https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Hišne preiskave zaradi suma oškodovanja podjetja tudi na območju Murske Sobote

02.02.2021 ob 17:00  

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) danes ob pomoči ljubljanskih in mariborskih kriminalistov izvaja osem hišnih preiskav, zaradi suma več kot 30-milijonskega oškodovanja celjskega podjetja. Preiskave potekajo na območju ljubljanske, celjske, kranjske in murskosoboške policijske uprave. Neuradno gre za Engrotuš in prodajo njegovih blagovnih znamk.


Osem hišnih preiskav v Ljubljani, Celju, Kranju in Murski Soboti

"Hišne preiskave potekajo s ciljem utemeljevanja suma gospodarskega kaznivega dejanja, s katerim je bila za več kot 30 miljonov evrov oškodovana gospodarska družba iz Celja. Pri hišnih preiskavah in drugih operativnih aktivnostih sodeluje 56 preiskovalcev in kriminalistov. Nobeni osebi ni odvzeta prostost," sporočajo pri generalni policijski upravi.

Neuradno kriminalisti preiskujejo prenos blagovnih znamk, ki sta jih Mirko in Tanja Tuš leta 2016, ko je postalo jasno, da bo trgovska veriga dobila novega lastnika, prenesla na svoje podjetje Tus Global Group s sedežem v Hongkongu. V posel naj bi bil vpleten tudi 40-odstotni lastnik Celjskih mesnin Danilo Dujović.

Po poročanju 24ur.com pa so kriminalisti hišno preiskavo opravili tudi pri prvem možu Celjskih mesnin Izidorju Krivcu, ki pa po neuradnih informacijah ni med osumljenci kaznivih dejanj. "Hišna preiskava naj bi potekala tudi pri sodnem cenilcu Marjanu Pogačniku, ki tudi naj ne bi imel statusa osumljenca." 

Zaporna kazen do osmih let

Kriminalistična preiskava, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, se po navedbah policije nanaša na sum storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, v povezavi s preprodajanjem deležev v več gospodarskih družbah in nevračanjem posojil.

Kaznivega dejanja so osumljene tri fizične osebe.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je zagrožena zaporna kazen do osmih let.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2021 ob 17:58 gost

      MATER SO HITRI TI NAŠI KRIMINALISTI. V PETIH LETIH LAHKO LJUDJE MARSIKAJ ALI SKORAJ VSE SKRIJEJO. BREZ VEZE, SAMO, DA NOVINARJI IMATE KAJ PISATI. CELO DRŽAVO SO NAM POKRADLI, PA JE BILO MOGOČE 20 MALIH LOPOVOV ZAPRTIH. NAJVEČJI SO PA NA OBLASTI IN ZAPIRAJO LJUDI IN SE IZŽIVLJAJO NAD NJIMI. BAVČAR JE PA TAKO VEČ ZUNAJ K0T V ZAPORU. NAJBOLJ RAZVITA IN BOGATA REPUBLIKA NEKDANJE DRŽAVE SMO BILI, DANES SMO HLAPCI IN POCENI DELOVNA SILA TUJCEM IN DOMAČIM TAJKUNOM. DRUGA ŠVICA HA HA HA HA. KAKO STE BILI NAIVNI IN NEUMNI, KO STE TO VERJELI. NAS, KI SMO NA TO OPOZARJALI, STE NAS PA V ORMOŽ POŠILJALI. VSE SE VRAČA, VSE SE PLAČA. ZDAJ PA TRPITE NEUMNEŽI. DELAJTE DALEČ OD DOMA 12 UR ZA 700 EVROV IN ŽIVITE S 500 EVRI PENZIJE. SAMI STE SI KRIVI. JANŠO STE PA S SVOJO NORO GLAVO REŠILI DOLGOLETNEGA ZAPORA. TAKO VAM TREBA. SAMO POGLEJTE KAJ VAM ZDAJ DELA. VI STE KRIVI ZA SRANJE, KI GA IMAMO.

      37 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 19:12 gost

        Res je. Janez Janša je v Jugoslaviji ukradel vojaške dokumente. Če bi to storil v Ameriki, ki je vam desnim vzor, bi dobil dosmrtni zapor ali pa usmrtitev. Bedaki ste pa šli na ulice in ga rešili. Danes vam to res hudo vrača.

        27 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 20:56 Fičolino81 gost

        Glavno, ka najvekši komunist Slovenije ma kapitalistično penzijo, vestnik, murski val, pa naši prekmurski laleki ste ga pa 19 lejt volili za osebnost leta. K Naciji je žrejt odo, v Muri so ga kšenki oblekli(zašili so njemi po meri do večerje pri Naciji), te je še pa dnevnice doubo. Kramberger je mogeu mrejti, ka so lejko komunisti toga govnara spravili, ge je ščöu biti:predsednik republike, odza je pa celo Slovenijo vničo, pa šče vničavle

        18 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2021 ob 21:41 gost

        Fičolino81, neumen človek ti bom povedal, ker očitno ne veš tega, da sta nas Kučan in Drnovšek leta 1991 rešila vojne - Brionska deklaracija, preberi si kaj o tem neumnež. Penzijo pa ima Kučan po vseh zakonih . Budalo desno zašrotano vzemi štrik pa na prvo vejo. Nobene škode ne bo zaradi tebe, zdaj pa delaš škodo.

        14 17 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.02.2021 ob 18:59 gost

      Res hitra obravnava kriminala.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2021 ob 8:05 Puutz gost

      Janeza bi bilo treba odstraniti ko je vagal 5dg. Zdaj je pretezki ni preveč neumen za rjavo kruglo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2021 ob 8:29 gost

      Dokazano je, da ima 30 % Janševih volivcev končano samo osnovno šolo ali pa še te ne. Torej od njih ne moreš pričakovati poznavanje zgodovine in pametnih komentarjev. Sploh od tistih, ki jim še plenice visijo z riti, stari so pa že tako dementni. Budale ste ga rešili dolgoletnega zapora, on vas je pa za pol leta ali še dalje zaprl v hiše in v občine - vam vzel svobodo, vašim otrokom in vnukom pa otroštvo, mladost in prihodnost. NEUMNEŽI.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 9:00 kilonja gost

        Dokazano ej da ima 60 % volilcev levice južnjaške korenine, so južnjaški naciji, nagnjeni k spolnim zlorabam koz, ovc in psov.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.02.2021 ob 9:09 LFL gost

      Vi pametni visokošolani levi primitivci ste bili sedaj 10 let na oblasti.A nobenih pametnih rezulatov NIČ ABSOLUTNO NIČ s čim bi se lahko pohvalili.Samo vse v SVOJO korist ne pa za državljane.Samo stokate da bojo še naši vnuki plačevali kredite ki se sedaj najemajo ( so pa po 1% in 2 % obrestni meri).Mi pa sedaj plačujemo bedarije levuharskih vlad po 5% in 6% obr.meri,ki so jih najemali cmerar in bratušek ki je zdaj tak pametna da že vse MED DELA.Prekleta šivilja najbolj pametna je ko je tiho.Včeraj smo bili priča neizmernemu trpljenju levuharjev (seja DZ o 8 PKP).Obnašanje poslancev levice je izpod vsake mere dobrega okusaNajvečji problem DZ je levica ko ta nesnaga zapusti DZ tam vse poteka normalno.Saj razumem opozicijo in njihovo delo, a to kar izvajajo poslanci levice kordiš ,tomićka in najbolj nora PREKMURKA sukićka to nima mesta nikjer.Nažalost v našem DZ imamo najbolj noro OPOZICIJO v EU.Izpod vsake kritike.Nekateri njihovi predlogi nimajo mesta niti v RITI.Neizmerna bol in trpljenje ,groza kak trpijo če kaj ni po njihovem,a ni nič ker so zmeraj preglasovani in trpljenje se nadaljuje. Vse vejo vse najbolje le do 46 ne vejo prešteti.SRAMOTA.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.02.2021 ob 9:32 gost

        Sramota je to, da v Prekmurju živi tak bedak kot si ti. Ravno ta Levica, ki jo tako primitivno žališ po zapovedi svojega pastirja Janše, je delavcem zagotovila kolikor toliko solidno minimalno plačo, primerno povišanje vseh socialnih transferjev, povečano gradnjo najemnih stanovanj, razne ugodnosti za starše predšolskih in šolskih otrok, ...................... Je edina stranka v parlamentu, ki se bori za delavca in malega človeka ter za človekove pravice. Zato je trn v peti Janševim in cerkvenim ovcam.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.02.2021 ob 9:13 gost

      Ja levuharji so potomci balkancev in čefurjev

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.02.2021 ob 10:13 gost

      Ja kaj pa sem napisal tak primitivnega ???????????????????????? Saj so že v šarplaninčevi vladi imeli priliko vse to urediti kar ti navajaš .Bili pa so PRVI rušitelji vlade m.š.minimalna plača in poprečna plača sta proizvod levuharjev.Zdaj pa jamrajo o normalni plači delavcev .Najprej vse zajebeš pol pa krivdo zvaliti na aktualno vlado ki skuša pereča vprašanja reševati.Vsakemu cvek v glavo kdor voli levico. Saj razumem opozicijske stranke sd, lmš ,sab .Obnašanje levice pa NIKAKOR to ne sodi v DZ ,kakor tudi komuniciranje in obnašanje njihovih posameznikov.Še nori Trčeke je zapustil idiote. Mi bi radi bili mala Švica z razmišljanjem in obnašanjem po balkansko.To ne more biti in tak ne bo šlo.Nekateri še zmeraj mislijo da smo v socializmu.Ne družbeni red je DEMOKRACIJA pa če je to enim prav ali ne.Isto tak predsednik vlade je J. JANŠA pa če vam je to prav ali ne.Ko pa boste vedeli prešteti do 46 pa bo najbrž drugače.A takrat nam BOG POMAGAJ.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.02.2021 ob 14:26 gost

      A nimaš več kontra argumentov ???????????????????????????Resnica pa te prizadene.Teslo levuharsko.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 15:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.