https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Ljutomerski svetniki zavrnili predlog proračuna za leto 2021

22.12.2020 ob 6:00  

Člani Občinskega sveta Občine Ljutomer so se preko videokonferenčnega sistema Zoom sestali na 9. redni seji, kjer so med drugim odločali o predlogu proračuna za leto 2021.

V prvi točki dnevnega reda so odločali o predlogu proračuna za leto 2021, ki so ga po večurni razpravi z 12 glasovi proti zavrnili. Predlog proračuna je sicer predvideval 13,3 milijona evrov prihodkov in 13,2 milijona evrov odhodkov. Investicijski odhodki pa so bili predvideni v višini 4,0 milijona evrov.

Nadalje so svetniki podali mnenje k imenovanju kandidatk za ravnateljico Vrtca Ljutomer, kjer so podli pozitivno mnenje kandidatki Jasni Špindler. Seznanili so se s programom zbiranja komunalnih odpadkov v letu 2021 in s poročili Nadzornega odbora Občine Ljutomer.

Sprejeli so odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu z uporabo stavbnega zemljišča v občini Ljutomer, s katerim so zaradi nastalih izrednih razmer ob epidemiji znižali letne vrednosti točke za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Ljutomer in s tem delno razbremenili zavezance za plačilo nadomestila.

S spremembo in dopolnitvijo odloka se bodo zmanjšale obveznosti iz naslova plačila nadomestila vsem zavezancem za plačilo nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč v višini 10 odstotkov glede na odmero nadomestila v letu 2020.

Sprejeli so tudi Načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2021. V Svet Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so kot predstavnika Občine Ljutomer imenovali Daniela Smodiša. Pod dodatno točko na dnevnem redu so imenovali tudi predstavnika v razvojni svet pomurske regije, to bo podžupan Niko Miholič.

Na dnevnem redu je bil prvotno tudi predlog Odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2022, a so ga na predlog Dejana Karbe z 11 glasovi »za« umaknili iz dnevnega reda.

Seja je bila v živo predvajana preko portala YouTube. Ogledate si jo lahko na spodnjem posnetku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2020 ob 11:00 OLAVIA gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour proparly . so i make my family happy and u can do Check it out whaat i do........ http://www.nusalary.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.12.2020 ob 13:57 brez vlade ne gre gost

      24ur.com/novice/slovenija/erjavec-po-sestanku-s-kul-o-nezaupnici.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.