ljudi ampak podpiraš takšne kot so Kučanovi in Janševi titoisti. Ti nisi sploh pšroti Janši saj je on vaš on je vaš sramotilni steber katerega ste si vzeli za to, da je uničil slovensko pomlad, je uničil takratno priložnost, da bi Slovenija postala svobodna, demokratična, pravna in proevropsko urejena država. Če ti ne veš, kaj se je okrog leta 1990 dogajalo v Prekmurju in kdo je vodil prekmursko pomladno opcijo v okviru DEMOSA, potem me ne nadleguj in me ne špijoniraj s temi udbovskimi puščicami, rajši bodi tiho pa če si stari ali novi Udbovec.

    3 1 Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   17.12.2020 ob 18:12 gost gost

   Živel Karel, naš rešitelj. Odpiram šampanjec, samo ka ta puklasti pokvarjenec odide. Pa z njin vsi, šteri ste brez mozga, torej njegove ovce. Ker očitno želite živeti v temi, represiji, totalizmu in še v vsem, kar puklasti pooseblja. Samo očitno ne razmite, ka se van želi dopovedati, tak pač je, ko je IQ zelo nizek.

   5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   17.12.2020 ob 18:22 gost

   Zdaj se nam bo sele vsa evropa smejala ko bo Erjavec na oblasti. Kdo nas bo sploh resno jemal. Klovn predsednik in pajac na vladi. Cirkuska drzava smo. Ce levicarji res ne premorejo nic boljse kot odsluzenega Erjavca te naj grejo v bozjo mater pa zaprejo gobce za zmeraj.

   12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   17.12.2020 ob 19:16 r gost

   ge je PAHOR nede zdigno to posrano rit pa nekši red naredo

   4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   17.12.2020 ob 19:25 gost

   Vijdiš ka se nam že iz cele evrope začnejo norca delati ,če od mrtvih obujamo ,pa to odpad levi???!!! Što de predsedoval evropi tej nerazmijo tujega jezika!!!!!

   9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   17.12.2020 ob 19:28 Kahl gost

   Eden iz Bratonec bo direktor demografskega sklada.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   17.12.2020 ob 19:30 gost

   gost 17 : 45 pojma nimaš o politiki.Še srečo imaš da norost ne boli.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   17.12.2020 ob 19:40 gost

   Karčija bo itak zjebala globoka država.Ja kdo pa bo predsedoval EVROPSKI UNIJI ? pa saj nihče od levuharjev ne zna povedat 4 stavke v ANGLEŠKEM JEZIKU. levuharji lahko grejo na tečaj k ŠIVILJI ki nas je že enkrat pošteno PONIŽALA.Pa tudi tomićka je ista.Bog nam pomagaj kako sramoto bojo spet napravili.serpentinšek bo spet skakal v prazenn bazen ,pej pa mora najti PUŠKO ki jo je vrgel v koruzo..JOJ JOJ globokaaaaa država KAJ DELATE.Zdaj se vidi da je samo MANI MANI MANI pod vprašajem .JEBE SE LEVAKOM ZA LJUDI,KAHLU pa za UPOKOJENCE.SRAMOTA.Sam sem upokojenec a DESUS mojega glasu več ne bo dobil.Upam da RAZPADEJO:

   16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   17.12.2020 ob 20:56 Hehehe gost

   IVAN JANEZ VIKTOR, TVOJE VREME SE ISTIČE🖕🖕🖕

   4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   17.12.2020 ob 21:00 TI ZGORNJI gost

   SI KURAC NEJ UPOKOJENEC, ZA 670 eur HODIŠ TOVARNO ČISTIT.

   1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   17.12.2020 ob 21:36 ana gost

   Živela Slovenija, Karči nebo ti uspelo. Hitro boš našel kanto, tja tudi spadaš. Bog živi nas slovence, poštene in delavne. Čas se izteka rdeči bratovščini, živel Janez Janša.

   9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   17.12.2020 ob 21:45 gost

   Ti zgornji si pa ANTISLOVENEC z mekanimĆna koncu priimka .Kaj se sploh glasiš gnoj smreči.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   17.12.2020 ob 21:52 gost

   gost 18:12 brez mozga si ti.Vse kar navajaš so karakteristike levih strank.Sram te je naj lažnivec,zavajalec levuharski GNOJ.

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    17.12.2020 ob 22:13 gost gost

    18:12 je ovi lendavski psiho (original), polovico komentarov je tak te gnoj napisal, tak da se ne obremenjuj z njim.....

    6 1 Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   17.12.2020 ob 22:33 IVO gost

   POBUDA VSEM OPRAVILNO SPOSOBNIM DRŽAVLJANOM REPUBLIKE SLOVENIJE. ČE BO KAHL EHRJAVEC MANDATHAR SE ODPOVEDUJEM DRŽAVLJANSTVU REPUBLIKE SLOVENIJE, PA MISLIM ČISTO ZARES.DELITE NAPREJ!

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   17.12.2020 ob 22:35 IVO gost

   POBUDA VSEM OPRAVILNO SPOSOBNIM DRŽAVLJANOM REPUBLIKE SLOVENIJE. ČE BO KAHL EHRJAVEC MANDATHAR SE ODPOVEDUJEM DRŽAVLJANSTVU REPUBLIKE SLOVENIJE, PA MISLIM ČISTO ZARES.DELITE NAPREJ!

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   17.12.2020 ob 23:14 gost

   Vse najslabše kar je na tem svetu naj obišče smrdljvega karčija.

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   18.12.2020 ob 10:03 gost gost

   KUL- pomeni - kur -ac u levico, Ja čestitam za takšno potezo. Ponovno se iz poslancev delajo drugi Puckoji, ko se jim vsiljuje kaj naj delajo oziroma glasujejo. Ni pomembno kaj izvoljeni poslanec od ljudstva misli, da je prav za njegovo volilno telo. Poslanca Juršo so volili po celi Prlekiji tudi mnogi drugih strank, ki so žrtvovali svoj glas za totega našeg iz bližine. Zdaj pa Karel in leva opcija strank grozi poslancem, da morajo glasovati kaj oni povejo. Kakšno veljavo bo imela potem ta vlada Karla Erjavca v Evropi. Ko so z grožnjami prisilili poslance, da glasujejo proti svoji volji in prepričanju. Ni čudno, da izgubimo za Slovenijo pomembne tožbe.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   18.12.2020 ob 12:28 ana gost

   Gospod GANTAR, torej hvala za vse in srečno. Pozdravite Aleksandro, naj se kaj oglasi. Ne zapirajte vrat za sabo, nikoli ne veste, kdaj boste morali spet skozi.

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   18.12.2020 ob 15:31 bunbar gost

   karči de isko puško v koruzi z šarcom v novem letu 2021

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. gost
   19.12.2020 ob 4:52 Gost: gost

   Karel Erjavec bo razkosal stranko DESOS, razkosal bo poslansko skupino in nazadnje bo razkosal koalicijo KUL, kajti vsi nastopajoči v levem bloku držijo figo v žepu. Tako Šarec, kot vsi ostali sanjajo, da bodo močnejši, najmočnejši-, vodilni v skupini in to jih tolče in tudi pokoplje.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   20.12.2020 ob 11:55 Gost gost

   To ni svet stranke Desus ampak CK ZKJ

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   22.12.2020 ob 20:31 kujkel gost

   Kaj pa kvačkate bedarije nikomur ne moremo očitati te pandemije nihče od ministrov ne more nositi odgovornost če kdo umre ali zboli za tem kovidom saj ga ni naredila naša vlada pa nehajte srat vse povprek glede tega desusa posebno Erjavca pa mirno povem kdo je za Erjavca kot mandatarja je res ta pravi idiot ali pa rdeči če bo Erjavec postal predsednik vlade vam toplo priporočam naredite samomor da ne boste trpeli in svojim otrokom lagali da vi niste krivi ker je njim slabo da morajo garati kot živina da plačujejo to kar smo mi zašuštrali.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   22.12.2020 ob 20:38 gost gost

   Kujkel dobro praviš gdo podpejra toga rjavca je rejsan betežen v glavi.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.