https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

December bo letos popestrila spletna stran Čarobne zgodbe Moravskih Toplic

21.12.2020 ob 11:00  

Moravske Toplice so odete v čarobno praznično svetlobo, osvetljena je evangeličanska cerkev in v pravljičnem vzdušju sta oživela park in gozdiček. Zaživela pa je tudi čarobna spletna stran, ki vsebuje številne otrokom prijazne vsebine.

Čarobna spletna stran je zaživela na začetku decembra

Najmlajši lahko do čarobne spletne strani varno dostopajo preko FB strani TIC Moravske Toplice ali spletne strani Občine Moravske Toplice. Tam pa jih čakajo  otrokom prijazne vsebine.

Čarobna spletna stran vsebuje kulinarične in plesne delavnice v družbi Božičkove sestre in Božičkovih palčkov, ponuja ustvarjalnice ter iz lokalne skupnosti nagovarja z vsebinami in izjavami lokalnega prebivalstva, ki jih je TIC Moravske Toplice posnel z ljudmi, ki predstavljajo pomemben del lokalne skupnosti in kot taki pripevajo k dvigu kvalitete življenja v njej.

Del lokalnih zgodb, ki čudovito dopolnjujejo Čarobne zgodbe Moravskih Toplic so tako tudi zaposleni in otroci zavoda Vrtci občine Moravske Toplice, člani občinskih Prostovoljno-gasilskih društev, vseh 28 krajevnih skupnosti iz občine Moravske Toplice in podjetje Čista narava.

Božiček se bo podal po vseh vaseh Občine Moravske Toplice

Miklavž je svoje otroke že nagovoril, in sicer so ustvarjalci prizore posneli v cerkvici Sv. Nikolaja v Selu, ki je za Prekmurje izredno pomembna arhitekturna dediščina, zato je bila njegova pojava skupaj z nagovorom bila posebno, že skoraj mistično doživetje.

Skupaj so se tako odločili, da bo upoštevajoč vse varnostne ukrepe, Božiček otroke vseeno pozdravil v živo, pa čeprav od daleč. Božiček se je namreč odločil, da bo na pomoč poklical gasilce in se bo na dan 22. 12. 2020 skupaj s svojim šoferjem in s palčki podal po vseh vaseh Občine Moravske Toplice, da od daleč pomaha svojim malim prijateljem, ki ga že nestrpno pričakujejo. Kje in kdaj se bo peljal skozi določena naselja lahko preverite na spodnji sliki.

Božičku bodo najmlajši lahko tudi pisali pisma

TIC Moravske Toplice že več let zapored v bližino cerkve v centru Moravskih Toplic namesti poštni nabiralnik za pisma Božičku. Ravno pred dnevi je bil nameščen popolnoma nov, lep in rdeč nabiralnik »Božičkova pošta«. V njega lahko otroci mečejo pisma Božičku, ki bodo odpotovala na daljni sever, v centralno tovarno daril.

Kako morajo pravilno napisati pismo, se lahko podučijo od palčka Alabastra v posebnem videu na čarobni spletni strani. Otrokom Alabaster med drugim izda tudi naslov hiše, v kateri celo leto biva belobradi gospod Božiček in na katerem sprejema tudi pošto. Predstavniki TIC-a bodo poskrbeli, da bo prav vsak otrok, ki bo pravilno napisal svoj naslov, dobil odgovor od Božička v svoj poštni nabiralnik.

Na božični večer boste lahko prisluhnili nagovoroma iz katoliške in evangeličanske cerkve v Selu

Ob tej priložnosti naj omenimo še eno posebnost, ki so jo avtorji in ustvarjalci dorekli z obema predstavnikoma cerkva v Selu na Goričkem: božični nagovor brata Jurija bomo za vse katolike predvajali na božični večer iz naše čudovite cerkvice Rotunde, medtem, ko bo evangeličane na ta blagoslovljeni večer iz evangeličanske cerkve v Selu nagovoril duhovnik in škof Geza Erniša.

Na čarobni spletni strani najdete tudi nagradna vprašanja

Z vsebino čarobne spletne strani so povezana tudi nagradna vprašanja, ki se navezujejo na vsebine spletne strani ali pa se črpajo iz lokalnih zgodb občine Moravske Toplice. Vprašanja niso težka, v kolikor otroci in odrasli pozorno spremljajo dogajanje na čarobni in FB strani. TIC Moravske Toplice svoje najmlajše za zavzetost z veseljem nagradi, nagrade pa jim pošljejo kar po pošti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.