https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Veselje in smeh pomurskih otrok ob vrnitvi v šolske klopi

7.1.2021  

5. januar, je zaznamovalo odprtje šol za otroke s posebnimi potrebami. Učenci, so se v šolske klopi vrnili po več kot dveh mesecih izobraževanja na daljavo. Veselje ob vrnitvi otrok je bilo tudi na pomurskih šolah.  


Včeraj, en dan pozneje so se v šolo vrnili otroci Osnovne šole IV Murska Sobota. Zaradi težav z mejnimi vrednostmi testiranja so odprtje šole preložili za en dan. Nekateri učenci so tako ustvarjalno zakorakali v novo leto.

V torek so se v šolske klopi že vrnili otroci Dvojezične osnovne šole II v Lendavi. Otroci so bili nasmejani in srečni, da so spet vrnili med prijatelje, prav tako so bili veseli tudi učitelji, ki bodo učencem lahko lažje predali znanje in jim strokovno pomagali.

Foto: arhiv šole DOS II Lendava

Ponovno so se odprla vrata tudi učencem iz Podružnične šole dr. Janka Šlebingerja v Gornji Radgoni. »Učenci so se v šolo vrnili veseli in navdušeni, saj so po dolgem času ponovno srečali vrstnike, prijatelje in svoje učitelje. Šola je prostor, kamor vzgojno-izobraževalni proces spada, zato si vsi skupaj prizadevamo in resnično želimo, da je današnje odprtje šole za učence zgolj prvi korak k odprtju šole še za vse ostale učence matične šole,« je zapisal kolektiv OŠ Gornja Radgona.

Foto: arhiv šole PŠ dr. Janka Šlebingerja

V šolo so se vrnili tudi učenci Podružnice Cvetka Golarja - Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru. Pri izvedbi programa bodo šole morale upoštevati vse ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa. V šolske klopi lahko zakorakajo le zdravi otroci. Doma bodo še vedno ostali otroci, ki bi jih okužba s koronavirusom lahko še posebej ogrozila.

Foto: arhiv šole DOS II Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2021 ob 10:05 gost

      4 učenci 3 učiteljice, 4 učenci 2 učiteljici .....Potem pa govorijo da je v šolstvu preveč učiteljev ! V katerih šolah ?

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 10:26 gost

        Pač intelekt desničarja, ki pretirava in laže. Poglej vse slike in še druge šole. Kadar se slika ljudje pač stopijo skupaj, tudi tisti, ki v tem razredu ne učijo. Zavedaj se, da gre tu za OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      07.01.2021 ob 15:47 gost gost

      Zavedaj se ti z 1 komentarjem da je tud dvojezično območje in so učenci ki se učijo tud v Madžarskem (maternem) jeziku zato je tud več učiteljev /učiteljic lahko na sliki. Pa zapomni si da se gre za otroke Z POSEBNIMI POTREBAMI! Ja, imam otroka z posebnimi potrebami. Sploh se ne zavedaš kaj in kolko pomoči, podpore, truda z obeh straneh potrebuje tak otrok.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.