https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V vseh regijah dovoljeno poslovanje prodajaln s tehničnim blagom, drevesnic in vrtnarij

17.12.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

 

"Še vedno poteka dopisna seja vlade, vezana na sprejetje določenih sprememb pri opravljanju določenih storitvenih dejavnosti," je uvodoma povedal Kacin. 

Po besedah Počivalška so se v nedeljo na vladi odločili, da se sprosti izvajanje določenih dejavnosti.

Od sobote do vključno 23. decembra bo v vseh regijah dovoljeno poslovanje:

- Prodajaln s tehničnim blagom.
- Drevesnic in vrtnarij.
- Storitve izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja.
- Storitve nege hišnih ljubljenčkov.
- Individualne nezdravstvene, svetovalne in terapevtske storitve.

V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko (Osrednjeslovenska, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska) se dodatno sprošča:

- prodajalne oblačil in obutve,
- knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z galanterijo in darilnim programom,
- specializirane prodajalne z otroškim programom,
- storitve nepremičninskega posredovanja.

Kdaj se bodo v ostalih regijah odprte trgovine z oblačili. Ali bo to pred odprtjem šole?

"Potrebno se je zavedati odgovornosti do sproščanja, zato poskušamo odpreti tisto, kar je na nek način potrebno. Ampak na drugi strani tudi dejavnost, ki ne ogroža po strokovnih presojah v taki meri, možnost okužbe oz. se dejavnost izvaja z minimalnimi stiki. Zato lahko rečem, da bo potrebno za ta kljub vsemu občutljivi del prodaje, kjer lahko pride do stikov, čeprav so pomerjanja prepovedana, bo lahko prišlo, ko se bo tudi v drugih regijah stanje okuženosti in novih primerov izboljšalo," pove Počivalšek.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2020 ob 17:52 Štef gost

      Bedaki vladni štrik si nadenite pa adijo cerkve odpiramo šole pa če de sreča mogoče marca, to bi naj bila ministrica za šolstvo pa to je ena navadna lajdra kera je nej sposobna niti za javno hišo

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2020 ob 18:00 gost

      Rejsan ži čas ka spokate u vražju mater rejsan ste totalno nesposobni zaletava te še kak Butalci skozi zid. Več res nevej te kje ste pustili kompas koronek pa vas tribla kak Mesi....bedaki nesposobni.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2020 ob 18:04 gost gost

      Resan je zadnji čas, ka ta pokvarjena vlada odide. Takše norije, kak jih delajo nega nigi. En den tak, zapar vor že drugači. Pa, ka se idejo.?Naj pridejo tisti, ki se raztmijo v stroko, nej takši abvezniki.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.12.2020 ob 22:11 J.J. gost

      Glavno ka so cerkve odprli pa salone za nego hišnih ljubljenčkov! Vse to je življensko “potrebno”! Glij sosid pravo ka more kravo pelati na nego obraza pred svetkame! #JJ_spizdi #jelko_takoj_za_njim #vlada_odstopi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.12.2020 ob 22:14 JElko gost

      Cerkve pa saloni za nego hišnih ljubljenčkov? WTF?? Moren svojga pitona pelati na nego pa v nedeljo k meši!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.