https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes je najbolj depresiven dan v letu

18.01.2021 ob 12:00  

Od leta 2005 velja, da je vsak tretji ponedeljek v januarju najbolj depresiven dan v letu. Takoimenovani "blue monday" letos pade na danes, 18. januarja 2021.


Januar na splošno velja za najbolj depresiven mesec v letu, ponedeljek pa za najbolj depresiven dan v letu, zato je logično, da v januarju izpostavimo tudi najbolj depresiven dan v letu. Profesor psihologije Cliff Arnall s cardifske univerze je razvil formulo, ki na podlagi izračunov različnih dejavnikov, kot so vreme, dolgovi, prazna denarnica, propadle novoletne zaobljube vlivajo na dan. Prejšnje leto je bilo izredno stresno zaradi epidemije, in nikakor ni videti konca. Vsi želite normalno zaživeti, socialna distanca in druge omejitve še bolj poglabljajo življenjske stiske posameznikov. Vsi omenjeni dejavniki naj bi se nakopičili in ravno na današnji dan povzročili še posebej slabo voljo pri ljudeh.

Kako si lahko pomagate sami?

Nekateri drugi psihologi opozarjajo na negativne posledice iskanja slabih dni in izgovorov za negativno počutje. Jamranje o tem kako vam je slabo namreč ne koristi nikomur. Za izboljšanje osebnega počutja priporočamo poslušanje vesele glasbe in rekreacijo. Obe dokazano zmanjšujeta nivo stresnih hormonov v telesu in povišujeta nivoje hormonov, ki skrbijo za naše dobro počutje in kvaliteto spanca. Priporočljive so tudi jedi z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov in sveže sadje ter zelenjava. Ker je leto za nami posebno težko, poiščite nekoga kateremu zaupate, pa naj bo to strokovna pomoč, prijatelj ali družinski član.

Fotografije so simbolične

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2021 ob 14:33 Lendavčan gost

      Depresiven je članek,pomembno je samoobvladovanje pa ni depresije.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2021 ob 16:34 gost

      Če bi mi odprli šole kot Hrvati nebi bil depresiven. Zato pa je depresivna vlada kera nevej ali je noč ali dan.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.