https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Nova skladba Thomas March Collective

23.01.2021 ob 15:30  

Prva skladba letošnjega cikla Thomas March Collective nagovarja trenutno resničnost, ki je glasbenikom v letu 2020 kar naenkrat ustavila življenje. Pesem in video kažeta odtujenost, ki jo je epidemija napihnila do bizarnih razsežnosti.


V kakšnem stanju je ljubezen v času karantene? Ali ljubezen v času, ko se vse ustavi, tudi sama zastane? Se prekine ali neovirano teče naprej? Ta vprašanja si postavljata Tomaž in Vesna v pesmi "Vse stoji (Ne dojamem)", ki je Tomaževo že četrto delo v slovenskem jeziku.

Thomas March je umetniško ime Tomaža Mariča, ki je gonilna sila kolektivov. Ti nastajajo glede na sodelujoče glasbenike in imajo vsakič različno ime, odvisno od tematike projekta ali spremljajočega dogajanja. Obe skladbi lanskega cikla Thomas March Collective, ljubezenski pesmi "Moje napake" in "Kam da dam", sta bili - vsaka zase - izglasovani za popevko tedna na Valu 202 ter hkrati med Top 5 predvajanimi skladbami in med naj izborom urednikov Vala 202. 

Podlaga za pesem je misel, ki se je Tomažu utrnila nekega marčevskega večera, ko se je prvič vse ustavilo in se je naenkrat slišala tišina mesta: "Ne dojamem ... vse stoji!"

Že od začetka redno sodeluje s Thomas March Collective

Vokalistka Vesna Potokar, ki je s svojim markantnim glasom že pet let stalnica Thomas March Collectiva, je tokrat iz vloge spremljevalne pevke stopila pod žaromet in pesem odpela "brez balasta in egotripa". Vesna Potokar poje že od malega, sodelovala je z mnogimi vokalnimi zasedbami, trenutno sodeluje v vokalni zasedbi Muze, in slovenskimi glasbeniki.

Skladbi da dodatni zagon videospot, ki govori o odtujenosti od sveta, od družbe in od samega sebe, ki jo množični mediji in (a)socialna omrežja že dolgo krepijo, epidemija pa jo je napihnila do bizarnih razsežnosti. Je tukaj ljubezen le še ena žrtev tega trenutka, ali pa bo ljubezen tista, ki nas bo popeljala naprej? 

Glasba

Ideja: Tomaž Marič, vokali: Vesna Potokar, kitare: Jernej Šavel & Tadej Košir, beat: Jure Matoz, bas & tipke: Tomaž Marič, posneto v studiu Hemingvejka, končni mix in master: Jure Matoz

Video

Kamera: Maj Valerij, editing: Miha Pirher Testis, Uroš Macura & Tomaž Marič, Jure Matoz, izsek (Vesna): Oskar Šušteršič & Tadej Mulej, coloring: Tadej Mulej, tracking: Darjan Kaučič, intermezzo: Love Refugee in maska: Andreja Nježić

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2021 ob 19:07 Kraso gost

      Lipau

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2021 ob 19:39 gost

      OBESI SE! glasba da te srat stisne!!!!!!! veliki projekt neandertalcev ki samo jamrajo in so za take stvari dobro nagrajeni!!!!!!!!!!!!!?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2021 ob 7:06 gost

      Zečić je zakon😂😁🤪

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.