https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Dr. Carotta: Danes začeli z razbremenjevanjem soboške bolnišnice

14.1.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval tudi koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta - dr. med, ki je izpostavil tudi stanje v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Dr. Robert Carotta je predstavil položaj hospitaliziranih bolnikov s covid-19 v bolnišnicah. "Podatki o številu covid bolnikov, ki se zdravijo na navadnih ali intenzivnih oddelkih bolnišnic, kažejo, da se nikamor ne premaknemo, da smo že praktično drugi mesec na platoju 1200-1300 hospitalizacij. Projekcija razvoja epidemije v 3. valu kaže, da bomo potrebovali približno 1500 posteljnih kapacitet, kar predstavlja 10% zvišanje že maksimalnih posteljnih kapacitet, s katerimi smo razpolagali sredi decembra," pojasnjuje Carotta.

Dr. Carotta je še dejal, da: "je najbolj obremenjena trenutno Splošna bolnišnica Murska Sobota. V soboški bolnišnici je 33 odstotkov vseh posteljnih kapacitet namenjenih covid bolnikom.

V pričakovanju vpliva 3. vala na povečanje hospitalizacij, smo danes začeli z razbremenjevanjem SB Murska Sobota in premeščanjem v Izolo in Slovenj Gradec. Največji problem slovenskega zdravstva še vedno ostaja pomanjkanje kadra. Le ta je zaradi dela med epidemijo izčrpan."

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2021 ob 12:49 gost

      Kaj, če bi šli tisti, ki se že od poletja samo slikajo in nastopajo tu in tam, šli malo delat in organizirat delo v bolnišnici, da ne bi nekateri resnično izgorevali, drugi pa lenarili ali bili na prisilnih dopustih. V bolnišnici imate okrog 1.150 zaposlenih in okrog 400 postelj. ORGANIZACIJA DELA!!!!!!!!!!! CELEC NE BLOKIRAJ KOMENTIRANJA.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2021 ob 13:33 gost

      Vsi so izčrpani vsi na robu zmogljivosti. Okej če je res tako zakaj so pa potem proti cepljenju. Ne vem kar nisem zdravnik zato vprašam najbolj obremenjene in izmučene.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2021 ob 13:35 gost

      Tudi meni ni to nič jasno. Vojno stanje vse na robu zmogljivosti. Zavračajo pa cepivo in se nočejo cepiti.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2021 ob 14:36 gost

      Se čudijo, da primanjkuje kadra, na to bi mislili, ko so srednjim med. sestram in tehnikom odvzeli kompetence in so le ti kar naenkrat postali nesposobni delati delo, ki so ga prej opravljali 10 ali 20 in več let. Poleg tega se med. sestram bolje splača iti delat za tekoči trak ali pa v trgovino, saj so tam olače iste ali pa celo višje, pa še nedelje, praznike so fraj.....

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.01.2021 ob 15:00 Lali gost

      Pri nas bo sigurno prišlo prišlo do tretjega vala če stroka že naprej zna, čudno da pada na hrvaškem, srbija, bosna, pa tam nemajo pol telko ukrepov,pa še slovenci odijo v bosno smučat

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.01.2021 ob 17:57 gost

      Hvala Bogi ka su ži eni gor prišli kak nas nategujejo že od marca nas ima jo za bedake. Včeraj največji lajaš se zagovori pred novinarsko konferenco. Pejmo se malo hecat glupi narod itak vse verjame. Danes čudežno več nebo glavni govorec. Kacijn si Janez grozni po lapsusi v kabinet za sekretarja zeme ka kaj vo nezlaja. Tan dega pa Mel pod nadzoru.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.01.2021 ob 14:32 gost

      Vsi tisti keri tu gor šinfate pa ste pametni, organizirajte se in preprečite svetovno krizo covid-19. Sigurno ni to sds program za njegov mandat. Lahko je govoriti dokler ti na vrata ne potrka Matilda

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.