https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V decembru pod vplivom alkohola na območju Murske Sobote vozilo 30 voznikov

07.01.2021 ob 13:30  

Na območju celotne Slovenije so policisti med 1. in 31.12.2020  izvajali nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V tem času so na območju Policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 2148 voznikov. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 30 voznikov, od tega je pri 14 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.


V mesecu decembru leta 2019 so policisti na območju Pomurja obravnavali 65 prometnih nesreč, 9 so jih povzročili alkoholizirani udeleženci. V mesecu decembru 2020 pa 35 prometnih nesreč, 4 so povzročili alkoholizirani udeleženci. Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč v mesecu decembru 2020 je 11,4 % med vsemi povzročitelji. V omenjenih nesrečah noben udeleženec ni umrl, en je bil hudo in en lahko telesno poškodovan.


Zato policija vse voznike ponovno poziva – vozite le trezni. Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.

Policisti PU M. Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

*Fotografije so simbolične (Foto: Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2021 ob 15:23 gost

      Kako že štiri mesece živimo zelo premalo. Nekaj vam je pri statistiki zmanjkalo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2021 ob 18:09 amen gost

      bo še in še več tega. čim več represije, tem večji prekrški in tudi kriminal. nenazadnje povzroča država kriminal, zakaj ne bi potem še mi, ki smo pošteni narod! smrt državi in policji, živel kriminal!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 15:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.