https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Krek meni, da lahko pričakujemo tretji val epidemije

17.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je sodeloval direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, dr. med.


Nahajamo se v oranžni fazi. Ob 17.30 uri bo na Brdu pri Kranju vladna seja, kjer bodo razpravljali o stanju epidemije v Sloveniji, sicer pa ni pričakovati, da bi se vlada odločila za večja sproščanja. Pred sejo se bo sestala tudi strokovna skupina. 

Krek je natančneje pojasnil trenutno stanje v Sloveniji in podal nekaj podatkov o cepljenju. Tudi v Evropi se stanje z epidemijo počasi umirja, je povedal. Po njegovih besedah sodi Slovenija še vedno med države z veliko epidemiološko obremenitvijo. V Evrpi sta prisotna še dva seva, ki sta bistveno bolj virulentna, je dodal, ta dva naj bi v določenem času prevlada, kar pomeni, da lahko pričakujemo tretji val. Kljub temu v Sloveniji trend okužb upada in bi lahko počasi dosegli rumeno fazo. Sedemdnevna in štirinajstnevna incidenca, ki sicer padata, sta že opozorilo, je povedal Krek, ki napovedujeta stagnacijo in potem lahko pričakujemo ponovno rast okužb. Testiranje je zelo pomembno, je povedal, ker več ljudi, kot stestirajo, več okužb najdejo in jih lahko izolirajo, je poudaril. Cepljenje v Sloveniji izvajajo zelo hitro, vsa cepiva, ki pridejo v Slovenijo, takoj porabijo, je povedal direktor NIJZ. Pfizerjevega cepiva dobimo v Slovenijo, kolikor napovejo, Moderninega nekoliko manj, kot ga pričakujejo, pri AstraZencinem cepivu pa se zapleta, zato ne vedo, koliko ga bo Slovenija točno prejela. Še vedno največ cepijo s Pfizerjevim cepivom. Največ še zmeraj cepijo osebe nad 80 let. Želijo si, da bi lahko pocepli še več ljudi, je povedal Krek. Pri neželenih učinkih so najpogostejši splošni neželeni učinki, kot je bolečina v udih in slabše počutje ter težave s prebavili. Pfizerjevo in Modernino cepivo uporabljajo prednostno za starejše in zaposlene v zdravstvu, cepivo AstraZeneca pa za kronične bolnike med 18-65 let in nepokretne ljudi, je odločila strokovna skupina. 

Naslednji teden naj bi bili pocepljeni vsi 80. letniki, ki so se za to odločili in so bili na seznamu, je povedal, kljub temu vseh 80. letnikov ne bodo pocepili, saj se vsi niso dali na seznam in se še sproti odločajo za cepljenje, ti naj bi bili potem prednostno cepljeni. O prioriteti v posamezni ambulanti, kateri paciet bo cepljen prej, odloča posamezni zdravnik. Vlada bo danes odločala o novi strategiji cepljenja, ker je prišlo novo cepivo AstraZenece in zato potrebuje Slovenija novo strategijo, da bo lažje cepljenih več ljudi. Neželeni učinki so odvisni od posameznikov in toliko od starosti, je dejal direktor NIJZ. Veliko krat beležijo kot neželen učinek psihične motnje, katere točno so in kako se kažejo, Krek ni imel podatka. Trenutno v Sloveniji ne beležijo brazilskega seva, britanskega pa imamo v populaciji in se bo širil, je povedal. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2021 ob 12:47 soul hunter gost

      bedak prokleti smotani...tele eno jansevo pa on zraven..upam ka vam vse najsabse pride nazaj 100krat..molim za to da se bo to zgodilo..gnoj debeli zarukani

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2021 ob 13:03 gost

      LEVOJAJA GOLAZEN!!!!!!!!!!!!!! janševa teleta delamo za vas brezdomce dementne in socialce izprijene!!!!!!!!!!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2021 ob 15:04 123 gost

        Če maš telko časa za komentarje, te za tebe tudi nekdo dela, vaš krek zgleda kak brezdomce,do tretjega vala de glih zasmrdo, če vas teh žalitev cerkev uči

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2021 ob 13:36 gost

        Lepo prosim, vsaj malo spoštovanja, vsaj vsak sam lahko spremlja smernice ne rabite gledati Kreka in drugih. Rekel je le to kaj vidimo mi, trenutno smo v rahlem porastu, in če bo šlo tak gror je vsem logično kaj pride, vi cigani neizobraženi tega ne vidite, žalite pa lahko vse povprek. Ite po MS vepa vse je puno en čez drugega to ne vidite.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2021 ob 13:50 gost ob 13:36 gost

      kajj misliš bedak proklet, da se druženje in življenje konča Z JANŠO IN KREKOM OZIROMA NJIHOVIM NAKLADANJEM, HECANJEM IN LAGANJEM. bODI PROKLET, KO SI PROTI NORMALNEMU ŽIVLJENJU, KI GA ČLOVEK RABI. Ne poslušaj Nemcev, oni so doma, Prekmurci pa za nih delajo zastonj, minimalno plačo, MISLIM NA ŠVABSKE FIRME.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2021 ob 14:12 Gajdar gost

      Danes je pepelnična sreda, kar pomeni da se začenja za 80% od celotne slovenske populacije, ki se imamo za katoličane 40 dnevni postni čas. Post, pomeni tudi vzdržnost na jeziku, pomeni da nasprotnika prepričujemo z argumenti. Pri gornjih komentatorjih jaz ne vidim nekih strokovnih komentarjev na izvajanja direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka, dr. med., prej me zgornji komentarji prepričajo o nasprotnem in potem se ni za čuditi, da sta Prekmurje in Prlekija najbolj nerazviti območji v Sloveniji. Mene so v mladosti učili, da če nekaj ne veš, potem tega ne komentiraj bodi raje tiho ne ne bodo drugi videli kakšen butec si. Upam da ste gornji komentatorji razumeli, kaj sem vam želel povedati.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2021 ob 14:26 gost

      Desni pedri tudi za vas velja post. To pomeni da se okoli rijti nimate kaj šlatati pa riti zmetati.Kajti meso je prepovedano vsi desni to morate to vedeti keri ste vsi kao poročeni samo da se prikrije vasa prava usmeritev da ste buziji.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2021 ob 15:10 Gajdar gost

      Zadnji komentator, je zelo natančno opisal samega sebe. Ni kaj za dodati. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Glede samega članka menim, da bi bilo potrebno v večji meri upoštevati kronične bolnike, predvsem tiste z oslabeli imunskim sistemom (na primer bolnik z krvnim rakom) in jih cepiti prej, vsaj skupaj s populacijo od 75. do 80. leta starosti. Cepljenje takega pacienta ščiti v primeru najboljšega cepiva le 70%, če pa ni precepljen pa je možnost preživetja minimalna.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2021 ob 15:10 Gajdar gost

      Zadnji komentator, je zelo natančno opisal samega sebe. Ni kaj za dodati. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Glede samega članka menim, da bi bilo potrebno v večji meri upoštevati kronične bolnike, predvsem tiste z oslabeli imunskim sistemom (na primer bolnik z krvnim rakom) in jih cepiti prej, vsaj skupaj s populacijo od 75. do 80. leta starosti. Cepljenje takega pacienta ščiti v primeru najboljšega cepiva le 70%, če pa ni precepljen pa je možnost preživetja minimalna.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.02.2021 ob 15:59 Geza gost

      Od kod naenkrat taka pamet za covid, pa on je za mamila, poleg tega pa resan zgleda kak brezdomce,samo tisti so si nej sami krivi če se nemrejo ger vred zeti

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.