https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi Pomurci množično pomagali žrtvam potresa na Hrvaškem

03.01.2021 ob 9:50  

Pred nekaj dnevi smo poročali o dobrodelnih akcijah v katerih so se zbirale najnujnejše potrebščine za prebivalce prizadetih območij na Hrvaškem. Izjemen odziv je bil povsod po Sloveniji, tudi v Pomurju.


Slovenci smo že večkrat dokazali, da smo dobrodelni narod, kar se je izkazalo tudi tokrat in priskočili na pomoč južnim sosedom. Dobrodelno akcijo je med drugim organiziralo društvo HKD Pomurje, ki je bilo nadvse pozitivno presenečeno nad odzivom.

Kot so zapisali, si niti v sanjah niso predstavljali, da bodo prostori društva premajhni za donirane stvari. Podarjena hrana in nujne potrebščine so segale vse do stropa. Kombi z dvema tonama stvari je že prispel v Petrinjo, za ostale stvari pa bo potreben še kamion.

Zbiralno akcijo so organizirali tudi PGD Beltinci, tudi tam pa so donirane stvari že na tovornjaku.

Naslovna fotografija: HKD Pomurje

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2021 ob 10:50 gost

      Hrvati pomoč zavračajo kaj se pa greste bedaki. Kolkim ste pomagali doma na domačem področju. Kajti tukaj in zdaj imamo veliko lačnih brez oblek brez denarja. Zakaj ni tukaj take pomoči ne tam kje jo zavračajo. Zato da vsi keri tako hitite kao mi pomagamo si hočete narediti promocijo za sebe. Pa še to ko je bil potres v Bovcu se Hrvati niso niti z eno besedo kako so Bogi oglasili kamo da bi se tako zaletavali z kako akcijo za zbiranje pomoci.

      25 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2021 ob 10:55 gost

        Brez besed, doma pa nekateri nimajo za kruh, za nje bi pa dali vse. Grebejo se pa za milimeter vodej. Osebno mi je žal je katastrofa ampak vse kar je prav.

        25 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2021 ob 10:54 gost

      Kaj se pa gre jo saj ne rabijo take pomoči ker jo zavračajo. Rabijo pa denar ker denar je sveta vladar. Da si ga razdelijo tisti ker zdaj samo kordinirajo in od daleč spremljajo situacijo. Ne dobijo pa tisti keri so ostali brez vsega. Isto kot pri nas,,,, Balkan,,,.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2021 ob 11:07 gost

      Kaj, če bi ti prekmurski dobrovoljci pomagali DOMAČIM ljudem? Na Sobotainfo imate dva primera kjer je zelo potrebna nujna pomoč. V Sloveniji imamo okoli 7.000 brezdomcev. Zakaj ti dobrovoljci ne pomagate njim. Sploh zdaj zimi. Vlada se zadolžila za 8 milijard evrov, tem brezdomcev ni dala niti centa. Koliko Slovencev živi v totalni bedi in revščini. Zakaj njim ne pomagate? Polovico, če ne več, tega kar ste poslali tja, bo propadlo. Zakaj tega niste dali potrebnim Slovencem? sTE TO STORILI ZARADI PROMOCIJE IN NE DOBROVOLJSTVA? JE VAM KDO TAKO NAROČIL?

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2021 ob 11:08 gost

      Hrvati NE sprejemajo take pomoči, zanima me kam si boste to zdaj vtaknili. SRAMOTA je da vaše pozornosti niso vredni mnogi Slovenci ki so še kako potrebni pomoči. Jebala vas taka solidarnost, ko pa boste vi rabili in kot smo že, smo dobili od Hrvatov prst v dupe.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2021 ob 11:41 kilonja gost

      Ritolizniki hrvaški, no razen hrvatov živečih v Sloveniji, njih razumem da donirajo..vsi ostali pa obični hlapci željni 5 minut slave...čeprav je videti da s eje marsikdo tudi elegantno znebil starih pojštrov pa oddej :) Ko smo pa v Sloveniji imeli poplave pa nikoga zraven ni bilo, to je kruta realnost, razen mogoče vojske, gasilcev in kakšnega člana rdeče križa so bili ljudje prepuščeni sami sebi. Glavno je da si denimo doniral za malega Krisa, ker je to bilo pač moderno in si se mogel pohvaliti na Facebooku in so ti vsi pisali kako si pa ti velikodušen ;). Ovce brez, ki ste v resnici brez srca .

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2021 ob 12:41 gost

      Ka se ta tan notri skrij le. To so donacije kere su bogatunan ostale od svetov. Ker so spet preveč domo privlekli. In glej ga zlomka pravo mesto za doniranje da se znebiš odvečne robe. Pa še 5 minut slave zraven.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.01.2021 ob 0:07 gost

      še v naravni nesreči in z solidarnostnjo ter takojšnjo pomočjo,nam hrčeki vračajo z tem da nas ne marajo,naj jih strese in to dokonca,niso vredni ,da bi se še kdaj nam no vsaj meni osebno zasmilili,nesramnost da ni besede zanj,hrvati..BOG VAS JE OPOZORIL..kot zgleda se niste nič kaj spametovali..tako ,da naj vas STERSE ŠE BOLJ nehvaležneži ustaški

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 15:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.