https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Namesto okrasitve 10.000 evrov namenili dobrodelnim društvom

22.12.2020 ob 9:00  

V občini Gornja Radgona so se vodilni novembra odločili, da letos okrasitve in javne razsvetljave ne bo, ampak bodo denar za ta namen podarili v dobrodelne namene. Skupnih deset tisoč evrov so tako razdelili društvom, ki v občini in širše ves čas skrbno delajo z ranljivejšimi skupinami.


Proračunska sredstva iz naslova okrasitve javne razsvetljave, dobrodelno namenjajo naslednjim prejemnikom: Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Gornja Radgona v višini 4.000 EUR, Župnijski karitas Gornja Radgona v višini 2.000 EUR, Župnijski karitas Negova v višini 1.000 EUR in Lions klub Gornja Radgona v višini 1.000 EUR. 2.000 EUR namenjajo tudi Društvu za zaščito živali Pomurja, preostala sredstva pa so namenjena stroškom že izvedene postavitve in okrasitve smrekic ter minimalne okrasitve mesta.

»Višina teh sredstev ni visoka, vseeno pa upamo, da bo ta skromna gesta marsikomu pomagala bolj osmisliti letošnje praznike, v toplem krogu svoje družine, z manjšo mero skrbi, kako jih preživeti. To stanje najbolj zaznavajo humanitarna ter druga društva, ki v naši občini in tudi širše, ves čas skrbno delajo z ranljivejšimi skupinami,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Kljub vsemu je v mestu Gornja Radgona in kraju Negova zasijalo nekaj lučk in pričaralo vzdušje mirnega pričakovanja božično novoletnih praznikov. Ob tem se na občini zahvaljujejo gasilcem, gozdarjem, električarjem, članom turističnega društva v Negovi in zaposlenim občinskega zavoda Kultprotur Gornja Radgona in občinske uprave za nesebično pomoč in trud.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2020 ob 9:13 gost

      Bravo za tako odločitev! Čestitke!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.