https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odredba: Učitelji in vzgojitelji na test vsakih 7 dni

23.01.2021 ob 11:45  

Ministrstvo je v uradnem listu tudi uradno objavilo odredbo o testiranju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju na okužbo s koronavirusom pred vračanjem dela učencev v šole in začetkom dela vrtcev v polnem obsegu v devetih regijah. Po uredbi se morajo zaposleni testirati 24 ur pred začetkom neposrednega dela z otroki, nato pa vsakih sedem dni.


Odredba ministrstva za zdravje, objavljena v petek, določa, da se morajo vse osebe, ki delajo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih in višjih strokovnih šolah ter v visokošolskih zavodih, pred začetkom dela udeležiti testiranja na koronavirus.

Testiranja se lahko udeležijo le, če na dan testiranja nimajo povišane telesne temperature, če nimajo akutnih znakov okužbe in v zadnjih 10 dneh niso bili v stiku z okuženo osebo.

Zaposlenim, ki so preboleli covid-19 in pri katerih je od ugotovljene okužbe preteklo najmanj 21 dni in največ tri mesece, se testiranja ni treba udeležiti.

Po odredbi morajo zaposleni negativen izvid testiranja sporočiti predstojniku vzgojno-izobraževalnega zavoda. Potrebnost izvajanja testiranj bo minister za zdravje ugotavljal vsakih 14 dni.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so ob objavi odredbe izrazili prepričanje, da bodo pedagoški delavci in zaposleni v vrtcih in šolah v veliki večini odgovorno pristopili tudi k testiranju, "saj je to družbena odgovornost vsakega posameznika". "Morebitno odklanjanje testiranja pomeni kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in kršitev upoštevanja določil objavljene odredbe ministrstva za zdravje," so zapisali.

Za dodatno varnost zaposlenih vodstvom šol in vrtcev priporočajo tudi, da pri nadaljnjih nabavah zaščitnih mask za zaposlene zagotovijo uporabo varnejših mask tipa FFP-2.

V torek se namreč v devetih statističnih regijah v šole vračajo učenci prvih treh razredov osnovne šole, vrtci v istih devetih regijah pa bodo začeli delovati v polnem obsegu. Generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič je v petek povedala, da učitelji, ki se ne bodo testirali, ne bodo mogli v živo izvajati pouka. Če bo test pozitiven, bodo šli domov v izolacijo in poklicali svojega zdravnika, ki jim bo dal nadaljnja navodila.

Fotografije so simbolične (Pixabay).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2021 ob 11:50 gost

      Dobavitelji testov si manejo roke. Brez muke zasluženi milijoni evrov, če si v pravi stranki ali oboževalec puklastega kaplara Janosa in mu se v rit vlečeš in prispevaš % v " dobrodelne namene ".

      13 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 12:34 gost

        12:28 ........ KOMENTAR TIPIČNEGA JANŠEVEGA BEDAKA. DRŽAVA NAJ SAMA NABAVLJA TESTE IN VSO ZAŠČITNO OPREMO!!!!!!! LEP PRIMER, DA SE TO DA STA NEMČIJA IN HRVAŠKA. PA ŠE VELIKO DRŽAV.

        10 12 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2021 ob 12:14 Bučko gost

      Pametno! Pa ne da bi zdaj slučajno šolniki spet protestirali. Zakaj se bojijo testiranja? Ker ne bodo več upsli feštat po zidanicah in garažah

      16 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 12:30 gost

        Cucek Janšev me zanima kako bi se ti počutil, če bi ti nekdo tedensko 2 x potiskal tiste palčke v nos do možganov. Ti verjetno nič, ker nimaš možganov, večina ljudi pa to čuti. Če je ta virus res tako nalezljiv in smrtonosen kot nam lažejo, je dovolj pljuniti v posodico in to testirati.

        13 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2021 ob 14:21 Štef gost

        Pri nas nemre država nabavlati zato ka ma janševa vlada dosti rodbine in dokler nede vsak neka pokasero de tak ostalo

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.01.2021 ob 12:41 gost

      Ti pa si tele , kdo ti pa potiska palčke do možganov , tebi bi trbelo nekam pljuniti, takšnega debila kot ti pa že dolgo ne.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.01.2021 ob 12:58 poiu gost

      Sram me je, da sem učitelj :(

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.01.2021 ob 13:02 gost

      Zdaj se mehikancan smiji ka du še več nabavljali testuv na tržnici kitajskuj. Posledično pa mastno služili od prijatelja Janeza groznuga keri z davolplačevalskim denarjem vse to plača. In ga boli kurac či su testi zanesljivi ali lažni. Glavno da vsi služijo in se v Mehiki zabavajo zdaj ko je jebeni virus moji prijatelji in vlada.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.01.2021 ob 15:50 školnik gost

      Ges san školnik, pa na pune feštamo po zidanicah pa kletaj, takka nej na pamet ka prej školniki ne feštamo!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.01.2021 ob 16:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Školnik,samo feštajte,pijte,ja,što de van pa riktau sodelavke...mij edni več ne folgamo telku....punu profic pa je na sühon,torej samij,putrebnij in nedojeb....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.01.2021 ob 17:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Jaz sem bogi, bogi , jaz sem nor.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.01.2021 ob 17:35 gost

      Ti si že od rojstva NOR.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.01.2021 ob 9:09 KAJ SERETE UČITELJI gost

      VI KI BI PRVI MORALI BITI ZGLED ŠOLAROM, SE ZDAJ BUNITE IN PROTESTEJRATE LEP VZGLED DAJETE SVOJIM UČENCEM. Potem se pa sprašujemo zakaj je večina mladine ki je gor zrasla v zadnjih 30 letih tako neprimerno vzgojena. KONČNO PA ZAHTEVAMO DA SE PLAČE VSEH ŠKOLNIKOV NA ČELU S ŠTRUKLJOB JAVNO OBJAVIJO

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2021 ob 10:27 gost

        Če bi ti bil tako pameten kot si glasen, bi na internetu te plače lahko sam našel. Bi pa bil pri navadnih učiteljih zelo razočaran, ko bi videl, da delajo za drobiž. Pomočnica vzgojiteljice v vrtcu ( V. stopnja izobrazbe ) spada v 22. plačni razred in ima osnovno plačo bruto 1.004 evra, neto je to 727 evra. Vzgojiteljica v vrtcu ( VII. stopnja izobrazbe ) spada v 32. plačni razred in ima osnovno plačo bruto 1.483 evre, kar je neto 1.003 evre. Učitelj razrednik ( VII. stopnja izobrazbe ) spada v 33. plačni razred in ima osnovno plačo 1.544 evra, kar je 1.037 evrov neto. Vzgojiteljica in učitelj lahko po dolgoletnem službovanju in izkušnjah ter znanju napredujeta v največ 46. plačni razred z bruto plačo 2.572 evra, kar je 1.630 evrov neto. To so višine osnovnih plač. Če bi bil malo bolj pameten, bi to in še veliko več tega sam našel na internetu. Ker si pa zabit desničar tega pač ne znaš najti in verjameš lažem v Janševih medijih, posebno na Novi24TV. Desnuhar nespametni smrdiš. Hlapci so vedno smrdeli.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.01.2021 ob 11:50 ODGOVOR UČITELJU gost

      Glede na to da na leto 4 mesece ne delate in da dnevno delate največ samo 6 šolskih ur je to kar dobite daleč preveč. Nisem še videl da bi kateri učitelj delal 8 ur v šoli. Zato pa zdaj dobite registratorje časa in se boste registrirali ob prihodu in odhodu pa bomo videli.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.01.2021 ob 11:53 ZA UČITELJA gost

      FUJ, UČITELJ PA TAKO ŽALI, SRAMOTA, ZATO PA JE NAŠE IZOBRAŽEVANJE V P................

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.02.2022 ob 16:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.