https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti opozarjajo na previdnost pri delu v gozdu

04.03.2021 ob 15:45  

S pomladjo prihaja tudi čas različnih spomladanskih opravil na njivah, v gozdovih, vinogradih, sadovnjakih in drugje. Policisti preventivno opozarjajo, da v spomladanskem času pogosto obravnavajo nesreče pri delu, še posebno previden je potrebno biti pri sečnji in spravilu lesa.

Policisti PU Murska Sobota, so v preteklosti v tem časovnem obdobju, obravnavali več nesreč pri delu, ki se nanašajo predvsem na nezgode pri delu v gozdu, ko je pri sečnji dreves prihajalo tudi do smrtnih primerov. Pri delu v gozdu izstopa podiranje dreves pri čemer se pogosto dogajajo nesreče, še posebej neizkušenim sekačem, so zapisali v sporočilu za javnost.

Zato želijo pri policiji preventivno opozoriti vse naj bodo pri sečnji in spravilu lesa ter pri izdelavi drv še posebej previdni. V gozdu nikoli ne delajte sami in pri delu uporabite zaščitno opremo. Delajte v lepem vremenu in v ugodnih delovnih razmerah. Pri sebi imejte mobilni telefon in prvo pomoč.

Razmislite, kako boste ukrepali, če bi prišlo do nezgode, predvsem pa presodite ali ste za tako delo dovolj usposobljeni in opremljeni. Za varno delo je potrebno imeti ustrezno varnostno opremo. Delavci nikoli ne smejo biti brez čelade, zaščitnih rokavic, čevljev in hlač ter glušnikov.

Pri delih se pogosto uporabljajo traktorji, ki so konstruirani za vožnjo, vleko ali potiskanje traktorskih priključkov, za pogon teh priključkov ali za vleko priklopnega vozila. Vse voznike traktorjev policisti opozarjajo, naj vozijo previdno in odgovorno!

*Foto: Pixabay.

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2021 ob 17:27 žagar gost

      Joj pa glij policaji znajo kak se v šumi dela in podira drevje

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2021 ob 19:23 Hope gost

      I was fired by my boss and was jobless for few months, than my buddy told me about this site to do work. Within a month i am able to earn handsome package. For more detail visit…….https://bit.ly/39JrDqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2021 ob 6:36 gost

      Ravno policaji do nam govorili,kako se dela v gozdu.To je pa spet za en velik smeh ha ha.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2021 ob 7:24 papinič58 gost

      policija nima pojma o tem in bi moralo zdravstvo opozoarjati na to, saj ko pride do nesreče, nam pomaga zdravstvo, policija pa ti edino nožv hrbet zarine, ka te kaznuje ka nisi bil previden pa take, medtem ko nima blage veze o teh zadevah. kreteni pač kot vedno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2021 ob 2:27 mate gost

      kda vas v grabi mrtvoga najdejo te nete več modruvale..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:42 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.