https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Brezplačni prevozi za starejše tudi v Lendavi

20.01.2021 ob 8:00  

Župan Občine Lendava Janez Magyar je občinsko vozilo predal v uporabo projektu Prostofer, ki bo od 18. januarja 2021 omogočal brezplačne prevoze tudi za občane Lendave.


Občina Lendava je tako druga občina v Prekmurju in 53. v Sloveniji, ki se je priključila vseslovenskemu prostovoljnemu projekta za mobilnost starejših. Na predaji ključev je bil prisoten direktor Zavoda Zlata mreža in vodja projekta Prostofer Miha Bogataj, ki je ob tej priložnosti izvedel tudi kratko usposabljanje za prostovoljne voznike.

Župan Janez Magyar se je zahvalil vsem prostovoljcem in Društvu upokojencev Lendava, ki je ponudilo pomoč pri zagonu projekta in jim zaželel srečno ter varno vožnjo, so zapisali na lendavski občini.

Klicni center je za rezervacije za Prostoferja so na voljo vsak delavnik med 8. in 18. uro na brezplačni telefonski številki 080 10 10. Rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj tri dni prej.

Komu je namenjen?

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov ter imajo nizke mesečne dohodke in slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Tem osebam omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Kdo je lahko PROSTOFER?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta. Tako jih npr. pri zdravniku pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah ...

Kako postati PROSTOFER?

Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na občino, v kateri živijo in je priključena projektu Prostofer. Tudi Občina Lendava poziva vse zainteresirane voznike, ki bi želeli postati prostoferji, naj svoj namen sporočijo na tamkajšnjo občino.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2021 ob 7:07 Gost R gost

      Super zadeva. Škoda le, da se kot vozilo ni vzel kak enoprostorec ali višji avto. Starejši ljudje imajo velike težave izstopom iz nizkih vozil, tudi prostoronost je čist drugačna (palice, hojice). Drugače pa dobra ideja, podpiram.

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:31 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.