https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Po celotni Slovenski ulici in prenovljenem krožišču znova stekel promet

21.12.2020 ob 10:00  

V Murski Soboti je minuli konec tedna po 14 mesecih obnove znova stekel promet po celotni Slovenski ulici.


Promet po Slovenski ulici sedaj poteka enosmerno, od Slomškove ulice proti krožišču pri Zvezdi. Vzpostavljen je umirjen enosmerni promet z omejitvijo 30 km/h. 

Možno je tudi bočno parkiranje. Ulica pa je zasnovana kot kombinacija odprtih javnih površin ter ceste s prednostjo za pešce in kolesarje.

Ponovno je stekel promet tudi po obnovljenem krožišču in cestnem odseku do križišča s Kocljevo in Kardoševo ulico.

Na Slovenski ulici je bilo na novo zasajenih tudi 94 novih dreves, pod krošnjami pa so urejene klopi. Povsem nova je tudi javna razsvetljava, prenovljena je tudi komunalna električna in telekomunikacijska infrastruktura ter urejena meteorna odvodnja.

Prenova ulice je bila s 4 milijoni evrov največja investicija murskosoboške občine v letu 2020, celotna prenova pa je potekala kot trajnostno naravnan projekt.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2020 ob 11:35 gost

      Motorni promet sem ne spada. Drugače pa ŽALOST od betona in kamna. Pomembno je, da je Polanič veliko zaslužil. Bo lahko nekaj sponzoriral Muri. Ste slepi, da ne vidite kaj se dela v Soboti? Ko Jevšek ne bo več župan, tudi Mure v prvi ligi ne bo.

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2020 ob 12:30 gost

      lepo je ni kaj.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.12.2020 ob 1:34 poznavalec gost

        Ocenjujem, da ste središče Sobote lepo uredili. Podobno ureditev centra in širše prenove MS, bi morali urediti že najmanj pred 20. leti. Dosedaj vsi župani, le modrovali, a nič napravili, tudi zato, če želi biti MS regijsko središče. Vsa ostala središča so jo prehitela po levi in desni. Torej, na dobri poti, da to postane še z razvojem gospodarstva in podjetij v Prekmurju. Čakamo še, da drevesa zrastejo in v debeli senci še kakšno rečemo o naši vaši Soboti in lepšem življenju v njej. Lepe praznike vsem !

        23 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2020 ob 10:21 gost

        Rejsan lepo, pohvalno, sedaj smo lahko ponosni na našo Soboto. Zaj do pa eni kritizirali, ene in druge brez veze, znate tisti pametnjakoviči.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2020 ob 7:43 aaaaa gost

      Center se je lepo uredil, a edina škoda je to, da je skozi to ulico dovoljen promet... lep granit so popačili s temi barvastimi črtami, tudi vozila bodo čez čas "zarezala kolnike" v cesto in bo to zgledalo obupno... ulica bi definitivno morala biti zaprta za promet

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.12.2020 ob 1:33 poznavalec gost

        Kar zadeva prometa, se ga da na različne načine regulirati in tudi prepovedati, če se v prihodnosti pokaže potreba po tem. Sam sem bil podobnega mnenja, a za zdaj je taka ureditev - rešitev odlična iz različnih razlogov. Ko bodo sobočanci in drugi center mesta napolnili z obiski in prisotnostjo, bo vedno možno enostavno prilagajati logistiko potrebam. Moti me le načrtovanje Merkator centra na lokaciji bivših zgradb, a blagovnica in šoping skoraj prazna. Tu bi morali načrtovalci MS najti ustreznejšo rešitev za omenjene lokacije. S trgovskimi centri v središču mest poslabšaš okolje in izgubiš marsikaj, kar bi v MS pametnega rabili. V razmislek !

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.12.2020 ob 13:25 pajsar1212 gost

      Naj zaprejo to ulico za motorni promet...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.12.2020 ob 13:31 anko gost

      škoda ka je uveden promet,nebi trbelo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.12.2020 ob 12:26 Geza gost

        Lepo za tiste keri so kaj v žep pospravila do zdaj ,starejši vozniki do se težko znašli, samo naenkrat se pojavijo klopi na sredi ceste, tak ka to še ne pomeni ka je tudi funkcionalno

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.12.2020 ob 9:46 gost

      Seveda pa mora kokoš na fotografiji DSC_6087.jpg mimo prehoda za pešce. Pa samo pol metra desno je ...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.12.2020 ob 18:23 Aham gost

      Škoda barve za prehod za pešce... ...lazijo vsepovprek :(

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.