https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Sloveniji doslej potrdili 35 primerov angleške različice novega koronavirusa

24.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovali mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, in Ada Hočevar Grom iz NIJZ.

Po besedah Maje Bratuša ostajajo razmere najbolj zaskrbljujoče v Obalno-Kraški regiji. Včeraj je bilo v Kopru potrjenih kar 70 novih okužb, v Piranu 25, v Izoli pa 17.

 

V Sloveniji doslej potrdili 35 primerov angleške različice novega koronavirusa, nobenega primera brazilske ali južnoafriške različice 

"V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano smo skupaj z inštitucijami različnih področij pripravili nacionalno strategijo sledenja znanim in novim različicam SARS-CoV-2.

Genetske spremembe pri virusu lahko med drugim vplivajo na učinkovitost diagnostike, načine zdravljenja in izbor cepiva. Ko se pojavijo, se je potrebno pravočasno odzvati ter obveščati tako domačo kot mednarodno javnost.

Namen spremljanja je hitro zaznavanje novih variant virusa z večjo prenosljivostjo, oziroma težjim potekom bolezni ter spremljanje njihovih vzorcev širjenja.

Poleg spremljanja pojavljanja in širjenja različnih genetskih različic je pomembno tudi spremljanje pojavljanja posameznih pomembnih mutacij. Načrt spremljanja pojavljanja in širjenja novih variant virusa SARS-CoV-2 v Sloveniji zajema pet sklopov," pove mag. Žohar Čretnik.

 

Tjaša Žohar Čretnik je pojasnila, da so do zdaj potrdili 35 primerov angleške različice novega koronavirusa v Sloveniji, pri čemer jih od 28 primerov, ki jih je potrdil nacionalni laboratorij, 18 ni imelo nobene potovalne anamneze, kar pomeni, da niso bili v tujini. "Večina od omenjenih 28 potrjenih prihaja iz osrednjeslovenskega statistične regije," je navedla. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2021 ob 13:35 gost

      Leta 2021 me je šef odpustil in sem bil nekaj mesecev brez zaposlitve, potem pa mi je prijatelj povedal, da moram na tej strani opraviti delo. V roku enega meseca lahko zaslužim lep paket. Za več podrobnosti obiščite .......---> https://bit.ly/3bxXOKU

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2021 ob 13:36 Hope gost

      Leta 2021 me je šef odpustil in sem bil nekaj mesecev brez zaposlitve, potem pa mi je prijatelj povedal, da moram na tej strani opraviti delo. V roku enega meseca lahko zaslužim lep paket. Za več podrobnosti obiščite .......---> https://bit.ly/3bxXOKU

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2021 ob 15:05 123 gost

        Vso srečo pri takem poslu, mislim ka nemaš za burek, če maš kaj v glavi se take stvari ne razglašajo

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2021 ob 22:26 gost

      Najbolj debilno je dogodek kjer si debili desni tvitajo pa sami sebi všečkajo. Tako so prizadeti da imajo po dava ali več tvitov in se pogovarjajo sami sabo. Zato pa državo vrag jemlje da taki zaostali nesposobni debili vodijo državo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2021 ob 22:30 gost

      Več ne moreš spremljati katastrof vsak dan od te nesposobne vlade. Vsak dan nekaj katastrofalnega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.