https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V šole se vračajo vsi pomurski učenci in dijaki zaključnih letnikov

22.02.2021 ob 6:05  

Po več kot štirih mesecih in po zimskih počitnicah se danes v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem so se za šolarje na zahodu države začele enotedenske zimske počitnice. Slednji se lahko odpravijo tudi na smučišče, saj je odpravljena omejitev gibanja na občine in statistične regije.


Tudi za vse šolarje z vzhoda države, ki se po več kot štirih mesecih šolanja na daljavo znova vračajo k pouku v šoli, bodo veljali enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, ki se že izobražujejo v šoli. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, v katerih bodo tudi malicali. Kosila morajo šole organizirati tako, da bo med učenci čim manj mešanja.

Vlada je namreč glede na izboljšanje epidemiološke slike v državi sklenila, da se lahko učencem prvega triletja v osnovnih šolah pridružijo še učenci preostalih razredov. V srednje šole pa se lahko vrnejo dijaki zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Šolske prostore in delavnice odpirajo tudi za izvedbo praktičnega pouka srednješolcev.

V matičnem razredu bo še naprej potekalo podaljšano bivanje v osnovnih šolah, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, medtem ko bodo starše četrtošolcev in petošolcev pozvali, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov.

V razredih učencem ne bo treba uporabljati zaščitnih mask, zunaj razreda pa ves čas.

Še vedno velja, da morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo s koronavirusom in ga ponavljati vsakih sedem dni. Ponekod so zaposlene testirali že v soboto, ponekod jih bodo testirali danes in v ponedeljek.

Za en teden pa bodo v ponedeljek na šolo pozabili učenci in dijaki osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Nekateri se bodo ob ugodnem vremenu odpravili tudi na smučišča, kjer so nekoliko razrahljana tudi koronska pravila. Kot pogoj za uporabo žičniških naprav tako po novem velja negativni test na novi koronavirus, ki ni starejši od sedmih dni. Doslej so se morali smučarji testirati na 24 ur. Tistim, ki so covid-19 preboleli, se za namen uporabe žičnic pol leta ne bo treba testirati, upravičeni bodo do zdravniškega potrdila.

Fotografije so simbolične: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2021 ob 8:41 gost

      Končno,,,, samo gdo bo odgovarjal za pomanjkanje znanja in depresijo ki so jo doživljali po nepotrebnem. Ali pa zaradi nesposobnosti vlade. Kajti 5 mesecev šole niso videli samo v Sloveniji. Edina država kera je imela tako dolgo zaprte šole in vse ostalo. Zato ker imamo debile in tirana na vladi.

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2021 ob 10:30 123 gost

        Zakaj pa svinje Janševe niste dajali minusov kda so cerkve odpirali, najbrž pogrešate pedofilske žrtve

        5 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2021 ob 12:18 kilonja gost

        Obrni se na Kitajce, naj ti oni odgovarjajo, ali je Janša virus uvozil ali kako ? Mislim da je bil Mare na oblasti ko se je virus pojavil;)

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2021 ob 9:47 gost

      Ta Tiran tebe preživlja z karitasovo pomočjo, da lahko preživiš, ti pa mu v zahvalo vlečeš kurca in vsak dan pišeš hvalospeve in delaš promocije SdS. Pravi hlapec Jernej si.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2021 ob 9:57 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.02.2021 ob 10:04 gost gost

      Upam, gost , da samo provociraš, s tem- živel tviteraš grozni, kateremu se smeje celi svet. Hujše pa je, da ga nihče od evropskih politikov ne šmirgla pet posto. Je sramota za državo. Največja sramota v zadnjih sto letih. Tebi je pa mogo nekaj strašno dobroga napraviti. Mogoče ti je dal sendvič pa pivo.

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2021 ob 12:50 kilonja gost

        Čakaj, vsi se mu smejijo, pa noben ga ne šmirgla kako gre to spet skupaj ? Debeli čipkar, čisto ste že obupani, slovenskih politikov v Evropi noben ne šmirgla, pa če so levi ali desni na oblasti ;) .

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2021 ob 11:07 gost

      Živel Janez Janša!!!!!!!!!!!!!!!!1

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.02.2021 ob 13:54 gost

      Živel debil in njegovi hlapci. Tiranije na pohodu in to samo v Sloveniji. Zato pa viruse sam kufre Pakiva. Vladi pa je itak evropski denar začel primanjkovati. Edino nijn so se žepi že začeli parati tak su si je nabasali. Zdaj da dokonča drek zmejšaju pa sami Vladu predajo. Kajti blagajna bo prazna Mehiška obala pa puna desnij buzijov iz Slovenije.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2021 ob 19:29 Hope gost

      I was fired by my boss and was jobless for few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit…….https://bit.ly/39JrDqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.02.2021 ob 19:57 gost

      ŽIVEL VELIKI VODJA JANEZ JANŠA.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.02.2021 ob 21:54 LFL gost

      gost 10:04 idi si vzemi tablete.Riktaj si napotnico za NUJEN pregled podstrešja ,ker na podstrešju vlada TOTALNI KAOS.Nered tak da ga bo težko poriktati.Zaslepljen si tek da je groza,pa še z svojo glavo ne razmišljaš.Tak nisko si padel da s teboj upravlja NEKDO DRUG. Pa daj se skup poberi ne pa da pustiš da drugi MANIPULIRAJO z teboj.Sram te bodi kam si padel,to pa zato ker ne uporabljaš svoje glave.Ali pa si se cel čas napajal iz PIPICE ki se je zaprla ??????????????. Take kot si ti je TEŽKO ZA RAZUMET.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.02.2021 ob 21:56 gost

      ŽIVEL JANEZ JANŠA.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.