https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prekmurec Miha Zadravec prejemnik prestižne nagrade Univerze v Mariboru

01.02.2021 ob 17:00  

Univerza v Mariboru v skladu s svojim Statutom podeljuje častne naslove, priznanja in nagrade. Namen podeljevanja je spodbujanje razvoja in zahvala za izjemne ali druge pomembne dosežke. Letošnjo Plaketo Leona Štuklja, eno izmed nagrad, ki jih podeljujejo, je za leto 2020 prejel Lipovčan Miha Zadravec.


Nagrade Univerza v Mariboru  podeljuje svojim študentom za študijsko, raziskovalno in umetniško delo, za razvoj obštudijskih dejavnosti in za športne ter kulturne dosežke, imajo navedeno na spletni strani univerze.

Namen nagrad je spodbujanje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja študentov v raziskovalno in umetniško delo ter udejstvovanje študentov na področjih, s katerimi se promovira ime Univerze v Mariboru. Nagrado Plaketa Leona Štuklja za leto 2020 za vidnejše športne dosežke na področju univerzitetnega športa je prejel Miha Zadravec, študent Fakultete za zdravstvene vede.

Na fakulteto se je vpisal leta 2017, izbral si je smer Zdravstvena nega, ki jo še obiskuje. Ob študiju je ostal aktiven športnik, to pa mu je pomagalo, da so ga na univerzi tudi nagradili. Miha pravi, da se je s športom začel ukvarjati, ko je bil star 11 let in je začel aktivno trenirati hokej na travi. To je šport, po katerem je njegova domača vas tudi najbolj znana.

Miha pravi: »V našem klubu potekajo intenzivni treningi 2– 3 krat na teden. Udeležujemo se raznih tekmovanj, tudi na državnem nivoju, kjer že nekaj let dosegamo samo prva mesta. Vsako leto sodelujemo tudi na evropskem prvenstvu tako v dvoranski različici hokeja na travi kot tudi na prostem. Na evropskem nivoju dosegamo nadpovprečne rezultate glede na velikost in finančno stanje kluba. Člani našega kluba smo namreč samo vaščani naše vasi. Trenutno smo v Evropi med najboljšimi 24 klubi. Leta 2017 sem dosegel prestižno nagrado v evropskem rangu Challange III, kjer smo kot ekipa postali prvaki tega evropskega ranga in tako napredovali v višji rang. V tem rangu sem bil izbran za najboljšega vratarja. Na istem tekmovanju pa sem bil tudi najmlajši udeleženec. Naš klub je bil tudi organizator tega prestižnega tekmovanja. Istega leta smo osvojili tudi naslov državnih prvakov tako v dvorani kot tudi na prostem. S svojo igro sem si izboril tudi nastop za reprezentanco Slovenije.«

V letu 202 je tekmoval z reprezentanco Slovenije na evropskem dvoranskem tekmovanju v Španiji, kjer so zasedli 5. mesto. Na prvenstvu, ki ga je lani odigral s klubom HK Lipovci v dvoranskem evropskem prvenstvu v Bratislavi, je bil izbran za najboljšega vratarja prvenstva, klub pa je zasedel 2. mesto in si izboril uvrstitev v višji rang tekmovanj. V letih 2010– 2020 so bili vsako leto državni prvaki v hokeju na travi.

»Poleg športa se že od prvega letnika študija vključujem v razne dejavnosti na fakulteti. Tako vsako leto sodelujem in pomagam voditi ekipo nujne medicinske pomoči, s katero se vsako leto udeležujemo tekmovanj in promocij po Sloveniji in v Mariboru. Vsako leto sem sodeloval in se udeleževal raznih športnih tekmovanj v sklopu fakultete. Sodeloval sem tako v nogometni kot tudi v košarkarski ekipi fakultete. Letos, v tretjem letniku, sem bil izvoljen za predsednika letnika. Tako sedaj opravljam delo predsednika in predstavnika tretjega letnika. Vključen sem v vse aktivnosti, ki potekajo na faksu,« je svoje študijsko in obštudijsko pot opisal Miha.

Foto: osebni arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2021 ob 19:51 Joco gost

      Čestitke Miha in naprej uspešno v športu in nasplošno v življenju.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2021 ob 19:57 micka gost

      Miha bravo. Nisi samo športnik, si fant na katerega so Lipovci lahko ponosni. Le tako naprej

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2021 ob 20:26 Drzavljan gost

      Čestitke in vso srečo še naprej!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2021 ob 20:47 gost

      Miha čestitke tudi iz Melinec.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2021 ob 21:21 ........ gost

      ti de rejšu Slovenijo pred propadom - nasplošno in v športu in v sranju

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2021 ob 21:40 milan gost

      čestitke tudi iz Kanade

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.02.2021 ob 6:09 bralka gost

      Cestitke,vse dobro se naprej!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.02.2021 ob 6:23 Goska gost

      Čestitke.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.02.2021 ob 9:33 vidocq gost

      odrešitelj ,

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.02.2021 ob 13:02 gost

      od kretenov ne rabi nobenega komentarja

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.02.2021 ob 13:12 gost

      IZVEN SVOJEGA MALEGA SELA TA MLEČNOZOBEC NIČ NE POMENI.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.02.2021 ob 0:16 Ivi gost

      Čestitke Mihu, čestitke tudi njegovim domačinom, lepo, da ga vzpodbujajo, šport v Prekmurju res živi, Miha ne sekiraj se za negativne komentarje, za dobrim konjem se zmeraj kadi, še enkrat čestitke in uspešno na tvoji nadaljnji poti, BRAVO.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.02.2021 ob 19:33 Bratončar gost

      Iskrene čestitke. Dečko za vzgled , marsikateremu vrstniku. Mij " marki " bi mogli biti ponosni na takšne dosežke naših dečkov . Bravo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.