https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Korošec: Slutiti je trend upadanja

17.1.2021  

Državna sekretarka Alenka Forte je danes popoldne obiskala splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je skupaj z direktorjem SB Murska Sobota Bojanom Korošcem je spregovorila o stanju v lokalni bolnišnici. 


Namen obiska je bila seznanitev z delovanjem bolnišnice v teh izjemnih razmerah in velikega števila covid okužb, kjer je v Pomurju nad slovenskim povprečjem in je s tem tudi bolnišnica izjemno obremenjena s covid bolniki. Zadnjih 14 dni je na prvem mestu po obremenitvah zaradi covid bolnikov. V drugem valu epidemije so vse slovenske bolnišnice postale ena bolnišnica in specifične obremenitve po določenih regijah omogočajo preseljevanje bolnikov v druge bolnišnice, ki imajo proste kapacitete.

Nobena bolnišnica v Sloveniji trenutno nima zadosti zaposlenih. "Vsa priznavanja dajem vodstvu, ki so zaposleni v tej bolnišnici, da delujejo tako kot delujejo," je dejala državna sekretarka.

Stvari glede samega poteka cepljenja in uspešnosti in količini ostalih cepiv se bodo razjasnile v toku naslednjih dveh tednov, zaključuje dr. Forte. Naročenega cepiva je bilo skupno približno 4 milijone odmerkov.

Direktor splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je povedal: "Pritisk, ki ga posamezni zdravstveni delavec čuti, danes ob takšni obremenitvi je res velik. Danes je resnično nekoliko boljše, kot je bilo pred dvema dnevoma. Nimamo več 150 covid bolnikov, ampak 123. Številka je še vedno velika, ampak je slutiti trend upadanja. Zaposleni nakazujejo veliko utrujenost, istočasno pa pripravljenost, da bodo naprej zmogli to delo," je optimističen Korošec.

"Ob teh trendih bomo čez 14 dni do mesec dni lahko govorili o boljših številkah in stanju vseh bolnikov. Kljub možnosti preseljevanja v druge bolnišnice, bolniki velikokrat odklonijo preseljevanje saj želijo ostati v matični bolnišnici.

V letu 2021 so cilji bolnišnice uresničiti naloge, ki jih trenutno imamo zaradi covida, in da bi šel razvoj po začrtanih poteh naprej," zaključuje Bojan Korošec.

    Fotogalerija