https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Hrvaško stresel močan potres, po Sloveniji čutili potresni sunek

06.01.2021 ob 18:05  

Hrvaško, na območju Petrinje, je danes ob 18:01 stresel potres z magnitudo 5.3, ki je trajal deset sekund. Današnji sunek je bil eden najmočnejših po torkovem uničujočem potresu.

Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC) je sporočil, da je bil epicenter 48 kilometrov jugovzhodno od Zagreba, na območju Petrinje.

"Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci vse Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," navaja Arso potresi. 

Po prvih informacijah na območju Petrinje ni bilo večje gmotne škode.

V prihodnjih urah popotresni sunki

EMSC je na Twitterju zapisal, da bo v prihodnjih urah verjetno prišlo do številnih popotresnih sunkov.   

Močnejši potres z magnitudo 6,3 je 29. decembra stresel širše območje Zagreba. Epicenter potresa, ki se je čutil tudi po celi Sloveniji, je bil v bližini hrvaškega kraja Petrinja. Potres je takrat trajal okoli 20 sekund. 

Poročevalec Jutarnjega lista Mario Pušić, ki se trenutno nahaja v Glini, je sporočil, da so se mnogi prebivalci iz svojih dvorišč zatekli v avtomobile, a za zdaj ne kaže, da bi zadnji potres v mestu povzročil dodatne poškodbe stavb. 

"Rekel bi, da je ta potres eno od naravnih zaporedij nadaljnjih potresov, ki sledijo uničujočemu potresu 29. decembra," je za HRT-jev Dnevnik povedal seizmolog Tomislav Fiket.

"V Petrinji smo se vozili z avtomobilom in kolegica pravi, kaj je to, ali nam je počila guma. Šli smo ven in malo dlje zaslišimo pokanje opeke in vidimo, da se hiša sesuje. Spet slišimo sirene, policijo, reševalna vozila," je za Večernji list povedala  Nada Finderle.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2021 ob 18:41 gost

      Dobro ka je bil Horvat duma drugače bi ga pa pri trojanaj iskali.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2021 ob 18:42 gost

      Tudi k nan de prišel in to vkratkon

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 20:09 gost

        Kak lejko pride k nan? saj pa to neje nevihta.. in bog pač nema nič z ten.. te če že tak velke te bog kak te lejko gli pobožne hrvate mantra z ten

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.01.2021 ob 6:10 Gost123 gost

        Prinas je ze tak zadosti naredo ta potres nas prizadeti Horvat in celotna vlada bo trbelo tudi z gradbeno mehanizacijo da jo odstranijo.Horvata pa cim dele iz prekmurja,da ne dela sramoto in potresa v prekmurju.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2021 ob 19:20 gost

      Knan pridejo vse temne sile sveta in sabo vzamejo vlado Janeza groznuga in njegove hlapce.,kradljivce,lažnivce,pedre desne, vso golazen, gnoje desne.... Da bi prišli čim prej.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2021 ob 19:24 gost

      Debeli zopet si pozabil vzeti tablete?zakaj jih ne jemlješ ,če so ti jih pa zdravniki predpisali,vidiš ,ko ne vzameš tablet se v tebi zbudijo vsakovrstne čudne osebe,in ti zameglijo tvoj že tako ali tako zamegljen um,bodi priden in jej tablete.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.01.2021 ob 19:29 kilonja gost

        To da DEBELI ČIPKAR jemlje tablete človeškega roda ne bo rešilo, mi čakamo da bodo tablete " vzele " DEBELEGA ČIPKARJA .

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2021 ob 19:43 Gost: gost

      LE SE DELAJTE NORCA IZ TE VLADE, LAHKO SE ZGODI PO NOROSTI, DA PRIJDE NA VLADO KAREL ERJAVEC. TO ŠE BO VESELJE, AMPAK NADRAJSKALI BODO MALI LJUDJE.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2021 ob 19:58 gost

      AH, Karči pa njegovi somišljenijki so začali popuščati ka jim nemre več nišče pomagati do njihovih neuresničljivij 47 glasov. Tak kak da svinja senja kukuruz a kukuruza nema!!!!!!!!! No bedak enkrat samar stalno!LEVOJAJARJI idejo v p m !!!!!!!!!!!!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2021 ob 11:00 gost

      Desni pedrerčki se pa z koko fulate zato pa mate mužgane kot švicarski sir pun lukenj. Kajti zaradi tega se titanik potaplja. Pedri pa z obale masete kak majmuni.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 14:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.