https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Radenčani premagali neposrednega tekmeca

Radenci, 25.1.2021  

To soboto je bil v Radencih na sporedu obračun za četrto mesto na lestvici 1.B državne lige med domačini in odbojkarji Fužinarja Sij Metal iz Raven na Koroškem. Obe ekipi sta pred tekmo imeli 18 točk in sta si delili 4. mesto. Tekmo so dobili radenski odbojkarji s 3:1.


OK Radenci 3:1 Fužinar Sij Metal Ravne
(25:20, 25:20, 22:25, 25:22)

V prvem nizu so si domačini že na začetku priigrali razliko nekaj točk in zelo suvereno pripeljali niz do končnice, kjer prav tako niso dovolili presenečenja, ter s 25:20 zamenjali igralni strani radenskega parketa. Podobno je potekal tudi drugi niz, kjer domačini pri sprejemu in servisu niso delali napak, v napadu pa so delovali zelo zanesljivo in gostom niso dovolili, da bi se razigrali. Tudi drugi set se je končal s 25:20.

V tretjem nizu je domačinom začetna zagnanost nekoliko popustila, kar so gostje s pridom izkoristili ter z močnimi napadi Žige Morija in Mihe Finka uspeli znižati zaostanek v setih na 1:2. Četrti niz je odločal, ali se bodo tri točke delile v petem nizu ali pa bodo domačini vseeno uspeli na lestvici napredovati za celoten izkupiček treh točk. V tem nizu je domači podajalec Saša Ratkai razigral celotno domačo napadalno vrsto in nekoliko razbremenil domačega korektorja. V končnici so domači ostali zanesljivi ter po uri in pol igranja slavili s 3:1.

Pri gostih sta največ točk dosegla Mori in Fink, oba po 13. Pri domačinih je Tomaž Horvat prispeval 25 točk in tako s skupno 229 točkami zasedel prvo mesto na lestvici igralcev lige z največ doseženim točkami. Dejan Pelemiš je dosegel 14 točk, Blaž Ajlec 11.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.