https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z električnim avtomobilom do večje trajnostne mobilnosti na podeželju Občine Šalovci

17.09.2020 ob 15:21  

Ekipa LAS Goričko 2020 se je 16. septembra 2020 udeležila dogodkov v Turistično nastanitvenem centru Peterloug v Markovcih, ki so potekali v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2020.

Udeležencem, potencialnim uporabnikom brezplačnih prevozov za ranljive skupine smo predstavili operacijo Pametne vasi za jutri, s katero želimo prispevati k dvigu kvalitete življenja na podeželju in ustvariti pogoje bivanja.

Vodilni partner operacije Pametne vasi za jutri je LAS Goričko 2020, kot partnerji pa sodelujejo tudi LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Prlekija, LAS Posavje ter LAS Obsotelje in Kozjansko. Skupna vrednost operacije znaša 113.334,22 EUR, od tega je sofinancirano 84.323,45 EUR.

Poseben poudarek smo namenili predstavitvi pilotnega modela Trajnostna mobilnost na podeželju v okviru katerega je bil pred kratkim kupljen električni avtomobil, s katerim bodo prostovoljci izvajali brezplačne prevoze za starejše in predstavnike drugih ranljivih skupin, ki živijo na območju Občine Šalovci. Udeležence smo seznanili z namenom in cilji izvajanja brezplačnih prevozov, s katerimi želimo starejšim in drugim upravičencem:

-          omogočiti večjo dostopnost do storitev zdravnika, banke, pošte, občine, trgovine, ipd.

-          okrepiti medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje in pomoč,

-          povečati socialno vključenost starostnikov in drugih predstavnikov ranljivih skupin,

-          povečati trajnostno mobilnost v občini,

-          prispevati k dvigu kvalitete življenja v Občini Šalovci ter širše na območju LAS Goričko 2020.

Po delavnici koordinirani s strani LAS Goričko je bil s strani župana Občine Šalovci udeležencem podrobneje predstavljen električni avtomobil, kdor je želel, pa se je lahko udeležil tudi testne vožnje s prostovoljci, ki bodo v prihodnje opravljali prevoze in so bili ravno tako prisotni na dogodku.

Prizadevamo si, da testno izvajanje Pilota 1 TRAJNOSTNA MOBILNOST NA PODEŽELJU v praksi resnično zaživi in se nadaljuje tudi v prihodnje – po koncu projekta, ne le na območju Občine Šalovci, ampak tudi širše, na območju drugih občin območja LAS Goričko 2020.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.