https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Izjava za mesečni temeljni dohodek za novo trimesečno obdobje že na voljo

13.01.2021 ob 6:05  

Na portalu in mobilni aplikaciji eDavki je že omogočena oddaja izjave za pridobitev mesečnega temeljnega dohodka za novo trimesečno obdobje. Vložijo jo lahko samozaposleni, družbeniki in verski uslužbenci, najpozneje do 31. marca.


Mesečnega temeljnega dohodka so bile te skupine upravičene že oktobra, novembra in decembra lani. Pred kratkim pa je vlada ukrep podaljšala in sicer do konca letošnjega marca.

Pri tem je pogoj opravljanje dejavnosti najmanj od 1. septembra 2020 in padec prihodkov v lanskem letu za 20 odstotkov glede na predhodno leto 2019. V skladu s petim protikoronskim zakonom je temeljni dohodek za samozaposlene določen v višini 1100 evrov mesečno oz. 400 evrov manj za samozaposlene v kulturi.

V skladu s sedmim protikoronskim zakonom so do mesečnega temeljnega dohodka za zadnje tri mesece v letu 2020 upravičeni tudi verski uslužbenci, ki lahko prejmejo po 700 evrov mesečno.

Prva izplačila do 10. februarja

Tisti upravičenci, ki bodo izjavo vložili do konca januarja, lahko prvo izplačilo pričakujejo do 10. februarja, ob tem pa na Fursu opozarjajo, da je potrebno za uveljavljanje ukrepa mesečnega temeljnega dohodka imeti poravnane vse zapadle davčne in nedavčne obveznosti na dan vložitve izjave.

Vlada je do konca marca podaljšala tudi ukrep delnega povračila izpada prihodkov zaradi odrejene karantene ali obveznosti varstva otrok, ta ukrep lahko samozaposleni, družbeniki in kmetje koristijo v primeru, da ne zaprosijo za mesečni temeljni dohodek. Obrazec je v eDavkih prav tako na voljo.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2021 ob 8:12 gost

      Komi temeljni dohodek. Saj pa vsi delajo samo mimo zakona. Na črno taki boga molijo naj to še traja do leta 2050. Delam davka ne plača pa še država mi nekaj da bravo glupa vlada.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2021 ob 10:58 gost

      Glavno, da verski uslužbenci dobijo 700 evrov vsak mesec in plačane vse prispevke. Delavci, ki so delali 37 let in so izgubili delo ne po svoji krivdi se pa naj pasejo ali kaj. Pa starši, ki svoje otroke učijo doma namesto učiteljev v šoli. Pa še marsikdo. Janša, cerkev, veliki kmet, tlačani. To hočete desni pajaci?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 11:30 gost

        gost Df,večni nargač strupenega jezika in škodoželjnih besed,zamračenega uma in mišlenja,zablodnjež na socialni pomoči,ki vneto ugovarja ter živi v lastni laži in pravlicah,ki so že izlajlane,da jih še maloumnež ne posluša več..pa še bi se dalo naštevat,pa škoda besed zate in tebi podobne..Ne čepet v 3x2 vlažni kletni sobici,pojdi rajši ven na sonce ,da neboš tako shirano bled kot si zadnje čase,malo se sprehodi ,pazi da ne stopiš v kak pasji kakec,malo pojdi na zrak,ker ta vlažna kletna sobica ti je že načela um in sama zloba vene z tebe,kaj te motijo verski uslužbenci,tam se rajši na policaje spravi če upaš,kakšne plače imajo in si želijo še več,pa učitelji nič kaj ne zaostajajo,če nebi bilo kmeta bi lizal pod in popasel vso travo,saj po eni strani bi bilo to super,vsaj zapolsil bi se,pa vsaka parcela bi bila urejena kot se šika,delavci ,ki so izgubili službo ne po svoji krivdi,je niso izgubili zaradi kmetov in verskih uslužbencev,namreč zardi pokvarjencev tvojega kova,ki javno lajate nekaj o etiki in morali,zamračeni od kapitalizma pa kradete in se naslanjate ter vsem polagate neke smešne pravljice kako ste zavedni in pošteni,pokvarjeni roparski kapitalistični in krvavo željni sp-jevci in direktorji so krivi za propad tovarn itd,in da so delavci na cesti ..Sedaj pa lapo pojdi na zrak in uživaj na sočku,naj ti zbistri misli in ti pomiri vihar v tebi

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 11:43 gost

        Še eden takih, ki bi radi bili v 19. stoletju. V USTAVI sta država in cerkev ločeni. Ko boš kmetek to doumel se zopet javi. Pravljice pa pripoveduj svojim otrokom, če jih imaš, a dvomim, da si sposoben za njih. Tem delavcem, ki so izgubili delo, staršem, ki učijo otroke namesto učiteljev, ker je Janša tako zapovedal, solidarnostni dodatek prej pripada kot župnikom in njihovim kuharicam,. A CERKVENI KMET TEGA PAČ S SVOJIMI MALIMI MOŽGANI NE MORE RAZUMETI.

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2021 ob 11:57 gost

      Vse vas boli 700e za cerkvene uslužbence.KAJ pa mnogokatera NEVLADNA organizacija .Vse res niso potrebne v tej državi.Napišejo letno 4 stavke proti J:J.in so že zelo potrebni po levuharski logiki.Nevladne oganizacije stanejo državo SLO 1 MILIARDO EUR.To pa ni za vas levuharje noben problem.Nekaj nezaslišanega .Skregano z vso realnostjo in normalnostjo.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2021 ob 12:18 LFL gost

      Tudi ti levičarski primitivec z svojimi nerazvitimi ,zakrnelimi možgančki marsikaj ne razumeš.V tvoji packariji marsikaj zavajaš in LAŽEŠ .Otroci bojo že šli v šolo ko bo ČAS za to .Ti se drži navodil STROKE in bo to prej ne pa da hujskaš in zavajaš in širiš NESTRPNOST.SRAM TE JE NAJ.3 mesece se morajo starši ukvarjati malo več z svojimi otroki pa je že celi HURA.ČIGAVI SO PA TI OTROCI - - -od J.J od vlade od stroke ali pa od STARŠEV ???????????? Dodatek so dobili tudi tisti ki jih ti navajaš in z njimi vred jočeš.JOKICA LEVA pojdi k mamici pa naj ti noseka in solzice obriše.Daj zresni se že enkrat ,ali pa še nisi odrasel.SRAM TE BODI.Pa na nosek in solzice ne pozabi.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 12:32 gost

        Še en desni cerkveni primitivec, ki ne ve, da so do polovice decembra v vseh državah otroci normalno hodili v vrtce in v šole, samo pri nas je Janša že septembra zaprl šole. Glavno, da so cerkve odprte, kamor lahko hodi najbolj ogrožena skupina ljudi???!!!! Pišem vam resnico, ki je primitivci ne razumete. Če pa ti misliš, da so Janša, Krek, Beovićeva, Rozman, ...... stroka v zdravstvu, si pa še večji revež v glavi kot sem mislil. S tem svojim zmedenim komentarjem samo dokazuješ, da nimaš končane osnovne šole. Invalid v glavi si, a si nisi sam kriv.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.01.2021 ob 14:55 gost

      Kdo je najbolj izobražen ??? Levuharji?? Ah to je napihnjena gamad!!!!!!!! Desi pa seveda bolj ker imajo cerkvene med seboj ki so tako izobraženi kot DOKTORJI!!!! Levojajarji pa socialci z namišljeno šolo!!!!

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.01.2021 ob 15:45 gost

      11.30 bedak ti govor ti je verjetno posodu posrani,,,, princ teme,,, kajti on ja tega vešči. Da si lasti tuje govore in jih posoja svojim hlapcem. Ker si želijo biti malo bole pametni. Ker se sami ne vejo izražati. Štekaš buzi desni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.01.2021 ob 15:50 gost

      Vsi ki pišete sveta pisma in vsiljujete mnenje neumno bi se morali malo pri kakem psihiatru naročiti za pregled. To so vsi SDS hlapci kakti zdaj ni leto 1940 1945.kapiš beda od ljudi.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 14:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.