https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nenujna potovanja v tujino so še vedno odsvetovana

26.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za notranje zadeve Aleš Hojs, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, dr. med. in vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter.

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela omejitev gibanja v Obalno-Kraški regiji, je povedal minister Hojs. Pojasnil je, da znotraj te statistične regije zbiranje ni več dovoljeno, medtem ko je v preostalih regijah dovoljeno zbiranje do 10 oseb.

Glede na to, da so epidemiološke razmere v občinah Obalno-Kraške regije precej primerljive, so omejili gibanje na celotno regijo. Prepovedani so prehodi tako iz, kot v statistično regijo. Še vedno pa ostaja precej izjem, npr. prihod/odhod na delo, opravljanje gospodarskih, kmetijskih in drugih dejavnosti, obisk zdravnika, itd.

Regijo se lahko prehaja le z dokazilom o cepljenju, pozitivnim ali negativnim testom in za prebolevnike, je še pojasnil Hojs.

Krek je spregovoril o trenutni epidemiološki situaciji in umrljivosti.

Med drugim je poudaril, da Slovenija po številu smrti nikakor ni na vrhu, kot se skuša prikazati v javnosti.

Pada tudi umrljivost v DSO-jih, kar je seveda posledica predvsem intenzivne precepljenosti. »Ko smo pričeli s cepljenjem oskrbovancev domov za starejše občane, smo radikalno znižali število umrlih. Sedaj imamo tudi dneve, ko ni nobene smrti v DSO-jih,« je pojasnil.

Nenujna potovanja so še vedno odsvetovana, je poudaril vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter. »Nujnost ni to, da smo morda vplačali kakšen turistični vavčer in nam zdaj sporočajo, da bo to propadlo,« je še pojasnil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2021 ob 12:53 gost

      Povejte to našim politikom in zdravnikom.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2021 ob 13:58 Islamisti so migranti gost

      24ur.com/novice/tujina/britansko-vrhovno-sodisce-zavrnilo-vrnitev-pripadnice-is-v-domovino youtube.com/watch?v=T1qQcRoS0rg youtube.com/watch?v=a-11KyWA-Wk

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2021 ob 14:35 123 gost

      Janša čimprej na zagovor v bruselj da pojasniš diktaturo nad mediji ker edino tvoja 24ur je pravična,cela evropa piše o janši ,nekdaj pohvale zdaj pa opomini

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2021 ob 14:58 Live gost

      Vsak mesec na spletu zaslužim več kot 86.500 ameriških dolarjev z zelo preprostim spletnim delom od doma. S tem v svojem krajšem delovnem času sem lahko prihranil toliko, da sem si v nekaj mesecih kupil nov avto. To je tako nenavadno enostavno, da bi morali vsi poskusiti. Danes začnite z dolarji po spletu, tako da sledite navodilom na tej spletni strani == >> https://bit.ly/3kygzlG

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2021 ob 15:23 pilar gost

      nujnost ni niti oditi zdravniku iz ukc mb na lov v afriko, prosim lepo. in dokler vi sami kršite svoje nore ideje, nam že ne boste solili pameti. jasno krek? raje se poglej kak izgledaš in da te ta maska sploh ne more normalno ščititi.- če bi vsaj malo bil normalen, bi to tudi vedel.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2021 ob 17:37 Lali gost

        Tonin na Poljskem ali je res tak nujno, un niti po videzu ne sodi med ministre kaj šele po pameti

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.02.2021 ob 16:27 gost

      Nam grozijo in žugajo največ prekrškov kar se tiče ukrepov je naredila celotna vlada in njihovi hlapci debilni.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.02.2021 ob 17:12 gost

      Največji debil Hojs se je privlekel iz vukjebine ka de spet drkal in vojebal narod. Njim grozil z polocijo vodnim topom z kaznimi itd. Samo ka de pokazal ka je on glaven z blagoslovu,,,, Janeza groznuga,,,.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.02.2021 ob 18:32 gost

      MIJSLIM DA SI TIJ tele največji debil ,ker drugače se nebi niti oglašal!!!!!!! idijot J J je zakon!! vidiš kak njemi uspejvle!!!!!!!!!!!

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.02.2021 ob 18:43 gost gost

      Tij zadnji si pa rejsan blesav, ali samo tak brez veze bluziš. Nihče normalen, nemre toga puklastoga pokvarjenca zagovarjati oz. o njem povedati kaj dobroga. Da bi bar dobo po prpi od Evrope in s tren vsi mij oz vij, ka ga podpirate pa ne vejte zakoj. Ta pokvarjenec je sramota za državo. Tak nas je nej še nihče osramotil, kak on. Še hrvati se iz nas delajo norca. Pa prav majo.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2021 ob 21:57 Karel K. gost

        Vsi slovenski politiki nas srmotijo v Bruslju in po sveti. Kučan, Pahor, Šarec, Fajonova, HorvaT, Mesec, Počivalšek, Bratuškova, Erjavec, Tonin, Jelinčič, niso boljši od Janše. Se še spomnite Bratuškove, ko je zapoeljevala Junkerja in je pogorela v EU parlamentu, se spomnite Šrce, ko si ni upal spregovorito v EU parlamenti. Janša je samo v tem trenutku prvi med enakimi slovenskimi politiki. Ste včeraj poslušali govorni dvoboj med Mesecem in Breznikom, ko sta obadva trdila, da tako Kučanovi kot Janševi le izsiljujejo svoj prav in si hočejo utrditi politično prevlado.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2021 ob 15:22 gost

        22:21 ................ 30 % teh pristašev ima končano samo osnovno šolo ali pa še te ne. To vse pove o vas.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.02.2021 ob 21:49 Karel K. gost

      Šter se spet bori za državno odlikovanje. Pred tem je bil državnmo odlikovanje, ko je z davkoplačevalskim denarjem domov vozil privilegirance z dopustov. To je pač v Sloveniji samoumevno dejanje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.02.2021 ob 22:30 gost

      Debil,,, Janez grozni,,, ima 230.000 debilov buzijev. Keri mu dupe ližejo za en golaž pa deci kislice.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.02.2021 ob 22:36 gost

      22.21on ima pristaše keri ga kličejo na zagovor v Bruselj. Kajti sere klanfe in ga in jebe mački mater debil zabiti. Tij hlapec lahko greš z njim da mu po rišeš rit usrano ali pa poližeš.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.02.2021 ob 6:19 realnec gost

      bi trebalo tega nevrokirurga ustrelit kot on živali v afriki, potem pa ga na možgane operirati brez narkoze. želim mu HUD potek bolezni. pravično bi bilo da dobi odpoved, se mu vzame licenca in mastno kazen plačati.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.02.2021 ob 6:53 koruptor gost

      drug medij piše da je to dr matjaž vorišič ki ima najdaljše čakalne dobe in mučka tako zelo da ga preiskuje kpk. toliko o naših zdravnikih.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.