https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od danes na voljo posodobljena aplikacija #Ostanizdrav

22.1.2021  

Z današnjim dnem je začela delovati nadgrajena aplikacija #Ostani zdrav. Aplikacija bo omogočala vrsto novih možnosti.

 

Nadgrajena verzija aplikacije omogoča čezmejno izmenjavo ključev, vnos datuma začetka simptomov, na novo so uvedli še vmesno oranžno stopnjo za manjše tveganje. Aplikaciji so dodali povezavo na vodič v znakovnem jeziku za gluhe in naglušne ter omogočili bolj pogosto posodabljanje stanja, ki bo odslej potekalo šestkrat v 24 urah in ne le zgolj enkrat na dan, kot doslej. Dodani sta še povezani na eUpravo za pridobitev potrdila o karanteni ter obrazec za pridobitev TAN kode.

Peter Geršak, državni sekretar je pojasnil, da epidemiologi včasih pri pozitivnih testih ne zmorejo pravočasno poklicati in ponuditi kode, pri hitrih testi pa te možnosti sploh ni. Zdaj je to mogoče preko bližnjice, ki popelje na spletno stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Na več mest v aplikaciji je dodana telefonska številka klicnega centra za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Čezmejna izmenjava ključev omogoča uporabo aplikacije tudi v tujini, izmenjava podatkov in izračuni stopnje tveganja bodo potekale nemoteno. Slovenija se nahaja zadnji fazi vzpostavitve omenjene interoperabilnosti, zadeva testno že deluje, omogočen je že zaledni sistem, čakajo zgolj na rešeno vlogo na ravni Evropske unije, s katero bodo Slovenijo priklopili v izmenjavo, navaja Geršak.

Foto: gov.si

Na ministrstvu za javno upravo poudarjajo, da aplikacija sama po sebi ne ščiti nikogar, je zgolj tehnični pripomoček v boju proti epidemiji. Po podatkih ministrstva si je aplikacijo naložilo nekaj manj kot 370.000 imetnikov pametnih telefonov. Opozarjajo, da vsi, ki zbolijo za covidom, TAN kode ne vnesejo v aplikacijo, kar pa je sam smisel aplikacije, da se o okužbi obvesti druge.

Aplikacija je že na voljo v Googlovi trgovini, za Applove telefone pa bo na voljo v naslednjih dneh.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2021 ob 18:10 horjul gost

      Koliko denarja se je vrglo že v te aplikacije brezi vezne

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2021 ob 18:21 gost

      Mij vse posodobimo samo ka nede prli viruse pobegu. Ker takrat nemo meli koga slediti. Edino če mo sledili vlado kako krade.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.01.2021 ob 10:38 gost

      Čim prej na cepljenje in to vsi, ali pa naj bo obvezno za vse, Te pa nede trbelo APLIKACIJE,.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 10:50 gost

        Tebe je potrebno v glavo cepiti. Obvezno je samo umreti in nič drugega. Marš v rovte nazaj kjer si se skoto.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 12:48 gost

        Ti ovčka se samo cepi z neraziskanim cepivom, ki je proizvedeno v INDIJI. Nas ostalih pa ne slili k temu.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.01.2021 ob 11:04 gost

      Nesramno spoštovani Gost, to bo čez čas normalno, kot je za ošpice, koze itd. Tako bo tudi za coid, in ne rabiš biti nesramen.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 12:51 gost

        Če ti napišem, da si zabit v glavi, to ni nesramnost, temveč je to resnica. Če ti napišem, da si zraven zabitosti tudi HLAPEC, sem pa napisal še večjo resnico.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.01.2021 ob 13:01 AJAJAJAJAJ gost

      IVAN JANUZAJ JANSHA - ORBAN je spet omogočil svojim zaslužek. Posledično tudi sebi. BANDA POKVARJENA.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.01.2021 ob 15:30 gost

      Mislim in upam, da nebo dolgo, da se zraven kupimo Rusko in Kitajsko cepivo in da bomo čim prej vsi precepljeni, in potem na pot po svetu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.