https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

PANVITA POMGRAD presenetila favorizirani CALCIT Volley iz Kamnika

21.2.2021  

Na včerajšnji tekmi zadnjega, t.j. 21.kroga rednega dela prvenstva Sportklub 1.A državne odbojkarske lige za moške, ki je potekalo v Murski Soboti, je PANVITA POMGRAD presenetila favorizirani CALCIT Volley iz Kamnika in se tako s šestim mestom na lestvici uvrstila neposredno v končnico državnega prvenstva.


PANVITA Pomgrad – Calcit Volley  3:0  

(25:21, 26:24 in 25:23)

 

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 6, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 5, Radović 6, Rojnik 12, Flisar, Lakner 9, Novak, Bedrač, Djordjevič-Kamenik 9, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Kos 4, Bregar, Purič, Kosmina 11, Gasparini 14, Hebda 5, Klobučar, Jerončič 2, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Gregor Jerončič.    

Tekma je bila odigrana v Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti, tudi tokrat je to bila zaprta tekma brez gledalcev (Covid-19 razmere).  Sodnika: Sanja Miklošič in Bernard Valentar.   

Po skoraj poldrugi uri igre v Murski Soboti so odbojkarji Panvite Pomgrada brezkompromisno ugnali tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva in se tako po šesti zmagi v sezoni na zadnji tekmi rednega dela prvenstva uvrstili neposredno v končnico državnega prvenstva. Da ima vse prej kot pričakovana gladka zmaga Sobočanov proti favoriziranemu tekmecu še dodaten sijaj, pa priča še podatek, da so Kamničani pred gostovanjem v Murski Soboti na domačem parketu ugnali aktualne državne prvake, ACH Volley.

V uvodnem nizu so Kamničani v vlogi favorita hitro povedli z 8:3, nato pa se je ustavilo. Domači servis je namreč postajal iz točke v točko nevarnejši in Panvita Pomgrad je Calcit za izenačenje ujela na deveti točki. Nazadnje je bilo izenačeno na 15.točki, nato pa je igralo samo še domače moštvo. Razigrani in borbeni Sobočani so si tokrat bolj želeli zmage in prvi niz so še najlažje spravili pod streho.

In šele takrat so domačini uvideli, da se da igrati tudi proti uglednemu nasprotniku. V povsem izenačenem drugem nizu, kjer si nobeden od tekmecev ni priigral več kot dve točki prednosti, so nazadnje Kamničani povedli z 23:20. Da bi nato po menjavi Vinkovič – Ražnatovič v domači vrsti lahko Sobočani izid izenačili na 24.točki in v dramatični končnici izvlekli najboljše kar se je dalo za vodstvo z 2:0 v nizih. Vmes je v drugem nizu namesto Timoteja Gala Kosa na sprejemalsko mesto pri Calcitu vstopil tudi izkušeni Milosz Hebda, a to preobrata Kamničanom ni prineslo.

Hebda je zatem ostal na parketu v kamniški šesterki tudi v tretjem nizu, kjer je priložnost za igro namesto golobradega Roka Jerončiča dobil tudi izkušenejši Diko Purič, a se je tehtnica že začela prevešati na domačo stran. Panvita Pomgrad, ki je z zmago sama odločala o svoji usodi za nadaljevanje prvenstva, je dobila krila. Kamničani so sicer v zadnjem nizu povedli z 9:5, a so jih Sobočani ujeli na 14.točki, da bi nato povedli z 19:16 in tekmo mirno odigrali do konca. A se je v končnici spet zapletlo. Po zadnjem izenačenju na 23.točki, so bili Sobočani bolj zbrani in v srhljivi končnici, po bloku najučkovitejšemu v kamniški vrsti, Mitji Gaspariniju, zaključili tekmo z maksimalnih  3:0. Na vsesplošno veselje v Murski Soboti za potrditev šestega mesta na lestvici in neposredno uvrstitev Panvite Pomgrada v končnico državnega prvenstva.

»Čestitam fantom, da so zdržali ta pritisk in tokrat zmagali, saj smo le na tak način še lahko sami odločali o svoji usodi za potrditev šestega mesta na lestvici in neposredni uvrstitvi v končnico državnega prvenstva. Tokrat smo tekmo dejansko odigrali do konca, čeprav je bila res napeta in so podrobnosti odločale o zmagovalcu, smo predvsem v končnicah dokazali, da ta ekipa sodi v zgornji del lestvice, letos zelo izenačene in močne lige. V zadnjih tekmah, odkar sem sam prevzel ekipo, smo končnice kot po pravilu odločali sebi v prid in tudi zaradi tega bo ta ekipa igrala v končnici državnega prvenstva, kjer pa nas zdaj po 14-dnevnem premoru že čakajo novi izzivi,« je po tekmi povedal trener Panvite Pomgrad, Dejan Fujs.

Foto: Pomurje deset

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2021 ob 2:58 Anthony gost

      Šef me je odpustil in sem bil nekaj mesecev brez službe, potem pa mi je prijatelj rekel, da moram na tej strani opraviti delo. V roku enega meseca lahko zaslužim lep paket. Za več podrobnosti obiščite ... ... https://bit.ly/3rgMKrL

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:14 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.