https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Med gastronomskimi nagrajenci nagrada Mladi talent Prekmurcu

19.01.2021 ob 11:00  

Kljub za gostince izredno turbulentnemu letu omejenega obratovanja so inšpektorji Gault&Millau Slovenija uspeli opraviti obiske restavracij in popularnih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. V njem je predstavljeno 153 restavracij, prek 80 POP zbirališč, 67 vinskih kleti z 198 ocenjenimi vzorci vina, 13 pivovarn ter več kot 30 karakterističnih slovenskih živilskih produktov. Vodnik bo kmalu naprodaj na običajnih prodajnih mestih (takrat bodo razkriti vsi, ki so se uvrstili v vodnik), včeraj pa so v video formatu predstavili najboljše za leto 2021. Slovenska turistična organizacija (STO), ki gastronomiji kot enemu ključnih turističnih produktov naše dežele posveča posebno pozornost, pri projektu tega uglednega vodnika sodeluje od vsega začetka.

 

»Zdaj je postalo že skoraj tradicionalno, da vodnik vsako leto malce osvežimo. Lani smo dodali nove sklope, med drugim tudi karakteristične slovenske živilske produkte, katerih nabor letos še povečujemo. Prav tako letos ne boste zasledili več najboljše restavracije, temveč izbor najboljših restavracij, ki so prejele po 4 kape. S tem usklajujemo prakso Gault&Millau po svetu ter na piedestal postavljamo vse gostince, ki so si uspeli izboriti zavidljive 4 kape,« pravi Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija. »Posebej želim poudariti, da so štiri kape veliko priznanje in njihovo ohranjanje iz leta v leto potrjuje izredno kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca,« še dodaja.

 Foto: arhiv pomurec.com

Razglasitev na spletu

Letošnja podelitev nagrad najboljših je skladno z epidemiološkimi razmerami potekala v drugačnem formatu. Nagrajenci so bili najavljeni v video oddaji, ki je gledalce s svojo dinamiko in prepletanjem srečanj s prejemniki nagrad preteklih let popeljala od najboljših restavracij do prejemnikov vseh posebnih nagrad. Prejemnike so v Gault&Millau predstavili skozi kratke video razglednice, svojo nagrado oziroma diplomo pa bodo prejemniki tokrat prejeli naknadno, individualno oziroma po pošti. Oddaja je še vedno na voljo za ogled na spletni strani Gault&Millau Slovenija.

V video razglasitvi je gostince nagovorila tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, ki je glavni partner projekta. »Vodnik Gault&Millau pomeni veliko priznanje za slovensko gastronomijo. Letošnja razglasitev prihaja v času, ko se slovenski turizem, sploh pa gostinstvo soočata z največjo krizo. A danes smo veseli in optimistični, saj nagrajujemo najboljše. Slovenija se je v zadnjih letih uvrstila med najbolj zaželene gastronomske destinacije. V letošnjem letu, ko je Slovenija ponosna nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021 in ko Zeleno shemo slovenskega turizma nadgrajujemo z znakom Slovenia Green Cuisine, pa bomo še utrdili pozicijo Slovenije kot destinacije za odlična kulinarična doživetja,« je dejala.

 Foto: rajh.si

Med nagrajenci tudi Leon Pintarič iz Gostilne Rajh

Najboljše restavracije:

1. Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20, 4 kape

2. Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 17,5/20, 4 kape

3. Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17/20, 4 kape

4. Ošterija Debeluh, Brežice, 17/20, 4 kape

5. Restavracija Mak, Maribor, 17/20, 4 kape

6. Restavracija Strelec, Ljubljana, 17/20, 4 kape

 

Chef leta: Gregor Vračko, Hiša Denk, Zgornja Kungota

Chefinja tradicije: Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče

Chef prihodnosti: Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom

Mladi talent: Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Murska Sobota

Najboljši sommelier: Grega Repovž, Gostilna Repovž, Šentjanž

Najboljši POP: Wine Bar Šuklje, Ljubljana

Najboljša slaščičarna: Fetiche patisserie, Ljubljana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2021 ob 13:48 gregor gost

      Rajhi bi tožbo vložili ,če ne bi prišli kje zraven

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2021 ob 20:00 delavec gost

      Če Rajhove ne bi nikamor uvrstil bi bili pripravljeni vložiti tožbo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2021 ob 0:07 off gost

      "Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Murska Sobota" Rajhove je mogoče sran ka so iz Bakovec? Sramota ...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.01.2021 ob 0:29 off gost

      "Leon Pintarič iz Gostilne Rajh iz Murske Sobote" ... hahaha :) Rajhovi ka vas je sran ka ste z Bakovec? Tudi drujgi so iz kakšne vukojebine, pa toga ne skrivajo .... sramota !! Te pa nej čuda, ka vas lidge z vesi ne trpijo ...

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2021 ob 0:31 off gost

      "Leon Pintarič iz Gostilne Rajh iz Murske Sobote" ... hahaha :) Rajhovi ka vas je sran ka ste z Bakovec? Tudi drujgi so iz kakšne vukojebine, pa toga ne skrivajo .... sramota !! Te pa nej čuda, ka vas lidge z vesi ne trpijo ...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:32 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.