https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od sobote nekatere nove sprostitve dejavnosti

21.1.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc. 


Predsednik vlade je že včeraj zvečer po končani seji povedal, da so zaradi boljše epidemiološke slike sklenili, da se s ponedeljkom začne testiranje učiteljev v devetih regijah, ki imajo izboljšano sliko, v torek pa se vračajo učenci v šolske klopi po modelu C, kar med drugim pomeni tudi manjše razrede. Ob tem se bodo sprostile še nekatere druge dejavnosti, denimo odprla se bodo smučišča, trgovine z otroškim blagom in avtomehanične delavnice. 

Glede vračanja šol je več informacij podala ministrica Kustec. V šole se torej vračajo učenci devetih regij, med nimi tudi pomurskih osnovnih šol. Pouk bo potekal v homogenih skupinah, skupine se ne mešajo, šole morajo izdelati protokole obveznega in izbirnega pouka, pouk se izvaja samo v prostorih šole in ob upoštevanju higienskih priporočil, malica v razredih, učenci v jutranjih in podaljšanih bivanjih se ne smejo mešati. Vsi učenci, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo prišli k pouku, pa bodo še naprej delali od doma. Vsi zaposleni v šolah in vrtcih morajo nosti maske, učenci prve triade pa izven razreda. V vrtce, šole in na fakultete naj pridejo samo zdravi učenci in zaposleni. Na fakultete se vračajo študenti, ki imajo obvezne praktične vaje, prav tako ob upoštevanju higienskih predpisov. Testiranje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih je obvezno.

Preverjanj znanja zaenkrat še ne bo

Pri vračanju v šole po modelu C ne gre za novost, saj so tako že delali spomladi in v jeseni, je povedala ministrica. Poudarek na vračanju je, da se vrača na nek mehek način in ne s preverjanjem znanja, da se učenci ponovno privadijo na šolo. Tudi v vrtceih bo vračanje takšno kot prejšne obdobje.

Od sobote se odpirajo smučišča

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovecje podal nekaj informacij o smučiščih. V soboto se tako že odpirajo smučišča, uporaba žičniških naprav bo mogoča samo za tiste, ki opravijo test. Profesionalni športniki lahko normalno trenirajo, brez da se predhodno testirajo. Hitrega testa ne potrebujejo otroci do 12. leta v spremstvu staršev, smučišča pa lahko obiščejo samo tisti znotraj statistične regije. Nadaljnja sproščanja bodo sledila po semaforju.

Možno bo kupovati v trgovinah z otroško opremo in obiskati avtomehanika

Državni sekretar Zajc pa je govoril o odloku glede ponujanja blaga in storitev potrošnikom. Nove sprostitve so tako od sobote v devetih regijah: premične stojnice kmetijskih izdelkov, vulkanizerji, avtomehaniki, delavnice za popravilo koles, avtoličarji in specializirane prodajalne z otroškim blagom. Omejitve glede kvadrature trgovin ostajajo enake. Inšpekcijski nadzor bo enako intenziven kot je bil do zdaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2021 ob 12:19 gost

      V pomurji vec kot sto pozitivni pa v sili kak dugo

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2021 ob 13:38 gost

      Preverjanje ni ocenjevanje!!! Če je to napaka novinarja, ki je to zapisal naj popravi! Če pa koga drugega pa: o, joj, o, joj!! Preverjanje so mora veno opraviti pred ocenjevanjem, je neke vrste ponavljanje in utrjevanje snovi pred ocenjevanjem!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.01.2021 ob 17:16 Gost2 gost

      Kga pa avtopralnice

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 18:14 Lali gost

        Prvo cerkve pa te vse ostalo, tem se janša nesme zameriti če je že zamenjal rdečo knjižico za križ

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.01.2021 ob 18:12 Gajdar gost

      Mnogi se sprašujete zakaj je v Pomurju toliko pozitivnih. Mnogi gostilničarji vedo povedati, da delajo plošče za 30 ljudi za domov. V navedenem primerih je jasno, da ne gre za ožjo družino. Zadeva se da preveriti, saj se računi registrirajo preko registrske blagajne na FURS-u (če gostilničar izda račun). Državni organi bi morali biti bolj kreativni in prepričan sem, da bi se okužbe zmanjšale. Ni toliko problem nepravilne nošnje zaščitne maske zunaj ( sam se zavzemam za pravilno nošenje) , problem so fešte po domovih in vikendih.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 18:23 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gajdar,kaj te briga ,kaj si pa ti,da boš zijal v tuj lonec.Zaprejti boj,pa porniče gledaj,malo juhice pojej pa zavisten bodi ,pa Ivanove toleriraj,ki se ne držijo ničesar zapovedanega.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.01.2021 ob 18:19 Geza gost

      Državni organi še najbolj žurajo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.01.2021 ob 18:45 gost gost

      Kustecova je samo lutka , ki ne sme imeti svojega mnenja. Puklasti janči odloča o vsem in kdor mu ne kima odleti. Ja, to je demokracija po esdeesovsko. Škoda, ker je ta nej tak nora, razmi se v stroko, ,nezna, ali pa noče pa zagovarjati svojih stališč. Sicer pa puklastomi zadnje čase nejde sve po načrtih. Že marsikaj je mogo požreti, baje sikdar raztura pisarno. Končno so njemi tudi dopovedali ,što je zmago v Ameriki, tak, ka je mogo tudi čestitati, či glih se na njegovo čestitko tan pofučkajo, ali še kaj slabšoga. Puklasti pa tudi zna, ka je s koncem trampizma tudi konec janšizma. Končno in naj bo čimprej.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.01.2021 ob 17:41 Gost: gost

      V Ameriki so se pofujčkali na vlade: Cerarovo, Bratoškovo , Šarčevo in druge vlade, ki so jo vodile leve stranke. To so dejstva, ker v tistih časih našo državo ni obiskal nobeden Ameriški predsednik niti nižji uradnik.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.