https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ta vikend se izognite množičnemu obisku turistično bolj obiskanih točk

15.01.2021 ob 16:31  

Pred prihajajočim vikendom, ko bo lepo vreme vabilo h gibanju na prostem, policisti svetujejo, da se ne odpravljate na najbolj priljubljene turistične točke. Raje izberite manj oblegane destinacije, kjer ni gneče in boste prav tako lahko zdravo in varno uživali v naravi.


Spoštujte tudi vse prometne predpise in parkirajte svoja vozila samo na označenih parkirnih mestih oziroma tako, da ne ovirate, ali celo blokirate poti za intervencijska vozila, prevoz in opravljanje del domačinov. Policisti pozivajo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. V kombinaciji s preventivnimi ukrepi so odločilnega pomena. Še vedno je prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro.

Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivajo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena.

Tudi ta konec tedna bo poostren nadzor prometa, preverjali bodo tudi spoštovanje odlokov. Policija bo tako kot minule vikende tudi ta konec tedna na območju celotne države izvajala poostrene nadzore prometa, policisti pa bodo pri tem dosledno preverjali tudi spoštovanje odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Število ugotovljenih kršitev v zadnjem obdobju namreč narašča, največ pa jih je bilo zadnjo soboto, predvsem na Gorenjskem.

Če se ta vikend odpravljate v Kranjsko Goro, vas zaradi smučarskega tekmovanja kontrola čaka že na izvozu z avtoceste na Hrušici.

V soboto in nedeljo bo v Kranjski Gori potekalo smučarsko tekmovanje za Zlato lisico. Policija je zato že danes začela z izvajanjem poostrene kontrole, ki se bo v smeri Kranjske Gore začela že na Hrušici. Za izvedbo nalog policije bo skrbelo večje število policistov, svojo varnostno-rediteljsko službo pa bo na območju tekmovališča zagotavljal tudi organizator.

Fotografije so simbolične

Smučarsko tekmovanje je dogodek zaprtega tipa, gibanje na prireditvenem prostoru pa bo dovoljeno samo organizatorju in tekmovalnim ekipam. Predvidena je tudi zapora kolesarske poti od bencinskega servisa Petrol v Podkorenu do tekmovališča. Gre za površino, ki je med vikendi zelo obremenjena s pešci in predstavlja glavno rekreativno povezavo med Kranjsko Goro in Ratečami. Ker prehod skozi območje ne bo dovoljen, rekreativce pozivamo, da se ta vikend peš ne odpravljajo po tej kolesarski poti, prav tako naj se v okolici ne zadržujejo na javnih površinah in cesti.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2021 ob 18:14 gost

      Izogibajte se turističnih točk da koga iz vlade ali stroke tam nezaodite.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:24 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.