https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani predstavniki, ki bodo zastopali interese nevladnih organizacij v Razvojnem svetu pomurske regije

04.01.2021 ob 13:30  

Na podlagi največjega števila glasov so predstavniki nevladnih organizacij v Razvojnem svetu pomurske regije postali: Matejka Horvat, Uroš Kamenšek, Stojan Habjanič in Milan Osterc.


Konec decembra se je zaključil postopek izbora petih predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojni svet pomurske regije. Razvojni svet Pomurske regije sicer sestavlja 31 članov, od tega 10 predstavnikov občin, 10 predstavnikov gospodarstva, 5 predstavnikov nevladnih organizacij, 5 predstavnikov območnih razvojnih partnerstev ter 1 predstavnik madžarske narodnostne manjšine.

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje je kot Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja postopek izbora predstavnikov NVO izvedla med 1.12.2020 in 30.12.2020, in sicer na podlagi Poslovnika postopka izbora predstavnikov NVO v Razvojni svet pomurske regije za obdobje 2012 – 2027, po katerem so lahko v postopku sodelovale vse nevladne organizacije s sedežem v pomurski regiji.

 Foto: Pixabay

Za predstavnika romske skupnosti sta bili prejeti dve kandidaturi, a je do zasedanja komisije bila podana ena odstopna izjava, zato je bil za predstavnika NVO na področju romske skupnosti imenovan g. Darko Rudaš.

Za ostale 4 predstavnike je kandidiralo 10 kandidatov in 2 kandidatki. Ker je število prispelih kandidatur presegalo število možnih mest, je bila organizirana javna predstavitev kandidatk in kandidatov, nato pa so bile razpisane volitve, ki so potekale med 22.12.2020 in 29.12.2020. V predpisanem roku je glasovalo 144 nevladnih organizacij, ki so podale 397 glasov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 16:21 NEVLADNIKI STROŠEK gost

      Zaradi takih in tem podobnih je Prekmurje tam kjer je v riti že leta in leta vlečejo naš davkoplačevalski denar koristi pa kot vsi Prekmurci vidite in čutite od njih nobene, nasprotno je samo škoda saj vlečejo denar, ki bi lahko k razvoju Prekmurja bil od velike koristi. Za kako velik denar gre samo en primer: Nevladna organizacija (NVO) ki ima sedeš v Martjanci je samo v leti 2020 od Regionalnega sklada za razvoj podeželja RS dobila nakazilo točno 232.935,92 EUR V 10 LETIH PA VEČ KOT 1 MILIJON EUR to je samo ena, sami pa se hvalijo da jih imajo kar 450 NEVLADNIH ORGANIZACIJ Zadnje vpisane 3 organizacije so: “MISIJA * S” DRUŠTVO ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ POMURJA; “ROMANO PEJTAUŠAGO” ROMSKO DRUŠTVO KAMENCI; A priori, društvo za humanistiko, umetnost in kulturološka vprašanja STE ZA NJIH KDAJ SLIŠALI ???? Če imate čas malo pogooglajte glava vas bo bolela kako Slovenija razmetava denar, VPRAŠAM VAS, ČIGAV DENAR ????

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2021 ob 16:46 gost

        Za razvoj Pomurja je država v zadnjih letih dala 30 milijonov evrov. Bi ti znal povedati kam je šel ta denar? Sigurno ne v te organizacije, ki jih ti omenjaš. Koliko denarja je šla od leta 2008 v Študijski center za narodno spravo, ki ga je Janez Janša ustanovil kot poročno darilo Milanu Zveru in Andreji Valič Zver in Valičevi direktorsko mesto do letos. Letos so jo odstranili zaradi nečednih poslov. SE PA GLOBOKO STRINJAM S TABO, DA JE POTREBNO VSAJ TRIČETRT TEH ORGANIZACIJ ODSTRANITI OD DRŽAVNEGA KORITA, KER SAMO MEGLO IN DREK MEŠAJO, PRI TEM PA POSAMEZNIKI DOBRO ŽIVIJO.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2021 ob 16:42 gost

      Ja, ja, če bo pa sedanja vlada, kot se že kaže, vse te vzela pod drobnogled, pa se bodo spravili na bicikle. Pa boste videli, kdo jih bo vse podpiral.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2021 ob 16:49 gost

      Tej vsi pizdeki izvoljeni pitaj boga po čidj komadi du verjetno pošteno delali ge du se veliki denarci vrteli. Zdaj kak se zna što su že telefoni zvoniju pa se obečavle vse kaje mu goče pa ka je ne mugoče. Denar de pa itak davkoplačevalski.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.