https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Erjavec dobil podporo svojih poslancev, nezaupnica ostaja na mizi

13.01.2021 ob 17:51  

Potem ko je prvak DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja Karl Erjavec po torkovi večurni razpravi s poslanci svoje stranke zvečer sporočil, da bodo vsi štirje prispevali podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice, se je danes sestal s predsedniki LMŠ, SD, Levice in SAB. Pričakovati je tudi njihove podpise, torej skupno 43 poslancev.


Vložitev konstruktivne nezaupnice Erjavec in opozicijske stranke, združene v KUL, napovedujejo za petek. To pomeni, da bo DZ o nezaupnici odločal prihodnji teden. "Sem optimist in obstaja možnost, da oblikujemo novo vlado," je Erjavec dejal v torkovi večerni izjavi v DZ in pojasnil, da se bodo danes tudi konkretno pogovorili o postopku.

Pred medije je sicer včeraj stopil le Erjavec, medtem ko poslanci DeSUS še vedno molčijo. Večina jih ne daje izjav že od izstopa stranke iz koalicije Janeza Janše. S tem so puščali odprta vrata ugibanjem o njihovem morebitnem sodelovanju z aktualno vlado v primeru neuspeha nezaupnice.

A je Erjavec poudaril, da tudi v tem primeru poslanci DeSUS ne bodo mogli podpirati aktualne vlade in ne bo posamičnih dogovorov, ampak bodo pač v opoziciji. Torkovo razpravo s poslanci je označil za odkrito, zavrnil pa nekatere navedbe v medijih o grožnjah in izsiljevanju poslancev.

Za uspeh potrebni trije glasovi SMC

Prvak DeSUS verjame, da bo nezaupnica vladi uspela, sam pa prevzema odgovornost za 43 poslanskih glasov. Spomnil je, da potrebujejo tudi glasove iz SMC in pojasnil, da je imel v tem tednu kratek pogovor s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom. Vsebine ni želel komentirati.

SMC je podporo Erjavcu sicer odrekla. Počivalšek je v torek zvečer na Twitterju navedel, da je že čas, da se preštejejo v parlamentu in se ta zgodba razčisti. "Da se potem lahko vsi skupaj osredotočimo na epidemijo in ekonomsko krizo," je dodal.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2021 ob 18:27 gost gost

      LA LA LA BREZ VEZE LAŽEJO DVAKRAT SE NEJDE NA LED EJ MOJ KARĆI SPOKAJ

      27 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2021 ob 18:54 kilonja gost

      Haha, dvorni norček z levice, Kahl, poglejte ga v obraz ČISTI SILVO PLUT, množični morilec, naključje da Kahl podpira množične morile s konca 2 sv. vojne, niso naključna.

      28 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2021 ob 18:58 gost gost

      Ti prvo budalo, te je pa zdaj vse tak dobro? Najslabši smo v Evropi poleg tega, ka mamo najstrožje ukrepe. To samo budale lejko podpirajo. Bravo Karči, dobro ,ka si prišo nazaj upajmo, ka de uspelo to bando pokvarjeno stirati. Takše svinjarije, kak jih delajo jajojovi pedri je bilo v stoletni zgodovini Slo. Puklasti pokvarjenec je pa itak v glavi betežen, drugage ne bi delo takših svinjarij. Diktator. Samo eni očitno brez diktature ne vejo živeti.

      15 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 19:23 kilonja gost

        DEBELI, od danes si ČIPIRANI SILVEK! NAjslabši v okužbah so Irci..Irska je postala država z največjim številom novih okužb na milijon prebivalcev na svetu. vir.. LEVAŠKA RTVSLO

        15 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 19:41 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,tak je,v rit zbršimo nosilca zastave v Jajce.A zato je Jajo?Ma ,ne,so mu lasje zbrisali z nore glave,zato je Jajo,Glanzkopf.

        4 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2021 ob 15:06 Fičolino81 gost

        Budalo si tij, vejpa samo so obečali, nikaj so nej podpisali, karči je pa že starejši človik, pa so njemi klikeri naopak povezali. Vütro je pa židan veselico pred spomenijkon slovensko ga Görina. Pečejo se prlečki odojki, serpetinšek je šče pa nej šmarnice pripelo, bratuškova de prte za stole pejglala, či de znala pejglo vižgati, fajončica je pa klince prinesla, ka so stranki ostali lani, ka je nej telko nouvij članov prišlo. Vabljeni vsi, samo prostovoljne prispejvke zbirajo, najrajši bitcoine, ka ne vejo, kelko do vrejdni

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2021 ob 19:14 Gost gost

      Brezupnica.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.01.2021 ob 19:21 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Idioti ,kot je Kilavi,na njih sloni Ivan Komunist.Torej,kaj se je z Kilavim zgodilo,a se je kot kreten gensko že narodil(ni si kriv),ali je kretenizem v štali pridobil?Tudi ni kriv,krave in biki pač nimajo šol.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.01.2021 ob 19:22 SSS division gost

      Tisti kdo podpira cirkusanta Khorla je na njegovem nivoju. Khorl se lahko ukvarja samo z cirkusom pa stand up komedijo pa še tam je antitalent. Ste vi pravi Kul ful mega špon. Idiote delate z sebe levica še večje kot ste. če je Khorl vse, kar lahko levica ponudi, te bolje da se pokopljete pa se ne ukvarjate več z politiko. Kar je najhujše nimajo niti programa, kak rešiti krizo v Sloveniji. Edino za kar se borijo, je zrušiti Janšo, to jih gor drži, za narod jih pa boli kurac.

      27 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.01.2021 ob 19:26 Beri gost

      Škoda je vsakega komentarja za politike, ki so iz preteklosti. Že takrat niso naredili prav nič, v Evropi, kjer je edino naše mesto, pa nimajo nobenega ugleda. Če kdo, potem je Karl mojster laži. Ne morem se načuditi Slovencem, ki za razliko s Hrvati, Srbi, Madžari, Bolgari in kaj vem dalje, kar naprej silijo v Severno Korejo. Groza.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.01.2021 ob 19:29 gost gost

      Tij divizion si budalo. Da bi ti bar puklasto budalo jebalo vse po vrsti, najbole pa tebe. Tij si tuj med tistimi šteri ne vejo živeti brez diktature, pa navodil, ka sami ne vejte kak pa ka. Prekleto puklasto budalo de pa letelo in to za vse večne čase. Lehko ideš z njim, pohlevne ovce de mogoče mel,takše brez lastne pameti še zeme.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.01.2021 ob 19:41 gost gost

      Lendavski psiho (original), sedaj pišeš spet kot gost?

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2021 ob 19:43 SSS division gost

      Jebi si mater levičarsko, tam v Severni Koreji vam je mesto pa tam špilajte frajere, če upate. Pravi Puklasti Kim bi vas za jajca obesil, če bi samo pisnili. Jaz bi vam živim dol kožo vlekel pa nohte trgal,tak ka bi cvilili kak dojenčki. Z vami levičarji se da samo na brutalni način. Prišel bo sodni dan za vas ko boste z letalom šli eni v Severno Korejo, pa Venezuelo in Kubo, tam je raj za vas pa obljubljena dežela gnusi eni pokvarjeni, hinavci smrdljivi, marš govna leva pocrkajte kak bacili.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.01.2021 ob 19:49 Karel K. gost

      Erjavec je včeraj rekel, da so se pogovarjali kot stari dobri prijatelji. Stari dobri prijatelji se dogovorijo v pol ure, ne rabijo za dogovor 6 ur kot so to včeraj sedeli. Danes pa se še vedno ne ve kaj so se dogovorili. Ja kdo priseben pa bo Erjavcu dal glas za to, da bi postal predsednik vlade v kateri bi sedeli tisti kateri so se pred letom dni smrtno skregali. Kje pa lahko državo vodijo Erjavec, Fajon, Mesec pa humorist Šarec. Kdaj bo v tej državi že enkrat prevladal zdrav razum, da ljudje ne bodo podpirali vsakega za predsednika vlade, države za ministra kateri pove, da so se mu s tem ure3sničile otroške sanje. Torej briga njega odgovornost glavno da dobi funkcijo in dobro plačo. Vodenje države ni življenje filmskega življenja ampak trdo strokovno na znanju temelječe delo.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.01.2021 ob 19:57 barcelona gost

      Cirkus POKALO. Zares so v politiki sami nesposobneži. Če bi imeli samo malo samokritike, tudi Fajonova, Šarec, Bratuškova in vsevedi Mesec se nebi lotili tega na takšen način.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.01.2021 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      SSS...,nekam močen si,a si večerjal Ivanovo obilno večerjo,ena kila gastronomije za dva evra,to bo.Ti sicer nimaš pojma kak so bili tvoji stari poscani pred milico,in prav je bilo tako,niso bili junaki kot ti,ki blebečeš norosti.No,Ivan Komunist ti ni dal nič,nikoli ne bo,dobiš lahko le to kar smo sami ustvarili.Ivan Komunist brezobzirno uničuje našo ustvarjalnost,sicer pa,nikoli ni delal,ona njegova pa -,"močna Evita",je kar lepo v korona časih doma,je treba dedekovo dečico paziti.

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.01.2021 ob 20:02 kilonja gost

      Antijanša ČEFERIN predsednik UEFE, poziva ljudi naj se cepijo...DEBELI SILVEK..to je tudi od Janše navodilo ? Ha ?

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.01.2021 ob 21:01 Busybee gost

      Debeli čipkar😂😂😂čipirani telebajsek

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      13.01.2021 ob 21:02 Karel K. gost

      Slovenija in slovenski narod nima in ne bo imel koristi, če bo ostal predsednik Janša, ne če bo Erjavec sestavil novo vlado in ne, če bo prišlo v tem političnem sistemu prišlo do predčasnih volitev. Zato oboji, torej Janševi in Kučanovi občasno pred parlament vab ijo Troho , Ličina, Šiškovo pomočnico in tako poneumljajo slovenski narod, da se protestira, vendar ti niso tisti kateri bi prinesli nov poliitčni sistem v državo ampak da zavarujejo sedanji politični sistem. To so le orodje v rokah obeh političnih grupacij. Enako je s tistimi kolesarji in razbijači.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.01.2021 ob 21:29 ZAKAJ LAŽETE gost

      ZAKAJ LAŽETE. RAVNOKAR OB 21:20 URI SEM GOVORIL Z MOJIM SORODNIKOM JURŠOM, NOBEDEN OD POSLANCEV DESUS DO TE URE ŠE NI DAL NOBENEGA PODPISA IN ERJAVEC LAŽE. POSLANCI DESUS VSAJ 3 NA TAJNEM GLASOVANJU NE BODO GLASOVALI ZA ERJAVCA. POVEDAL JE ŠE DA ŠE TRIJE POSLANCI IZ KUL NE BODO GLASOVALI ZA ERJAVCA. ZANESLJIVO VAM LAHKO POVEM DA BO ERJAVEC IN KUL DOBILA SAMO 37 GLASOV INFORMACIJA JE 100 % ZANESLJIVA, VI PA LAHKO LAŽETE IN UPATE ŠE NAPREJ - ZASTONJ.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.01.2021 ob 21:49 kilonja gost

        Tudi novinarji so preden so Ejavca - Pluta Silveka vprašali o podpisih, povedali da podpisov še naj ne bi bilo, ampak zgolj ustni dogovor, pa je že Silvo govoril o tem da podpisi so..že laže, pa se še ni prebil na "prestol" . Pa to je isti Kahl Silvo, ki je lani trdil da s eumika iz javnega življenja in politike ? To je isti Kahl SIlvo ki je Pivčevo sabotiral za tistih 400 € ?? :)))))

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2021 ob 10:05 963 gost

        Pomiri se zgornji. Počakaj še par dni pa se bo vse videlo. Ovčke ne ženite si tega tako k srcu, škoduje zdravju. Pa pozdravi "sorodnika" Juršo.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2021 ob 10:44 Savinjčan gost

        Iz tvojih ust v Korlova ušesa,pomembnež samovšečni.Ti,pa ta tvoja žlahta,ne meči se ven.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      13.01.2021 ob 21:51 GODŽIRO gost

      Oj , levonji , spet sem z vami , jutri pa vsi v Soboško kopališče , boste vadili skoke v prazne bazene .

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.01.2021 ob 6:16 kujkel gost

      idiotizem v desusu do obisti i tam res ni nobenega normalnega človeka sram me je da sem slovenec.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.01.2021 ob 10:40 Veliki Blek gost

      Bravo Carlos,pokaži,kako se stvari streže.Želim ti uspešno politično kariero ampak ne na tem planetu.Ti kar ostani v penziji in uživaj.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.01.2021 ob 11:37 gost

      Burek KUL dobi 46 glasov, ko bodo poslanci glasovali tajno, drugač si pa stranka SMC ne upa v javnosti podariti 3 glasove svoje stranke. Pika!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.01.2021 ob 17:44 Veliki Blek gost

      Carlos vam pripravlja presenečenje,spoštovani desničarji!Iz neuradnih virov se sliši,da bo tajno glasovanje res presenečenje.Ampak po mojem bo Carlos prej zadel eurojackpot,kot pa dobil glssove iz SMC.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      14.01.2021 ob 18:32 gost gost

      Ej, ej kilonja, kakšo budalo si. Dobro, ka se toga ne zavedaš, ka bi se že fento. Očitno te tan gor tudi neščejo, ka do z budalami. Uživaj v diktaturi puklastega pokvarjenca, neboš dugo, nej ti, ne tvoji primitivni somišljeniki.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      14.01.2021 ob 19:52 gost

      ti ob 18:32 ..prosim ne uriniraj več po polčnikih,ter ne smradi okoli,ker zastrupljaš okolico,si ti en puklasti pokvarjenec z grivo kot jamski človek,še oni bi te vrgli z jame ,ker bi veljal za primitivnega med njimi,je mar pošla socialna in si zopet na ksilici,pa se ti po cele dneve kisa počasi,res si primitivec shizofreničen

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.