https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vzpostavitev brezplačnega interneta na javnih mestih v Mestni občini Murska Sobota

10.02.2021 ob 17:00  

Mestna občina Murska Sobota je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.


Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu iz strani Evropske komisije in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Mestni občini Murska Sobota izvaja podjetje Telekom Slovenije d.d.. Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Mestne občine Murska Sobota, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na naslednjih lokacijah: stavba občinske uprave, okolica Trga zmage ter drevoreda Martina Luthra, južni del Slovenske ulice in odseki bližnjih ulic, ki se povezujejo s Slovensko ulico (Slomškova ulica,Cvetkova ulica, Zvezna ulica, ulica Staneta Rozmana ulica Štefana Kovača, Kocljeva ulica, Kardoševa ulica, Ulica arhitekta Novaka).

Občane in druge obiskovalce vabijo k uporabi brezplačnega interneta navedenih lokacijah, ob tem pa prosijo za razumevanje, saj je sistem do uradne potrditve iz strani Evropske komisije v fazi testnega delovanja, še sporočajo iz Mestne občine Murska Sobota.

 Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2021 ob 19:44 gost

      Vrnil se je Hojs iz Avstralije in glej ga zlomka že je naredil štalo. Na Hrvaško je hotel brez testa za kovid. Ko ga Hrvati zavrnejo pa pove daje probal kako deluje hrvaska policija na meji. Debil od debilov. Moral ga bo vele vodja tviteras poslati nazaj v Avstralijo na kliniko.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2021 ob 20:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sinek se je na meji držal mamike za krilo ,bridkost mu je legla na dušo,Lajbeki kar niso mogli verjeti,da je takšen človeček policijski minister.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2021 ob 20:42 Gajdar gost

      Zgornjega komentatorja bi opozoril, da članek govori o vzpostavitvi brezplačnega interneta na javnih mestih v Mestni občini Murska Sobota. To tudi jaz zelo pozdravljam, bojim pa se da se ne bo zgodilo tako kot v občini Beltinci, kjer je bil isti sistem zgrajen pred okoli 8 leti po celotni občini, pridobile so se služnosti za linke in je deloval mislim, da tri leta zastonj, če sem prav informiran, nato pa "kmečki župani" niso hoteli plačati po preteku treh let letne članarine okoli 3.000 EUR za vso občino in sistem še danes stoji, kot spomenik županske neumnosti. Županom Beltincev je potrebno povedati, da je danes prosti dostop do omrežja WiFi osnova za razvoj turizma posebej kolesarskega (komercialni ponudniki niso nič oškodovani saj so hitrosti tu nižje - branje o znamenitosti - wikipedija, vreme, google zemljevid itd.). Jaz samo upam, da naši murskosoboški župani ne bodo tako kratkovidni kot so bili beltinski.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2021 ob 22:15 12121298 gost

      Odlična novica za nas občane Murske Sobote. Samo mestna občina zaostaja z tako ponudbo. Sem gnes čakal na prehodu z Avstrijo v Gederovcih za prehod meje in se mi je ponudil free wifi občine Tišina. Je selo pred mestom!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.