https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Jutri okrepljeno testiranje v najbolj ogroženih območjih

21.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali mag. Marija Magajne iz Ministrstva za zdravje, prof. dr. Borut Štrukelj, redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, psihologinja doc. dr. Andreja Poljanec in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


"V času od 24. 12. do predvidoma 4. 1. bodo zaprte tudi nekatere storitvene dejavnosti. V končni pripravi je nov odlok, ki bo natančneje opredelil, kaj vse bo lahko odprto, predstavili vam ga bomo takoj, ko bo v celoti usklajen in bo pripravljen na sprejem na dopisni seji vlade.

Šole in vrtci se bodo predvidoma odprli po praznikih, to je 4. januarja, a le če bodo takratne epidemiološke razmere to dopuščale. Več o tem vam bomo lahko povedali takoj po božičnih praznikih," pove Kacin.

"Hitrih testov imamo dovolj. Pozitivni na hitrem testu bodo zavedeni v posebno evidenco, ki jo bomo z jutrišnjim dnem poročali ločeno od PCR testov. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Ob tem posebej poudarjamo, da se držite vseh priporočil, predvsem varnostne razdalje," pove mag. Marija Magajne.   

Ministrstvo za zdravje je domove za starejše, zdravstvene domove in bolnišnice zaprosilo za posredovanje podatkov o interesu za cepljenje.

Na podlagi prejetih podatkov NIJZ pripravlja razdelilnik za delitev cepiva po cepilnih centrih, kjer se bo cepljenje izvajalo. 

Prof. dr. Borut Štrukelj je povedal, da je 82 cepiv trenutno v kliničnih preiskavah. "Približno polovica je konvencionalnih, torej tistih, ki uporabijo oslabljen virus ali pa proteinsko osnovo virusa, približno polovica pa jih je na osnovi novih tehnologij (DNA in RNA)." 

"18 cepiv je trenutno v tretji fazi kliničnega preizkušanja. 6 cepiv je dobilo dovoljenje, od tega 4 na Kitajskem in 2 v Rusiji. Sedaj imamo še 2 dodatni - Pfizer in Moderna. Danes pričakujemo, da bo tudi evropska agencija za zdravila odobrila cepivo Pfizer," pove Štrukelj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2020 ob 12:25 Luna 2 gost

      Brž,hitite narod prestrašen,ubogljen.....postavite se v vrsto vsi,ki se bojite virusa......kam bodo dali milijarde in milijarde,ki so šle za cepivo,teste maske???porabili jih bodo zlepa ali zgrda....kakšna raziskava glede cepljenosti????čakam na navodila če ne boš cepljen ne greš v vrtec,v šolo,v službo....... TAKO BO IN PIKA!!!!!NEKOČ BO PISANA ZGODOVINA O LETU 2020,DOLGOVI PA BODO OSTALI DO LETA 2050.......BOGI NAŠI OTROCI,KI BODO HLAPCI TEJ SKORUPTIRANI DRŽAVI......DA LE POT JIH BO VODILA V BOLJŠO STABILNO DRŽAVO.... DRAGI LEVI IN DESNI VAM PA ČESTITKE ZA VSE DOSEŽKE,KI STE JIH IN ŠE JIH BOSTE DOSEGLI ZA DOBRO VAS IN NE NAS!!!! NIKOLI IN RES NIKOLI NE BO BOLJŠE.....ČAKAMO,ČAKAMO A NE DOČAKAMO....ZATO POT POD NOGE PA LEP POZRAV VSEM

      23 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2020 ob 12:32 gost

      Rusi in Kitajci jebejo cel svet po znanosti. Američani in Evropejci smo daleč za njimi, če priznate ali ne. Cepiva to dokazujejo, osvajanje vesolja tudi, da o drugih tehnologijah ne pišem.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.12.2020 ob 12:50 gost

      Kacin, po tej čelavi, grdi, nori glavi se tresni. Kakšno množično testiranje, če je zmogljivost 60 testov na uro? Pa teh testov ta, ki bo testiral, zdaj še nima. Tu gre samo za zaslužek posameznika, SDS fana, priznanega kirurga, iz davkoplačevalskih sredstev, koristi pa nobene ne bo.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2020 ob 14:57 gost

        Mali, Kacin je v resnici alkoholik. Pred leti je s službenim vozilom v službenem času vinjen povzročil prometno nesrečo.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.12.2020 ob 14:58 Jurij gost

      Komu zdaj testiranja bodo koristila,ko bodo itak vsakoletni kolektivni dopusti.Raje naj nabavijo cepiva in se naj populacija precepi,ce ze je tako super cepivo. Da nas ne bo virus prehitel in postal mogocnejsi od nas...kajti ima vse pogoje za mutacije.G-5,onesnažen zrak,in psihološko labilne ljudi...

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.12.2020 ob 14:59 Geza gost

      Če de z cepivom tak kak z testi te mo se mi cepili v jeseni zato ka do si dotačas zgučali na kakšen način do si delili provizije

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.12.2020 ob 19:52 gost

      Zakaj pa testiranje kaj ti bo to pomagalo komu na čast tistim bedak on keri bodo s tem služili fantje keri so prirejali korona zabave. Vladni prijatelji kerim se po domače jebe za virus to so že pokazali z zabavami med korona krizo. Ta virus se vrti samo okoli denarja in samo denarja.Če si pa prijatelj vladnih pizdekov pa to sploh ni problem.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.12.2020 ob 21:32 AAAAAAAAAAA gost

      Ge mo se pa mogouče šou testejrat, nič ne škodi nič ne hasne, čas man pa tak.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2020 ob 21:46 gost

        Pomisli na negativne posledice neraziskanega cepiva. SAMO ZA DENAR JIM GRE. DENAR JE SVETA VLADAR.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.12.2020 ob 22:11 Ja, gost

      KACO , vreži jin gvinte.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.