https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Hrvaška tla se še vedno tresejo

04.01.2021 ob 11:00  

Hrvaško Petrinjo je danes zjutraj znova stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 4,2, so sporočili hrvaški seizmologi. Potres, ki so ga precej čutili tudi v Zagrebu, je območje stresel ob 7.49, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina. Še en močnejši potresni sunek z magnitudo 3,5 je območje stresel ob 4.20 zjutraj.


Današnji močnejši sunek je povzročil dodatno škodo na stanovanjskih objektih, ki so bili poškodovani v potresu prejšnji teden, je potrdila Bakšić Mitićeva. Na območju zato potrebujejo dodatne mobilne stanovanjske objekte, zabojnike in šotore. Kot je še dejala za regionalno televizijo N1, jim zmanjkuje gumijastih škornjev, dežnih plaščev, grelnikov in pralnega praška.

 Foto: Andrej Plenković (Twitter)

Današnji potresni sunki so znova vznemirili prebivalce, ki že tako preživljajo težke čase po torkovem rušilnem potresu, ki je imel magnitudo 6,2. 

 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH (Twitter)

Tudi današnja dva močnejša sunka, ki so ju čutili na širšem območju osrednje Hrvaške, sta del istega območja v sisaško-moslavški županiji, v kateri se tla nenehno tresejo že od prejšnjega ponedeljka, je danes potrdil zagrebški seizmolog Krešimir Kuk v pogovoru za regionalno televizijo N1. Kot je poudaril, je običajno, da se tla tresejo še nekaj časa po takšnem potresu, kot je bil prejšnji teden.

 Foto: Pixabay

"Povzročil je veliko motnjo in potem običajno sledi vrsta potresov, da se znova vzpostavi ravnovesje," je pojasnil. Povedal je, da je bila večina sunkov v sisaško-moslavški županiji v preteklem tednu z magnitudami med 2 in 3, z izjemo nekaj močnejših potresov, kot sta bila današnja dva. Kuk je še povedal, da je dobro, da se z nizom popotresnih sunkov sprošča energija, ker je potem manjša verjetnost za nov močnejši potres na istem območju. Pričakuje, da se bodo popotresni sunki na tem območju južno od Zagreba sčasoma umirili in bodo manj pogosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:21 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.