https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Severjeva nagrada v roke prekmurskemu igralcu

21.12.2020 ob 20:05  

V nedeljo, 21. decembra, je v Škofji Loku potekala podelitev 50. Severjeve nagrade za leto 2020 za stvaritve v slovenskih poklicnih in ljubiteljskih gledališčih ter študentoma dramske igre.


Gre za edino nagrado na področju gledališča, ki enakovredno nagrajuje poklicne in ljubiteljske igralce ter študente dramske igre. Podelitev je zaradi ukrepov za zajezitev okužb s covid-19 potekala preko spleta, slovesni nagovor pa je imel predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije Boris Mihalj. Prejemnike prestižnih Severjevih nagrad za umetniške dosežke v obdobju zadnjih dveh let je izbrala strokovna žirija.

Vladimir Vlaškalić

      Foto: Damjan Švarc

Med poklicnimi gledališčniki sta žirijo najbolj prepričala Jette Ostan Vejrup, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, ki svojim »vlogam vnaša polnokrvnost in mesenost, izhajajoči iz trdnega igralskega razmisleka in samospraševanja, kot da gre za nenehen vitalni boj med navdihom in dvomom, poznanim in tveganim, domačim in tujim,« ter Vladimir Vlaškalić, član igralskega ansambla Drama SNG Maribor, ki gledalca »pretrese z neverjetno neobrzdano energijo, silovit pa je tudi v tišinah in obvladani umirjenosti, pa celo, ko se umakne v ozadje,« je med drugim strokovna žirija zapisala v utemeljitvi nagrade. Vlaškalič se je rodil leta 1974 v Murski Soboti. Študij na AGRFT je zaključil leta 2001 z vlogo Kneza v diplomski predstavi Paviljoni ali kam grem, od kod prihajam in kaj je za večerjo, režiserja Jake Ivanca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.