https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Število hospitaliziranih padlo pod 1000, epidemiologi predlagajo ukinitev omejitve gibanja

4.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali predstojnik Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Mario Fafangel, vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.


Število hospitaliziranih padlo pod 1000, dosežen prvi pogoj za oranžno fazo 

Danes je prvič po zelo dolgem času število hospitaliziranih padlo pod 1000, saj je hospitaliziranih 989, kar je spodbudna vest. V skladu z načrtom to pomeni, da je prvi pogoj za oranžno fazo dosežen.

Vlada pa je včeraj izdala Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok bo pričel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu in bo veljal do 12. februarja. 

Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu ob predložitvi negativnega izvida testa, ki ni starejši od sedem dni od odvzema brisa, dovoli:

1. čezmejnemu dnevnemu delovnemu migrantu, ki ima delovno razmerje v eni od držav članic Evropske unije ali drugi državi schengenskega območja, za kar ima dokazilo oziroma s podpisano izjavo utemelji razlog za prehajanje meje kot dnevni delovni migrant, in se vrača v 14 urah po prehodu meje;

2. osebi, ki dnevno ali občasno prehaja mejo zaradi vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Republiki Sloveniji ali državi članici Evropske unije ali schengenskega območja in to izkazuje z ustreznimi dokazili. Če je oseba mladoletna ali iz drugih razlogov ne more potovati sama, lahko pod enakimi pogoji vstopi tudi oseba, ki jo prevaža, vendar se mora čez mejo vrniti takoj po opravljenem prevozu;

3. državljanu države članice Evropske unije ali schengenskega območja, ki prihaja iz druge članice Evropske unije ali schengenskega območja, kjer je opravljal varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore, oskrbo ali nego družinskih članov, starševsko skrb in stik z otrokom, vzdrževalna dela na zasebnem objektu ali zemljišču, ki ga ima v lasti, najemu ali uporabi, ali je odpravljal neposredno nevarnost za zdravje, življenje in premoženje, in se čez mejo vrača v roku 12 ur po prehodu meje;

4. osebi, ki je naročena na zdravstveno storitev v Republiki Sloveniji in se čez mejo vrne takoj po opravljeni storitvi. Če je na zdravstveno storitev naročena mladoletna oseba, lahko pod enakimi pogoji vstopi njen skrbnik, če potujeta skupaj.

Epidemiologi predlagali odprtje šole za učence do 5. razreda za vse regije in ukinitev omejitve gibanja na regije in občine 

"Prednost tega, da izločamo kužne osebe iz epidemiološkega vidika pretehta tistega lažno pozitivnega," pove Fafangel in med drugim doda, da predlagajo, naj se začne potrjevanje s PCR testi tistim osebam, ki so brez simptomov s pozitivnim rezultatom na hitrem testu.

Andrej Šter je izpostavil, da razmere po svetu niso nič boljše, kot so bile marca lani. "Številne države drastično zaostrujejo vstop v državo."

"Tisti, ki se jim mudi zapravljati svoj denar sporočam, da je Brazilija popolnoma zaprla meje. Kdor je v Braziliji, bo tam ostal," pove Šter.

18 prekrškovnih sankcij

"Skupno število opravljenih nadzorov inšpekcijskih organov, določenih za nadzor v PKP7, je bilo 3.633. Izrečenih je bilo 33 prekrškovnih sankcij, 335 opozoril po Zakonu o prekrških in 101 upravni ukrep.

V gostinstvu je bilo tokrat opravljenih 168 nadzorov in izrečenih 18 prekrškovnih sankcij, 23 opozoril in 3 odločbe o prepovedi," pove Potza.

V zadnjih sedmih dneh, od četrtka, 28. januarja do vključno srede, 3. februarja 2021, so policisti ob opravljanju rednih nalog iz naše pristojnosti opravili še nadzore na 16.045 (15.573) krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2021 ob 11:47 gost gost

      Ti hitri testi so tja vržen denar. V ponedeljek je na eni izmed šol bilo kao okuženih 22 učiteljev ,vsaj hitri test je tak pokazal. Ko so vsi ti naredili še PCR test, je ta pokazal le enega. Samo nabijanje lažno pozitivnih se dobi s tem hitrim testom.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 12:05 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Nič vstran vrženo,dano je lopovskim mešetarjem z blagoslovom Ivana Komunista,Počepnika....

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2021 ob 11:59 DarciHoward gost

      Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2021 ob 12:00 DarciHoward gost

      ! Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2021 ob 12:19 gost

      Se močno bojim, da bo jutri Fafangel že brez službe!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 12:28 gost

        Ne samo da bo gospod brez službe, vsi bomo doma in večina brez služb, če se bodo spet številke močno dvigovale. Zato pa ljudje pamet v glavo ne pozabit na pandemijo in priporočila, ne se preveč opustiti, da nas spet nebi kaznilo.

        6 12 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2021 ob 12:26 gost

      Ajde potrudimo se, v oranžno in v ponedeljek 1. marca vsi v šole, službe...treninge...druženja zunaj

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2021 ob 12:44 Nenad gost

      Lepo da sproščamo ukrepe,če smo do zdaj ščitili starejso populacijo pred virusom poskrbimo za naše ta mlajše...da se ne bo ponovila lanska zgodba ..ko je manjkala več kot polovica v vrtcih in šolah... kajti najvecje gojisce okuzb zaprti prostori...bodimo odgovorni do sebe in drugih...

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 12:58 gost

        Tako je vsi sedaj se gre za vse, staro in mlado. Dajmo bodimo odgovorni, tudi tista kapljica v morje nasprotnikov ki PRAVIJO MALO SUTRA.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 13:31 gost

        Če si tako neumen, da ne veš zakaj gre pri tej " epidemiji " in kdo jo vodi za svoje koristi, ti jaz nisem kriv, pač pa tvoja starša, ki sta te napravila in slabo vzgojila.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2021 ob 13:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Stvar je taka,tudi brez vseh "ukrepov"bi bilo stanje enako kot je,nič drugače ne bi bilo.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 13:32 gost gost

        Neodgovorna je vlada z njenim voditeljem na čelu, ki se brez potrebe hodi slikat po zdravstvenih domovih/bolnišnicah, DSO-jih itd. ter tako potencialno širijo-prenašajo okužbo. Ne bi nič rekel če bi cepljeni hodili na okrog, vprašanje je tudi koliko se oni testirajo.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2021 ob 13:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Naivci,trudite se,vladni se trudijo le zase,mar jim je za vas,lažejo da ohranjajo strahovlado.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.02.2021 ob 13:32 gost

      TIJ KRETEN nadvojvoda---tij si BUDALO da ti para nega!!!!!!!!! Tij govno še boš če še nisi zbolel pa to tak da CRKNEŠ!!! Tij si majmun ka vse tij lapaš ,se vijdi ka si divjak ,nej človik!!!!!!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 14:09 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,hvàla za trüjd slikice mojuga žijtka,me je genulo,se moren zamisliti nad seuf, zdaj si me dregnu,tij si nekaj čluveškuga,vse puvejš,nič ti ne ustane v srci,tij si naš človik,tij si düjša milostna iskrèča,hrást si prekmurski,si eden ud stebričuv vörvanja pa vüpanja.Hvála za moju spreglédnjenust.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.02.2021 ob 13:53 gost

      Ajde budale neodgovorne, da vidim koliko vas je.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.