https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Zaradi zapletov s Covidom-19 umrla mlada nosečnica

9.1.2021  

Po poročanju POP TV je nosečnica zaradi hudih zapletov ob covidu-19 konec decembra umrla. Otroka so s carskim rezom rešili.


Čeprav je primerov, ki se končajo tragično, izredno malo, pa je covid-19 konec decembra vzel življenje mlade nosečnice. V UKC Ljubljana so za POP TV potrdili, da so lani po premestitvi iz regionalne bolnišnice obravnavali nosečnico, ki se ji je stanje po sprejemu poslabšalo in pri kateri kljub daljšemu intenzivnemu zdravljenju iztek ni bil pozitiven.

Mateja Logar z infekcijske klinike je pojasnila, da so nosečnico premestili z navadnega oddelka na intenzivno enoto, saj se ji je povečevala potreba po kisiku. Covid-19 je pri nosečnici potekal v hudi obliki in je ogrožal tudi plod, zato so opravili carski rez, otrok pa je danes star dober mesec. 28-letnica je kljub dolgotrajnemu intenzivnemu zdravljenju umrla, navaja STA.

V ljubljanski porodnišnici so do sedaj sicer obravnavali že 500 nosečnic pozitivnih na novi koronavirus. Od tega jih je 80 rodilo kmalu po okužbi, vsaj 80 pa po preboleli bolezni covid-19.  Večina nosečnic okužbo preboleva z blagimi simptomi in brez večjih težav, obstaja pa skupina nosečnic s kroničnimi boleznimi, na katere okužba s koronavirusom vpliva huje, je za POP TV pojasnil predstojnik kliničnega oddelka za perinatologijo porodnišnice Ljubljana Gorazd Kavšek.

Nosečnost in porod se sicer večinoma iztečeta pozitivno, okoli pol odstotka nosečnic pa zaradi covida-19 potrebuje intenzivno zdravljenje. V zelo redkih primerih se lahko bolezen konča tudi z najslabšim možnim izidom.

Do sedaj so imeli v UKC Ljubljana sicer 12 nosečnic, ki so jih sprejeli na infekcijsko kliniko. Ko je nosečnica v kritičnem stanju in visoko noseča, se zdravniki - če ocenijo, da bi bilo več koristi, če se otrok rodi prej - odločijo za carski rez. Otroci, ki so se rodili nosečnicam, pozitivnim na novi koronavirus, so načeloma dobro, težave imajo le morda zaradi prezgodnjega poroda. Novorojenčki ostanejo po porodu skupaj s porodnico, tudi dojenja ne odsvetujejo.

Fotografije so simbolične (Foto: Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2021 ob 9:36 gost

      Počakali bi še do naslednjega Božiča in potem dali v javnost, PREKLETA MAFIJA.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2021 ob 12:49 gost

      Ni res umrla je zaradi zdravniške nesposobnosti. In to ni prvič že prej so umirale mlade mamice pa ni bilo virusa.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2021 ob 15:38 gost

        Prosim, poznam zadevo, sožalje vsem domačim, bila je zdrava, umrla zaradi in samo zaradi virusa covid 19. Ne opravljate če ne veste.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2021 ob 12:52 gost

      Z viruse so zakrili spet njihov spodrsljaj nesposobnosti. To se je že dogajalo včkrat. Ker nočejo narediti carskega reza in mamice silijo v naravni porad.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2021 ob 18:13 gost

        Če je otrok star dober mesec, mamica pa je umrla okoli božica, pomeni, da so carski rez naredili v začetku decembra, kar nekaj časa pred smrtjo, tako, da ne vem kako lahko rečete, da so jo silili v naravni porod in, da je zato umrla.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2021 ob 17:46 stanko gost

      resnica je malo drugačna kot so poročali na pop tv

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.