https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kustečeva: V vrtce in šole pripeljemo le zdrave otroke

26.1.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, Gregor Pečan, predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev, in psihologinja doc. dr. Andreja Poljanec.

Sedem regij je glede na včerajšnje podatke rdečih: Osrednjeslovenska, Podravska, Savinjska, Gorenjska, Pomurska, Primorsko-notranjska in Koroška. Med njimi je negativni trend opaziti v Savinjski in Gorenjski regiji.

Vir: gov.si

"5 regij je glede na včerajšnje podatke črnih. Med črnimi regijami je opaziti pozitivni trend pri Posavski, Zasavski in pri regiji Jugovzhodna Slovenija. Medtem ko je pri Goriški in Obalno-kraški opazen trend poslabševanja epidemioloških razmer," pove Maja Bratuša. 

V šolske klopi 53.306 učencev prve triade

"Dragi otroci, dobrodošli nazaj v vrtce, učenke in učenci pa dobrodošli v šolskih klopeh. Skupaj z vašimi vzgojiteljicami in vzgojitelji ter učiteljicami in učitelji se vsi skupaj potrudimo in prizadevajmo, da boste v vrtcih in šolah ostali ves čas," je dejala ministrica Kustečeva.

Danes je vrata ponovno odprlo 366 šol in 327 vrtcev.  V šole se je vrnilo 53.306 učencev prve triade, v vrtce pa približno 74.630 otrok.

"Odprtje vrtcev in šol prinaša veliko odgovornost, zato vse starše ponovno prosim, da v vrtce in šole pripeljemo le zdrave otroke in da dosledno opozarjamo na pomen spoštovanja vseh priporočil NIJZ-ja, od higiene rok, nošenja zaščitnih mask,.." pove ministrica.

 

"Upamo, da bomo šole in vrtce lahko obdržali odprte in da se epidemiološka slika ne bo poslabšala v regijah, ki so na meji. Z rednim izvajanjem testom je možno dobro spremljati, kaj se dogaja med zaposlenimi, kar je najpomembnejše za odprtost šol in vrtcev," je povedal Pečan.

"Skrb, ki se nanaša na ocenjevanje, je odveč. Učitelji bomo pristopili k ocenjevanju z ustrezno mero empatije," je med drugim povedal Pečan.   

Psihologinja dr. Andreja Poljanec je izpostavila, da je karantena že tako dolga, da so se navade otrokom in mladostnikom že v marsičem spremenile oz. prilagodile na novo, že dolgo trajajočo situacijo. "Določene navade otrokom in mladostnikom ustrezajo, medtem ko starše in druge odrasle skrbijo."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2021 ob 13:05 gost

      V hram demokracije tudi prihajajo bolni ljudje zakaj njim ne prepovejo vstop. To pa je eden in edini keri nam je ukradel državo,,, grinč,,, JJ, tviteraš,, itd.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2021 ob 15:52 gost

      Kakšna ihta da so se delno odprle šole. Vej pa v cirkev ži en mesec hodijo najbolj ranljive skupine. Pa ni nobenega problema lazijo po trgovina, obiska, cirkev, pred cirkvijov tračkanje, tank šteli, itd.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.