https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na mejah z Italijo, Avstrijo in Madžarsko uvajajo kontrolne točke

4.3.2021  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za notranje zadeve Aleš Hojs in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

Podatki o 14-dnevni incidenci so danes slabši za vse regije razen za Primorsko-notranjsko, Podravsko, Jugo-vzhodno in Posavsko regijo.

Vlada se je tudi ta teden seznanila z epidemiološkimi razmerami in po posvetovanju s svetovalno skupino odločila, da še vedno ostajamo v oranžni fazi. Obalno-kraška regija še naprej ostaja rdeče obarvana.

Razmere se znova zaostrujejo, posebej nas skrbijo vnosi novih sevov, za katere še ne vemo, kako se bodo odzivali na cepiva. Zato smo se odločili za zaostritev vstopnih pogojev na naših mejah, je pojasnil Hojs.

V ponedeljek na mejah z Italijo, Avstrijo in Madžarsko uvajajo kontrolne točke. 24 ur na dan bo prehod možen:

  • z Italijo: Vrtojba, Fernetiči in Škofije;
  • z Avstrijo: Karavanke, Ljubelj, Šentilj, Gornja Radgona;
  • z Madžarsko: Dolga vas in Pince.

Mejni prehodi, ki so pretežno namenjeni lokalnemu prehajanju meja, bodo odprti le ob določenih urah. Odprtost teh prehodov bo na spletni strani objavljala Policija. Ti prehodi so:

  • z Italijo: Krvavi potok, Robič, Predel, Nova Gorica - Erjavčeva, Meblo in Rateče;
  • z Avstrijo: Holmec, Vič, Šentilj, Trate, Jurij in Kuzma;
  • z Madžarsko: Hodoš in Čepinci.

Če ob prehodu meje nimate negativnega testa, niste bili cepljeni ali preboleli covid-19, boste napoteni v karanteno, ki jo je po novem možno zaključiti po 5. dnevu z negativnim testom.

Osebe, ki redno prehajajo državno mejo, morajo ob prehodu meje od 15. marca dalje predložiti negativen test, ki ni starejši od 7 dni. Izvzeti so otroci do 13 let.

V Jugovzhodni Sloveniji in Posavski regiji, ki imata boljšo epidemiološko sliko, se dodatno sproščajo storitve opravljanja gostinskih dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov, je povedal Zajc.

V omenjenih regijah se bo gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov smela izvajati med 6. in 19. uro, od ponedeljka 8. marca dalje.

Vlada bo prihodnji teden znova presojala o strokovni utemeljenosti o ukrepu sproščanja gostinskih dejavnosti v regijah, ki imajo boljšo epidemiološko sliko ob pogoju, da naslednji teden ne pride do porasta okužb in kršitev na terenu.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2021 ob 16:24 kilonja gost

      S Hrvaško pa dajte že enkrat meje zapret in poostren nadzor z Madžarske v Slovenijo južne ki bi se želeli švercati . Pa kdaj bo vladi jasno da nAS BALKANCI KI KOT NIMAJO DOLI VIRUSA, SPRAVLJAJO V ALARMANTNA STANJA ? žE POLETI se je vedelo da se je večina vnosov zgodila tako da so jih južni privlekli k nam. ? Pa boli nas kur.ec če bosanđerosi, šiptarji in Srbi morejo vsaki vikend hodit dol , naj doli ostanejo če jim je taka sila za biti doma, kaj sploh delajo pri nas, razen da kradejo državi socialne prispevke. Zapret mejo za jug in basta.

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 17:07 Srbibosanciitd gost

        Ti si en velki debil! Na kratko! Ne bodi v strahu, neglede na “ukradene” socialne prispevke če sploh veš kaj to je, boš ti še vedno prejemal socialni transfer, kateri se plača od teh, ki delajo (vseh ki so zaposleni v SLO ne glede na nacionalnost), od delodajalcev, ki za zaposlene plačujejo prispevke!

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 17:16 kilonja gost

        Steram te v kura.c bosanski da ti bo bolj razumljivco...prispevek od vaše bosanske minimalne plače ki jo zaslužite tukaj, ne pokrije niti socialne podpore tvoje žene, kaj šele za vso otroško navlako ki jo privlečete sem. Mi kot država imamo milijonske izgube s prišleki z minimalnimi plačami, od vas imajo koristi samo delodajalce, ostalo je minus za nas, štekaš ? Pa še tretjino zasluženega denarja pošiljajo dol, tako da denar še uhaja iz Slovenije.

        6 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 17:38 Srbibosanciitd gost

        Tak kak NAŠI kradnejo v austriji transfere! Naše domou delat za 600€ pa naj naša država plačuvle to ka austrija plačuvle za otroške pa za ločena življenja od žen pa ljubic pa otrok! Tak ka lepo samo vgasni. Še premala je razlika v davke kero tu plačuvlejo! Pa me zanima kak do se vozili z dobrimi autojami pa dopustami ovak pa dela v nekšoj gniloj fabriki! Daj daj, vgasni san, vklopi pamet nej ka samo lapleš brez podlage! Ges san nej proti ka naši tan delajo niti ka ovi tu. Ampak če si ti tak nebesko pameten pa šolani, te valda znaš kak so naši po drugih državah obravnavani. Identično! VSAKA DRŽAVA BI MOGLA POSKRBETI ZA SVOJ NAROD! p

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2021 ob 17:03 gost

      Nemški novinarji debila,,, Janeza groznuga,,, kličejo maršal tvito proti medijem. Tam se že na veliko ugiba ali bo debil sploh precedoval Evropi. Doma je totalno nesposoben kako bo pa potem predsedoval Evropi.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 17:09 kilonja gost

        hahaha, še novi obupni poizkusi slovenske levice da preko lezenja v rit pro levičarskim medijem, tožarijo Janšo in plačujejo za antipropagando v tujini, kjer se pa v resnici nihče ne ubada z Janšo, še z Orbanom se zares ne . Znova ustvarjanje napete situacije in delanje razdora med narodom, popolnoma nepotrebno ker tudi s pomočjo plačkjivih člankov ki vam jih objavljajo tuji mediji kateri sploh ne vedo kje leži Slovenija, ne bo uspelo prevzeti oblast . Samo kažete se še enkrat več v vsem svojem črnem sijaju, ZLOBA; ZLOBA ; ZLOBA, ni čudno da posiljujete pse, to je čista zloba od ljudi in ni čudno da vas sprevrženi ameriški DEMON - kratski satanisti privlačijo.

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 22:57 Gost: gost

        Zaostali dopisnik, ki je dopisništvo dobil ob pomoči prijateljev še ni novinar, zato njegove ocenitve so lahko napisane na WC papirju, se pa berejo, ko si na ta zadnji...

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2021 ob 17:06 gost

      Res je nesposoben edini na svetu ne obvladuje z virusem.seveda če pa se ukvarjajo kdo bo več davkoplačevalce oškodoval. Kovid pa je za vlado drugorazredna tema.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 17:11 kilonja gost

        Virusa ne obvladujete antijanšisti ki lepo popivate po zidanicah in ne upoštevate pravil. Drugje je to samoumnevno, pri nas pa je rujna kapljica in strah pred domom in neurejeni odnosi doma, povod za slabo epidemiološko sliko . Zapiramo se sami, zapirate nas antijanšisti.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2021 ob 17:20 kilonja gost

      Šiptarske pekarne pa pralnice denarja, že ptiči na vejah čivkajo o tem pa se nikomur nič ne zgodi , podobno kot kitajske restavracije. Če bi jaz bil predsednik vlade bi razmotiral vso to bando in jo brez skrbi, legalno izgnal tja kamor sodijo, dol na ovce in koze.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2021 ob 17:46 gost

      ,,, klonjaš,, kako pa vse to ves če pa si priden cucek v bunkerju zaprti že eno leto. Ker ti je tvoj tvitu maršal tako zapovedal. Ti pa si hlapec in moraš vse lepo ubogati.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 18:26 kilonja gost

        Mojster, jaz pa res nisem doma zaprt, vsaki dan naokoli, za razliko od tebe, ki imaš usodo zapečateno v svoji sobi pred ekranom, če je koron omejitev ali jih ni ;) . Potem si tudi ti hlapec ker skozi naslejen ne voziš 100 km/h, ker hodiš čez cesto preko prehoda za peščce, si ovca ker greš v trgovino z masko, si ovca ker plačuješ to kar kupiš v trgovini, ovca lahko bi si samo vzel...meni ne rabi Janša zapovedovat, jaz spremljam dogajanja v tujini in sem korak pred tabo in Janšo, sem bil med prvimi v regiji ki je naokoli hodil z masko in so me debilno gledali, potem čez teden dni pa fuk vsi maske gor in panika ;) . Roke si razkužujemo že preden je bila korona itd.Ljubček asocialen, vse to kar imaš pod Janšo, bi imel pod tvojimi levimi hepani, samo da oni nimajo jajc sprejemati take ukrepe, zatorej bi morali po vseh moralnih zakonih, molčati.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2021 ob 17:52 gost

      Eni res vse vejo kaj gdo počne. Kaj koga briga kam gdo gre in zakaj. Zato da ljudje niso hlapci keri so moralni in normalni ne bodo sledili človeku ki sam ni sposoben zakona nadzorovati prvega. Kako lahko tak človek nekomu vsiljuje svoje debilno mnenje in debilno ukrepe. Kere ne upošteva niti sam in njegovi vladni polpismeni sodelavci.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 18:20 kilonja gost

        me zanima če bi enako govoril ko bi bili na oblasti tvoji levuharji...aja, saj so bil, pa so stisnili rep med noge in pokaj pred korona krizo, zdaj pa pametuješ tu, govedar levi .

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 18:30 kilonja gost

        Zato da ljudje niso hlapci keri so moralni in normalni ne bodo sledili človeku ki sam ni sposoben zakona nadzorovati prvega....in s tem si povedal vse, še kako ste ovce, antijanšistične, psihopati, ki se vam življenje, prazno življenje, vrti okoli Janše in ravno vi ki " niste " ovce širite nekont4rolirano viruse. Kazni na 10.000 € za nevestno širjenje virusa pa bi stvar bila rešena, ker glupa pamet levičarjev drugo ne absorbira kot finančno kazen.

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2021 ob 18:18 srbinbosanski gost

      Kje to naši kradejo transferje v Avstriji ? Naši so v glavnem dnevni migranti, hepan, nimajo tu zastonj vrtcev in ostalih storitev ampak jih plačujejo kot mi vsi ostali, razen tvojih . Zaradi tvojih južnih ki se pri nas NASELJUJEJO, imamo minimalno plačo tako nizko, samo nižajo nam standard, socialnih transferjem pa pocuzajo do jurja na mesec. Trpijo pa Slovenci ki si morejo tukaj ustvarjat življenje, pa ne kot ovi z juga, ko jih 5 živi v eni garsonjeri, pa še to poberejo v večini vsa socialna in občinska stanovanja. Slovenec pa še dela za njih in če poznaš koga ki dela v Avstriji boš tudi vedel da imajo Avstrijci radi slovenske delavce in ne delavce z južnim pedigrejem četudi imajo slovensko državljanstvo. Dobro ve Avstrijec kdo je dober delavec in to Slovenec je !

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2021 ob 19:27 gost

      OGLAŠATE SE SAMI neuravnovešeni debili večine LEVOJAJEGA blaznega pola sami kreteni ki ste večibna priklopljeni na socialne janševe jasli orban in janša vam bosta pokazala kako se streže levojajim debilom!!!!!! usred čela

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.03.2021 ob 20:58 gost

      Maršal tvito,,, Janez grozni,,, se je navolu slovenskih novinarjev. Zdaj je začel blatiti in lagati o evropskih in svetovnih novinarjih. Posledično pa dela sramoto vsej Sloveniji.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2021 ob 7:18 kilonja gost

        evropskih in svetovnih novinarjih...HAHAHAHA...Če ne bni Tanja ANNA Fajon pošilljala prošenj in denarja za objavo tujim novinarjem ti sploh ne bi vedeli kdo je JJ. Debeli debeli, ti si lep dokaz kako nizko lahko človek pade, pred 20 - timi leti si še sanjal o Pameli Anderson, zadnjih 20 let pa sanjaš o Janezu Janši :). Obstaja kaj hujšega o smti, denimo tvoje bedno življenje :))))

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.03.2021 ob 21:23 gost

      Sramota si ti da sploh živiš in kvariš zrak po Prekmurju.SMRAD

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.03.2021 ob 23:10 Gost: gost

      Paste, paste, če bo vse potekalo legitimno, bo najbolj nasankala stranka SD, kajti njena predsednica in obenem EU poslanka, lažno prikazuje dogajanja v Sloveniji. Resnica bo prišla na dan. Nekdo bo vprašal, ali je red, da so z tiskovne konference nagnali snemalca NOVE 24 TV. Kam bo gledala potem lažna poslanka.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.03.2021 ob 7:27 gost

      Kakega novinarja debila Nove 24.. Ta debil ni sposoben niti za skrito kamero kamo Li za resno poročanje.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.