https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Osnovni šoli IV ugotovljenih več mejnih primerov testiranja, jutri še brez začetka šolanja

04.01.2021 ob 11:15  

Pred vrnitvijo otrok s posebnimi potrebami v šolo, danes poteka preventivno testiranje zaposlenih. Iz Osnovne šole IV Murska Sobota ob tem obveščajo, da še jutri ne bodo odprli svojih vrat.


Iz Osnovne šole IV obveščajo, da je bilo po današnjem hitrem covid testiranju zaposlenih ugotovljenih več mejnih primerov, zaradi česar morajo počakati na rezultate PCR testov, ki trajajo približno 24 ur. Zato jutri, v torek, 5.1.2021, še ne bodo mogli odprti šole, ob tem pa upajo, da bo to možno v sredo, 6.1.2021, je sporočila ravnateljica mag. Metka Rovšek Kuharič.

Foto: arhiv šole

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 11:41 gost

      Bi se kdo od novinarjev prepričal o tem kakšne testere uporabljajo v Nemčiji in kakšne pri nas in o tem kaj napisal? Sem bral, da v Nemčiji uporabljajo testere s 30 sevi, pri nas s 40 sevi. Je to res? Novinarji, plačani ste tiudi za to, da to zapišete.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 15:59 Gost gost

        Kje ste pa videli da obstaja 40 sevov koronavirusa covid19, trenutno je samo en. To kar pa navajate v stevilkah 40 in 30 pa so verjetno misleni cikli pcr testa, ki potrdijo okuzbo, kar s hitrimi testi nima nobene veze . Malo se preberite nemsce clanke, kjer ste barali o teh sevih.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 16:05 gost

        Dobro, sem mogoče napačno napisal. Naj bodo to cikli ali kako se to imenuje. Mislim na redne teste, ne na hitre. Zakaj v Nemčiji 30, pri nas 40? Da pri nas pokaže več okuženih in, da nas lahko imajo na ta račun zaprte v kletki?

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 17:02 gost

        Ni še točno opredeljeno do števila ciklov, kjer se kuznost obolelega konča, oz ali je kužen za okolico ali ni. Ne pa za večje število okuženih. Važno je, da se pozitivne osebe pravočasno odkrijejo preden okužbo odnesejo napre, ker kužni smo že dva dni preden zbolimo.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 17:17 gost

        16:05 ..........če imaš tester naravnan na večjo občutljivost ( kot je to pri nas napram Nemčiji ) ti bo pokazal okužbo prej - tudi tisto, ki ni korona. Pa preberite si to, da ti testeri sploh niso namenjeni za diagnoziranje temveč za laboratorijske namene. V številnih državah se pripravljajo tožbe za to prevaro. Na Portugalskem je celo neko sodišče razsodilo, da ti testeri niso veljavni za dokaz bolezni.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 5:48 gost

        Če vse verjamete medijem in zbirate infirmacije od njih, mate verjetno prav. Lahko pa pridete v prvo bojno linijo in boste videli kaj so mediji in kaj resnica. In ni naravnan test na vecjo obcutljivost in ne najde hitreje vec pozitivnih testov, ampak pri ciklih do 40 je ravno obratno. Kdo ne razume zadeve pač si vse razlaga po svoje. Ne gre se samo za bolezen, ker veliko jih je brez simptomov, niso bolani so pa vseeno kuzni za okolico. Tako, da iskanje obolelih ni zadosti za preprecevanje širjenja okužb. Žal, nekateri še vedno ne vidite resnice. Ko se pa boste srečali z njo, boste mogoče ugotovili da ni vse tako enostavno kot vi mislite.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 8:48 gost

        5:48 ......... to je skoraj tako kot v pravljici Cesarjeva nova oblačila. Čez čas boste tudi najbolj prepričani spregledali to prevaro bogatašev. Še Nobelovi nagrajenci so povedali, da ti testi niso za diagnozo korone. Tudi svetovno znani profesorji in doktorji. A Janševi ste pametnejši od njih. S korono mi pa ne grozi bedak. Star sem 71 let pa sem jo prebolel brez zdravil in medicinske pomoči. Zakaj v nekaterih razvitih državah pripravljajo tožbe proti prevari s temi testi? Zakaj so nekatera sodišča že prepovedala rezultate teh testov? A kje ste vi dušebrižneži bili prejšnja leta, ko so ljudje umirali zaradi posledic gripe, ko so ljudje zaradi prenapolnjenih bolnišnic ležali na hodnikih le teh? Nič niste jokali in stokali. Samo za denar gre tokrat. Dalj časa bo ta kriza trajala, bolj bodo nekateri obogateli. Veliko bo starih in veliko novih milijonarjev v Sloveniji. Zakaj niso v bolnišnicah politiki, direktorji bolnišnic, ustanov, kjer je največ tega virusa, zdravniki na položajih, ..............? Je ta virus tako " pameten ", da izbira med ljudmi? Koliko bolnišnice dobijo za enega korona bolnika? Zakaj ljudje na položajih dobivajo velike dodatke, čeprav niso v stiku z obolelimi? Zakaj nekateri, ki so v prvi vrsti s temi bolniki, niso dobili obljubljenih dodatkov? Zakaj smo samo v Sloveniji in še imamo tako drastične ukrepe? Zakaj samo v Sloveniji otroci niso hodili v vrtce in v šole? Zakaj se lažno prikazuje število umrlih za korono? Ljudje so umrli zaradi svojih težkih kroničnih bolezni pa se jih prikazuje in šteje kot žrtve korone. Sam minister Hojs je to jasno povedal v Tarči. Pa tudi doktorica Logarjeva je to povedala. Na televiziji vam v živo tisti, ki vodijo borbo proti koroni, povedo, da vas zavajajo, lažejo, prirejajo, a vi nekateri ste še vedno prepričani v pravljice. In ni medija, ki bi si upal o tem kaj zapisati ( razen Necenzurirano in Mladina, ...).

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2021 ob 14:53 Lali gost

      Isto kot v prvem valu,saj so vedeli za testiranje in kdo zdaj koga okuži, to je naša neodgovorna prosveta, na spomlad so isto oni prinesli okužbe, dosti jih poznam in vidim kako so odgovorni

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 18:31 Geza gost

        Zakaj minusi, zgleda da bo ta ustanova edina v sloveniji zaprta, poleg tega pa vidim ta kader non stop v avtu, ne vem zakaj toliko poti če so šole zaprte

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2021 ob 18:15 963 gost

      Kaj pa ti nekšno prazno slamo meleš.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.