https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Najmanj cepljenih do zdaj v Pomurski regiji

10.2.2021  

Dr. Marta Grgič Vitek, nacionalna koordinatorica programa cepljenja iz NIJZ, je na današnji novinarski konferenci spregovorila o cepljenju in cepivih.

Cepljenje v Sloveniji poteka še naprej po načrtu. Čez vikend je Slovenija poročala o cepljenju Evropski Uniji, in sicer koliko je že cepila in koliko odmerkov posameznega cepiva je prejela. Do konca februarja naj bi cepili približno 5 odstotkov populacije z dvema odmerkoma cepiva, to je približno 100.000 ljudi. Do zdaj je bilo ceplnejih 2,5 odstotkov prebivalcev in z dvema dozama cepiva nekje 2 odstotka celotnega prebivalstva Slovenije. Največ je bilo cepiljenih starejših od 65 let.

Najmanj cepljenih do zdaj je v Pomurski regiji

Najmanj cepljenih je bilo v Pomurski regiji, okrog 2,2 odstotka prebivalcev te regije. Največkrat beležijo med neželenimi učinki cepljenja glavobole in omotica. V Sloveniji trenutno na voljo tri cepiva, NIJZ pa je izdal posebno shemo, kako naj posamezno cepivo uporabljajo glede na prebivalstvo.

Cepivo AstraZenece bodo uporabili tudi za cepljenje učencev na šolah s posebnimi potrebami, ki bodo prav tako cepljeni med prednostnimi skupinami. S tem cepivom bodo cepili od zdaj naprej tudi zdravstvene delavce, ki še niso bili cepljenji in tudi vsi drugi, ki so na prednostnem seznamu in so mlajši od 65 let. Kdaj bo prišla na vrsto zdrava odrasla populacija, še ni znano. Predvidevajo, da bodo populacijo starejših od 80 let, precepili do konca tega meseca. Po tem bodo nadaljevali s cepljenjem po strategiji. Težava je z dobavo cepiv in tudi glede na zanimanje za cepljenje. 

NIJZ prilagaja strategijo in dela dopolnitve o prednostnih skupinah. Med kritično infrastrukturo bodo šteti tudi zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja in jih na NIJZ predlagajo med prednostna cepljenja, ko bodo ta na vrsti. O tem, ali bodo res, pa bodo odločali drugi, je povedala Grgič Vitkova.

Trenutno še ne vedo, kako dolg je učinek cepiva in kdaj bo potreben poživitveni odmerek. Kar se tiče angleškega seva, ga ta cepiva dobro pokrivajo, južnoafriški sev cepivo AstraZeneca ne pokriva, kar se tiče brazilskega cepiva, pa Grgič Vitkova nima podatkov. Do 31. januarja je bilo prijavljenih sedem resnih neželenih učinkov. Komisija jih še raziskuje, ena smrt je potrjena.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2021 ob 16:32 123 gost

      Če je krek pri priporočilih se70procentov nede cepilo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.02.2021 ob 17:11 POZABLJENO PREKMURJE gost

      JEBE SE JIM ZA PREKMURJE, SEM HODIJO SAMO PIJT IN JEJST S KUČANOM NA ČELU IN VSEMI TISTIMI, KI SO VLADALI V SLOVENIJI ZADNJIH 50 + 30 LET. DO KDAJ ŠE BOMO VEČNI HLAPCI IN NORCI DA TO ZAPOSTAVLJANJE NE VIDIMO.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.02.2021 ob 18:17 Hidi gost

        No, ti rezultati trenutno so samo posledica tega, da se ljudje nočejo cepiti in očitno Prekmurje tu prednjači, ker po deležu starejših smo v vrhu in bi rezultati morali biti ravno obratni.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2021 ob 17:26 šilček gost

      Prekmurci so vedno zadnji,jaz se ne bom cepil ker je to vse larifari.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.02.2021 ob 19:04 Drzavljan gost

      Virus je že skoraj leto dni,pa za sebe povem,da se vedno živim in mi nič ne manjka!! Nevem in ne razumem,zakaj bi se moral cepiti?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.02.2021 ob 19:33 gost

      Jaz svoje cepivo odstopim vsem desnim buzijon. Keri so že navajeni cepljenja v ta zadnjo. Kajti če se bodo vsi cepili meni potem to ni potrebno. Debili pa veselo v vrsto kot zdaj za to testiranje. Kero ni vredno da bi se otroci igrali domine. Rešilo pa je drogerasem in jebivetram izlet v Mehiko na drkanje po obali in veseljačenje do onemoglosti. Itak ne vejo kaj se dogaja kje se nahajajo tak so zdrogirani.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.02.2021 ob 21:17 gost

      Debeli, pozabil si povedati, da si največji buzi ti, saj te tvoj veliki boss Janša vsak dan noro poriva v tvojo posrano rito.. Naj te samo peče, debil pederski.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.