https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Stranka SMC ne bo podprla morebitne Erjavčeve kandidature za mandatarja

18.12.2020 ob 13:15  

Po današnjem srečanju s poslanci je v izjavi v DZ predsednik SMC Zdravko Počivalšek sporočil, da je poslanska skupina SMC soglasno odločila, da ne bo podprla morebitne kandidature predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja nove vlade.


Po Počivalškovih navedbah bodo pripravili platformo, v kateri bodo dogovorili strategijo nadaljnjega delovanja stranke. Pravtako želijo v stranki SMC odprt dialog z vsemi, ki želijo pozitiven razvoj Slovenije. 

Prav tako še ni znano, ali na glasovanju o konstruktivni nezaupnici, ki jo pripravljajo opozicijske stranke LMŠ, SD, levica in SAB, poslanci SMC-ja morda ne bi prevzeli glasovnic.

"Svet stranke DeSUS je v četrtek izglasoval predlog za izstop iz koalicije Janeza Janše in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Erjavec pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina, s katero se bo sešel danes. Poslanci DeSUS sicer še molčijo. Brez vsaj dela poslancev SMC in DeSUS opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, vključene v KUL, nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade.

Matej Tonin iz stranke NSi je v četrtek pozno popoldne na Twitterju sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ. Skupaj se bodo po njegovih navedbah posvetili zajezitvi covida-19, gospodarskemu okrevanju in okrepitvi zdravstva," poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2020 ob 14:55 gost

      Seveda debeli počivaušek nebo podprl Erjavca. Zakaj le ker mu je,,, grinč,,, obljubil vse Sava hotele v opravljanje za to daje izdal februarja Šarca in prestopil k Janezu groznemu,,,, grinč,,,,. Zdaj pa ga grinč drži za jajca.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.12.2020 ob 18:40 gost: gost

        V stranki SMC dobro vejo, da Karel Erjavec nikoli nebo sestavo vlade. On lahko samo sanja o tem. Stranke v KUL-u - Šarec, Fajon, Levica in Bratoškova mu tega veselja ne bodo dopustile. Takoj ko bo izglasovana ne zaupnica vladi J. Janše bodo začeli priprave za volitve in Karel lahko potem samo sanja, kot lačna svinja kukoruz.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2020 ob 15:45 gost

      POJMA NEMAŠ !!!! Serješ sebi na tikev!!! Politika je k....! bijla pa bo in jo je potrebno RAZUMETI!!!!?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2020 ob 15:53 gost

      Ti bikec nerazmiš svoje pijane glavi Nej ka bi razmu politiko. Či tij mij sliš ka je Janez grozni politika si se zajebala. Kajti on je eden in edini še živči diktator iz podmladka,,,, Adeka Hitlerja. Štekaš butalce.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2020 ob 15:56 gost

      15.45.tij znaš ka je politika hlapec pederski. Vijdi se po tvoji komentarja kak se razmiš v politiko. To je Nej kuppica tvoje kislice kero žriš te pa nevejš ka pišeš.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.12.2020 ob 18:32 gost gost

      Što pa še sploh upošteva toga debeloga naduteša- zgleda kak nekdanji firerof oficir, ki mora samo ubogati. Pa to tudi dela zdaj tomi puklastomi fireri. Sicer pa zna, ka je oplel, če odide. Nikdar več v politiki,pa na privilegijih, toga se zaveda. Te pa drži ga in lovi ga. S tem samo pokaže, da ni NOBEN politik, ampak klumaš, objestnež, izkoriščevalec itd. Samo ka delajo ti njegovi kao poslanci? Jih je nej sran ,ka majo takšoga vodjo? Ta stranka je postala sramota za državo,. ovin drugin niti nemreš telko zameriti, ka so itak že od nekdaj pod vplivon tviteraša, pa nemajo sv oje vojlje in je nesmijo meti. Še san ustanovitelj te stranke se jin je odpovedo, pa vsi pametnejši in vidnejši politiki so jo zapistili. Ostal je ološ, kar so tudi dokazali s svojimi dejanji.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.12.2020 ob 18:32 Pucko gost

      hah saj bodo že našli koga kot so nekdaj poslanca kateri njim je dal svoj glas , verjetno zastonj in ker ljubi komunajzarje :):) in taksni nam vladajo prek 20 let že....kupujejo glasove, izrabljajo sodišča, vse samo za oblast in denar.... delovni narod pa naj samo dela in njih mirno gleda ....fuj

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.12.2020 ob 19:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pücko,ne oglašaj se,pesjanskuga pedigreja nemaš dobruga.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.12.2020 ob 20:19 ana gost

      Vsaka čast g. Počivalšek, pokončna drža politika. Ne razdirati, pogovarjati se in iskati kompromise. To potrebuje sedanja situacija in težki prihajajoči časi.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.12.2020 ob 20:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ana,Pikica,pa ka tebi toga trbej,pa nemaš právuga moškuga dumá,,?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.12.2020 ob 20:43 ana gost

      g. Lendavski, z mano je vse v redu, prihaja pa lep BOŽIČNI ČAS, zakaj toliko sovraštva in grdih besed, ali to koga osreči, mu polepša večer......pa vse dobro in v srcu mir....

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.12.2020 ob 22:01 ..... gost

      letos februarja je bilo z stranke SMC IN DESUS 16 PUCKOV, PA JIH JE JANŠA PEDERSKI SPREJEL, kaj pa dela s takimi, ki so po letih prot njemu pa je vsem jasno, ko nisi z mano, greš u pizdu materino (Hvalica, oni s Tržiča, itd.) Moraš samo Janezku zadnjico polizat, pa si njegov podkupljenec.Janša je razjebal, krščane, ljudsko in sedaj bo SMC, kar bi tudi naredil z Desusom, če bi ga vodila Pivčeva baburina podkupljena, pa so jo dedeki in babice v ritko brcnili.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.12.2020 ob 22:03 Hungaris gost

      Počivalšek govori to kar je za njega dobro,stranka SMC se počasi pakira iz pametne Vlade JJ v vlado n.......,saj v njej nimaš p......... poslancev.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.12.2020 ob 22:32 gost

      18.32 tele pijano pedersu. Tvoj debeli Počivaušek pa tista štajarka promocijska podkulena Pivčeva lajdra. In vsi poslanci SMC ter desusa. Su se prodali za eno božanje po Rijti od samo ga buzija desnuga vodiju.To je bila izdaja in prodaja pederskoga tropa vele vodiji nesposobno mi keri tebi pijanca zaklejple pa ti kradne dostojanstvo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.12.2020 ob 23:06 gost

      ja kdo pa bi podpiral te klovne,haha BOB LETA :D ,kharl se je spravil na napačno hruško,češnje zobat ..edino kar so ,so KUL klovni :D

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.12.2020 ob 12:32 Obveščeni gost

      Seveda, kot običajno, nekatere komentarje, je potrebno izbrisati. Sram naj vas bo, pokvarjenci!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.12.2020 ob 16:35 ana gost

      V odmevih pri Rosviti je Počivalšek spet pokazal, da je gospod z G. Pa če še nekateri tako udrihate, ve kaj govori in je zaupanja vreden minister. Ga. Pivčeva, pametna in razgledana, ostalih iz DESUSA pa nikjer. Moto levih je, uničiti vse kar je dobrega. Nebo uspelo. Vlada jj je trdna in stabilna in tako bo tudi naprej.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 16:54 gost

        Počivalšek se je še enkrat na veliko zlagal. Laganja je pa ta pokvarjenec že dolgo vajen. Pa tudi IZDAJSTVA.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.12.2020 ob 18:26 gost

      Zakaj se pa boji predčastnih volitev počivalšek

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.12.2020 ob 2:26 smc gost

      zurnal24.si/slovenija/v-vladi-pocilo-smc-proti-samovolji-sds-358777

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.