https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurje bo dobilo nov razgledni stolp v Bodoncih

25.01.2021 ob 6:00  

V prihodnosti se v Pomurju obeta še en razgledni stolp, ki ga občina Puconci namerava postaviti v naselju Bodonci na Goričkem in bo zagotovo nova zanimivost kraja.


V občini Puconci zadnjih nekaj let opažajo naraščanje števila turistov in želijo razširiti in obogatiti turistično ponudbo. Lani decembra so v občini Puconci potrdili proračun za leto 2021, ki znaša kar okrog 7,6 milijona evrov. Del teh sredstev bodo namenili za področje prometa in prometne infrastrukture, številna sredstva pa bodo namenili tudi širjenju turistične ponudbe v občini.

Župan občine Puconci Ludvik Novak je dajal, da v zadnjih letih opažajo povečano število turistov, predvsem kolesarjev. Odločili so se, da na najlepšem razglednem mestu, v začetku naselja Bodonci postavijo razgledni stolp. S stolpom želijo izkoristiti lego vasi ob cesti, ki pelje proti Doživljajskemu parku Vulkanija. Na začetku vasi Bodonci je po besedah Novaka idealna razgledna točka, saj se vidi Avstrija, Pohorje in tudi Lendava. Idejna zasnova za stolp je že pripravljena, tudi sredstva v letošnjem proračunu so predvidena za izdelavo projektne dokumentacije.  Za izdelavo projektne dokumentacije je predvidenih 30.000 evrov. Za prvo fazo izvedbe je namenjeno 170.000 evrov, od tega bo 100.000 evrov prispevala država. V letu 2022 bo država namenila še dodatnih 350.000 evrov.

Stolp bo imel tudi dvigalo, ki bo omogočalo dostop in razgled tudi gibalno oviranim osebam.

Poleg razglednega stolpa imajo v občini Puconci še druge načrte na področju turizma. Graditi nameravajo tudi Hišo prekmurske besede v Strukovcih, v rojstnem kraju slovenskega pastorja, učitelja, pisatelja in prevajalca Štefana Küzmiča. Ob tem nameravajo urediti tudi zbirko prekmurske besede in zbirko prekmurskega slovstva, na domačiji pa si v prihodnje želijo izvajati tudi tečaje prekmurščine.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2021 ob 8:38 gost

      Koji stolp bedak. Eden je ži preveč v Pomurju.. Malo možgančke vklopite pa nekaj svojega izmislite. Bedak debeli.

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2021 ob 8:54 gost

      Nekaj pajdašev bo pri tem veliko zaslužilo, nekaj njih imelo dobro plačane službe. Kolesarski turizem, za katerega gre na desetine milijonov evrov, haska za prebivalce občin pa nobenega? Ne se zajebavati. Lajči in Branko uživajta v penziji, delo na občini pa prepustita pametnejšim. Branko ti si obseden s tem Kuzmičem. Že v centru občine si dal delati njegov dom in na tistem mestu porušil dobro stanovanjsko hišo, da si lahko zgradil prekleto dragi dom, ki zdaj stoji tam skoraj neuporaben. Zdaj hočeš po drugih vaseh delati neke domove v njegov spomin. Žuti spelji se in ne delaj več neumnosti. Naj gre občinski in državni denar za bolj pametne namene.

      29 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2021 ob 9:57 kilonja gost

      Ti razgledni stolpi, brez razgledov so največji nateg kar jih je na področju turizma. Ne vem kako sploh sodijo v periferno okolje ? Veternice od katerih bi pa imeli kmoristi ljudje in okolje pa ne dovolijo, oziroma bi potreboval veliko srečo da bi jo lahko postavil.

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2021 ob 9:58 gost

      Ka proti pišete. Janšisti se že veselijo ka do lejko na glavo skali s stolpa.

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.01.2021 ob 10:41 Gost gost

      Bi bilo boljše narediti javno razsvetljavo po Bodoncih kot ta stolp. Križišča nič razsvetljena.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.01.2021 ob 17:37 Mina gost

      Mislm,da je dobro razvijati turizem samo ne vem ,če mamo glij kaj pokazati razen mogoče smeti po jarkih in vsebino greznice puščeno po travnikih.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.01.2021 ob 18:57 gost gost

      Bravo občina, samo tak dale. Stolp naj bo, ka ga nedo samo turbaši meli, pase vo metali. Dobra zamisel, ki bi jo občani mogli podpirati.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 20:53 Tutu gost

        E... S tem komentarjem si povedal vse o sebi. Čestitam... "ka ga nedo samo turbaši meli.." prav žalosti me, da taki primitivec lahko dobi sploh dostop do svetovnega spleta, le kakšne neumnosti še drugje pišeš? O bog moj, ni čudno, da imajo prekmurce za kmete, bedake...

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.01.2021 ob 20:20 gost

      Turbaši majo nekaj za ponuditi ,ka pa vij ka niti rasvetljave nemate!?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2021 ob 7:05 Pijanček gost

      Vej pa ne veš da je naš župan Lojči iz našega gnezda Bodonci.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.01.2021 ob 8:03 gost

      Lajči in Branko raje nekaj napravite s tisto staro šolo, ki dela sramoto celi občini. Ali podreti ali jo obnoviti. SRAMOTA OBČINE IN NESPOSOBNIH LJUDI NA OBČINI. Škoda, da je Filip bar zaprt. Zato je občinska klet bolj polna dragega vina.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.01.2021 ob 15:02 GORIČANEC gost

      Sram me je kermoram vse to brati. Kaj resan ne vemo nič lepšega kot žalit eni druge ! Če že imate ( hvala Bogu) boljše ideje jasno ih povejte / zapišite in se podpišite, sigurno Vas bodo poslušali ! Lepo Vas prosim bodimo strpni , bodimo tolerantni eni do drugih , imejmo se radi in potem bomo UZIVALI V TEM PRELEPEM KRAJU IN NAŠI OBČINI !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.01.2021 ob 21:10 Cankovcar gost

      Bar se nika dela v toj obcini.... ka pa na CANKOVE!!! NICCCCCCCC!!!!! KACIJAN mirno spis!!!! Same obljube DELAS PA NICCC...........AJA VRTEC DE LETA 2050 GOTOV. SRAMOTA!!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.