https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ljubljanski ZOO včeraj odprl svoja vrata

19.01.2021 ob 14:00  

Včeraj je svoja vrata po dveh mesecih znova odprl živalski vrt Ljubljana. Prvi dan je ZOO obiskalo več kot 500 obiskovalcev.


Vstop je mogoč med 9. in 16.30 uro ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev epidemije. Živalski vrt Ljubljana je specifična ustanova, zato s spreminjajočimi vladnimi ukrepi za preprečevanje epidemije njen status občasno ni povsem jasen, ampak je od zdaj ponovno mogoč tudi obisk živalskega vrta.

Vstopnine predstavljajo večino prihodkov, ki so nujni za ustrezno oskrbo živali in razvoj. Epidemija jih je močno prizadela, ocenjujejo, da jih bo letos obiskalo okoli 45.000 obiskovalcev manj, kar pomeni izpad prihodka v višini 350.000 evrov.

Zato so ponovnega odprtja zelo veseli, in niso pričakovali tolikšnega obiska obiskovalcev, kar kaže na to, da ljudje v tem posebnem času še kako pogrešajo takšne obiske v naravi.

"Prevelikega obiska se ne bojijo, saj je v živalskem vrtu, ki meri 20 ha, en obiskovalec na 30 kvadratnih metrih. Če pa bi bilo obiskovalcev preveč, bi v živalski vrt spuščali obiskovalce postopno," pojasnjuje direktorica ZOO Ljubljana Barbara Mihelič.

"Ker je bil živalski vrt minulo leto nekaj časa zaprt, so vsem imetnikom letnih vstopnic podaljšali možnost koriščenja teh vstopnic do konca marca. Že kupljene vstopnice za leto 2021 pa bodo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljala 365 dni od dneva nakupa. Ta je na blagajni živalskega vrta že na voljo tudi novim kupcem. V izogib čakanju v vrsti pred blagajno so omogočili tudi možnost nakupa vstopnice na spletu.

Fotografije so simbolične

Pravila v živalskem vrtu za zajezitev epidemije po navedbah Furlanove veljajo tudi za preprečevanje okužb pri občutljivih vrstah živali, zato obiskovalce pozivajo, da se ne dotikajo in ne hranijo živali, saj se lahko s koronavirusom okužijo tudi nekatere živali," je za STA še dodala biologinja in pedagoški vodja Irena Furlan.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:03 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.