https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dom Danijela Halasa Velika Polana dobitnik koncesije za 16 postelj

07.03.2021 ob 6:05  

Izbranih je bilo 11 domov, med njimi je tudi Dom Danijela Halasa Velika Polana, ki bodo zagotovili 1285 mest za starejše. 

 

Minister Cigler Kralj zagotavlja, da področje oskrbe starejših ne bo več zanemarjeno kot v zadnjem desetletju. Področje oskrbe starejših rešujejo celovito in prednostno. V času njegovega mandata je bilo za obravnavano področje namenja najmanj petkrat več sredstev kot prej.

11 domov bo zagotovilo 1285 mest za starejše

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi razpisa izbralo 11 domov, ki bodo predvidoma zagotovili 1285 novih mest za uporabnike storitev institucionalnega varstva v domovih za starejše za celotno območje Republike Slovenije in z začetkom opravljanja v letu 2022.

"Najvišjo oceno je pridobil Dom upravljanje, družba za investicije, upravljanje in vzdrževanje objektov, ki je kupila dom za starejše v Vrtojbi. Na voljo bo 150 mest za starejše, izhaja iz poročila strokovne komisije, ki je objavljeno na spletni strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Sledi družba DEOS, ki se je na razpis prijavila s ponudbami za dom v Gornjem Gradu in Kopru. Gornji grad je komisija uvrstila na drugo mesto, dom v Kopru pa na deveto. Dom v Gornjem Gradu sicer koncesijo že ima, zagotovili pa naj bi 48 dodatnih postelj. Na primorskem pa je družba odkupila območje ob Badaševici, kjer naj bi bilo na voljo 214 mest za starejše.

Zavod Karitas je na razpis poslal dve ponudbi, komisija pa je za podelitev koncesije priporočila dom v Veliki Polani. V ponudbi so napovedali dodatnih 16 mest.

Tri ponudbe je poslalo podjetje SeneCura. Komisija pa je ponudbe za domove v Rušah, Šentjerneju in Mislinji uvrstila na četrto, peto in šesto mesto. V domovih napovedujejo po 150 mest za starejše, skupaj gre za 450 postelj. Avstrijsko podjetje SeneCura namreč v Sloveniji gradi več novih domov za starejše," navja STA.

Na razpis je sicer prispelo 21 ponudb, med njimi so bile tri ponudbe nepopolne. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2021 ob 7:51 gost

      Sramota vlade, ko privatniki in cerkev služijo na starejši populaciji, katera je ravno tem politikom in tej vladi ter vsem ostalim mlajšim omogočila brezskrbno otroštvo in mladost, brezplačno zdravstvo in šolstvo, ...................................... Domovi za starejše bi morali biti brez izjem v državni lasti in država bi morala dostojno poskrbeti za domove in stanovalce teh domov. Če država lahko vsak mesec plača cerkvenim uslužbencem vse prispevke in jim mesečno daje 700 evrov žepnine, tistim upokojencem, ki so najmanj vplačali v pokojninsko in invalidsko blagajno da brez težav več kot 140 milijonov evrov!!!!!!!!! ( tisti, ki smo več kot 40 let v to blagajno vplačali velike zneske, nismo dobili niti evra ), ima denar tudi, da dostojno poskrbi za domove in starostnike v njih. Končno naj že država uredi normative v teh domovih, ki jih dela že dvajset let in jih noče narediti. V domovih se dogaja to, da v popoldanskem času in ob vikendih ena zaposlena skrbi za 30 ali več stanovalcev, v nočnem času ena zaposlena tudi za 90 stanovalcev. Si lahko to zamislite, da se leta 2021 to dogaja? Politiki pa po televiziji na veliko lažejo kako oni dobro skrbijo za stanovalce in zaposlene v domovih starejših. Ta minister Cigler en en velik nesposobnež, lažnivec in gnoj. To, kar se je med epidemijo virusa dogajalo v domovih starejših je njegova krivda. Žalost in sramota.

      46 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2021 ob 18:19 2021 gost

        Pametni komentatori, kateri znate samo kritizirat, se pa ne zavedate, da bo mogoče kateri od vas uporabljal eno od teh dodatnih 16. postelj. Samo se takrat spomnite na te komentarje,.....bilo bi pa lepo če bi se takrat tudi predstavili in opravičili, kar ste grdega komentirali. Saj se pa dobro ve, katere vlade od 2012 leta niso priskrbele nobene postelje v domovih za ostarele in dobro bi bilo vkolikor bi poslancu Horvatu in ministru Cigler Kralju še uspelu z domom v Žižkih, saj pa bo vse ostalo v Prekmurju. Nevemo pa kdo bo potreboval oskrbo, samo takrat se nebo gledalo na kakšni postelji se leži ali je državna ali cerkvena samo, da nekdo skrbi za starostnika.

        22 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2021 ob 19:06 gost

        2021 - ti sploh razumeš o čem je pisal prvi komentator? Preberi še enkrat in razmisli. Lepo je opisal kako skrbijo za starostnike. Za volilne glasove pa ta vlada razmetava stotine miljonov evrov po svoji nepravični izbiri. STRATEGIJO, DA SE DO LETA 2020 NE GRADIJO DRŽAVNI DOMOVI ZA STAROSTNIKE, JE SPREJELA RAVNO DESNA JANŠEVA VLADA V PRVEM MANDATU. Res je, da bi naslednje vlade lahko spremenile to strategijo, vendar.............. Kar se pa tiče cerkvenega poslanca Jožefa Horvata povem, da v oddaji Tarča ni vedel, da so zasebni - privatni domovi dražji od državnih.

        12 21 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 8:41 gost

        2021............. namesto, da si se razpisal kot vernik o temi, o kateri nimaš pojma, bi raje poiskal na internetu cene storitev v državnih, privatnih in v domovih z javno - zasebno ( Rogaševci ). Kaj bi ugotovil? Da so cene v državnih domovih najnižje!!!!!1 Ker sem državi ( ne cerkvi!!!! ) plačeval vse prispevke in vse davke, je socialnai in pravna država ( kot je zapisano v Ustavi ) dolžna pomagati v starosti in zgraditi potrebno število domov za starostnike - v vsaki državi je tako. Cerlkev pa naj ima svoje domove za svoje vernike - nimam nič proti. A NE Z DRŽAVNIM DENARJEM. Na internetu si poglej tudi kakšne velike milijone evrov dobivajo od države razne cerkvene oganizacije. Ostalo si pa še večkrat preberi, da boš razumel zakaj gre, ker očitno ne razumeš.

        5 12 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2021 ob 7:58 gost

      Seveda ker je to karitasov dom. Sekretar Jaklin je imel spet veliko dela z lizanje riti in prekladanje papirjev da je na prvo mesto porino svojo Polanu.

      36 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2021 ob 16:34 gost

        Če bi Jaklin in Horvat z tem kaj imela , potem bi res bilo VSE na boljšem !!!!!!! Žalostno a resnično! če ne veš potem NE govori!

        7 14 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2021 ob 8:26 gost

      Korona je napravila dodatnih 3 000 mest. Minister Cigler in predsednik Pahor kje sta bila takrat? Ko je korona odšla iz domov starejših se je pa narcisoid Pahor vlačil okoli domov starejših. Sramota od ministra in predsednika države.

      37 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2021 ob 9:14 gost

      Pahor pa predsednik ah dajte no,k pameti se spravite.Le lepo nezasluženo plačo iz meseca v mesec pobira.

      28 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2021 ob 11:03 123 gost

        Svinjo Pahorja niti ne omenjajte, snoči je bil objavljen posnetek kak on nemre z svojo plačo preživeti in da živi od prihrankov, stari rek pravi ka sit lačnega ne razume

        25 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2021 ob 11:29 gost

        123, ko bi ti videl kako se je ta usrane po koncu epidemije v domovih starejših vlačil okoli teh domov, bi ti šlo na bruhanje. Predsednik države, ki je samo narcisoiden pajac. Res smo v tridesetih letih prišli na dno. Tako moralno, človeško, razvojno kot finančno.Enostavno nimamo politikov, ki bi znali pametno voditi državo. Vsak gleda samo za svojo rit, za državo in ljudi se jim fička. Na drugi strani pa človek ( Ivan Janez Janša ), za katerega je leta 1988 šlo na deonstracije v Ljubljano 25 000 naivnih in plačanih ljudi, da so ga rešili dolgoletega zapora, kaznuje naše otroke in vnuke z globo 400 evrov, ker so po več kot štirih mesecih zaprtja šol upali na mirnih protestih ( z upoštevanjem vseh navodil glede virusa ) upali zahtevati, da gredo zopet v šole. Sprašujem se kako neumen mora biti človek, ki taka dejanja Janše zagovarja in mu ploska. Pahor kot predsednik države in Janša kot predsednik vlade sta najboljši garant za uničenje vsega kar je še ostalo vrednega. Ne pozabite, da je tudi TEŠ 6 plod sodelovanja Janše in Pahorja. Pa še kaj drugega tudi.

        28 17 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2021 ob 12:45 gost

      Kje pa je bil maršal tvito,,, Janez grozni,,, ko je bilo najhuje. Drkal kurac in tvital bedarije. Z keri mi je Slovence osramotil do leta gospodovega 2090.

      25 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.03.2021 ob 15:20 gost

      Gost 12:45 - ti pa si s tvojim primitivnim komentarjem sramotiš sam sebe.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.03.2021 ob 15:38 gost

      15.20 sramota si tij debil keri podpira debila kroga se sramuje vsa Evropa ne samo Slovenija.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2021 ob 19:49 gost

      gost 11:29 pokliči v prvo norišnico pa jim preberi kaj si napisal.SAMI PRIDEJO PO TEBE.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.03.2021 ob 10:39 LFL gost

      Zdaj imamo politika ki USPEŠNO vodi državo navkljub vsem vsakodnevnim nagajanjem LEVICE.Kaznovanje otrok praviš.Ne seri to so vsi polnoletni ljudje ,ki se ne držijo navodil.Ni pa jih kaznoval JJ.Kaznoval jih je ZAKON. Jaz pa se sprašujem kako je lahko nekdo tako nor kot si ti da nasprotuje vesmu temu kar dela cela EU vključno z SLO. največji garant uničenja SLO bi bil tvoj KUL ,a hvala Bogu ni bil izvoljen. Na levi pol. opciji ni nobenega ama nobenega politika ki bi v tem trenutku bil bolj primeren od sedanje oblasti. NAKLADANJE in KRITIZIRANJE nič konkretnega pa noben ne pove.Najlažje je pač kritizirati in motati tja v tri dni. teš 6 so do 70% izvedli levuharji ko je prišla na oblast vlada JJ in so vse skupaj samo dokončali. Kaj pa kaj T.Vesel in njegovi nezakoniti dolarji ????????Kaj pa kaj Čefein kompani in vse njihove nezakonite rabote na UEFA in na sodiščih ????????? ITD ITD ITD. Še teden dni biti lahko navajal vse nezakonite rabote levuharjev pa se najbrž vsega ne bi spomnil koliko SVINJARIJ imajo na vesti.A seje mogoče tudi tvoja PIPICA ZAPRLA ??????????? Vsi ti pajaci in švoh komiki JJ ne dosežejo do narta.To je njihov maximum.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 10:54 gost

        Zaradi tega politika, ki ga ti kot ovca na veliko hvališ, ima n deset tisoče upokojencev mizerne pokojnine v višini 57 % ( ZPIZ - 2 ), zaradi tega politika je moralo na tisoče študentov prekiniti študij, ker jim je odvzel štipendje ( ZUJF ), .......................... V enem letu je zadolžil državo za več kot 8 milijard evrov, uničil gospodarstvo, turizem, šport, glasbo, ........................................, ljudem povzročil veliko hudega od zdravstva ( nedostopno zdravstvo ) do šolanja ( zaprte vse šole pet mesecev )..................... Boš dobil sendvič in Pingo sok, ker ga tako hvališ? Uživaj v svojem Noriškem kraljestvu, naj nate sije rumeno sonce na modrem nebu. Če boš še nekaj takšnih komentarjev napisal, boš mogoče dobil vabilo na golaž ali pasulj v Lepeni. Daj, potrudi se.

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 13:03 gost

        Še to zabita Janševa ovca: večino zdravstvenih domov, bolnišnic, domov starejših smo zgradili v socializmu.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.03.2021 ob 11:40 gost

      Vse to kar ti pametnjakovič navajaš je uničil VIRUS covid 19 ne pa J. Janša.ati še to zdaj ni jasno ??????? Sendvič in pingo sok ja to pa ti je ostalo od časa socializma - -takrat so to delili ,najbrž si delil tudi TI.Ti si že dobil vabilo iz kumrovca ko pridejo na izlet taki naivneži kot si TI.veliko omenjaš Noriško kraljestvo ,upam da si že prebral knjigo.Pingo in sok lahko podariš čeferinom in veselu.Glej da tudi tmićka ,sukićka ,polmesec ,siter ,korće, prebil ,nemec ,modendorfer in podobni strokovnjaki pridejo na vrsto.pa naj še kaj ostane za tebe da boš odnesel DOMOV. Saj tak ste bili vajeni v socializmu.Pa da ne pozabim od pokojnin .Zdaj ste bili levi 10 let na oblasti pa po tvoje KRIVIC NISTE POPRAVILI. Nobenega doma za ostarele in bolnice niste dali zgraditi.Samo GOBCI so vas na levuharski strani ravno tak kak pri TEBI. Samo gobci nobenega dejanja. Samo gobezdala ste na levuharski strani.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 11:54 gost

        Bolj boš gledal Janševo televizijo bolj boš nori. Ja, ko Janša zapusti vlado in državo zadolži na desetine milijard evrov, morajo to reševati levičarji. Leva vlada je pa po Janševem katastrofalnem ZPIZ - 2 popravila hitro, da ženske dovijo že nekaj let pokojnino v višini 63,5 % plače ( za 40 let dela ), moški bodo pa to dobili za dve leti, zdaj je okoli 60, 5 % ( zakaj razlika med moškimi in ženskami mi ni jasno ). Če bi ne gledal samo Janševe televizije, bi moral to vedeti. NOBENA DRŽAVA V EVROPI NI IMELA ŠOLE TAKO DOLGO ZAPRTE IN NOBENA DRŽAVA NIMA POLICIJSKE URE TAKO DOLGO KOT SLOVENIJA. O zdravstvu, ki ga vodijo Janševe lutke, pa bolje, da ne pišem. Ko boš resno zbolel, boš to občutil na svoji koži. Takrat ti niti SDS izkanica ne bo pomagala. Pomagal ti bo edino keš, če ga imaš. Za socializem ti napišem samo to, da so takrat upokojenci imeli pokojnine v višini 85 % plače. Ostalo je Janševi ovci brez pomena pisati, ker je preneumna, da bi razumela.

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.03.2021 ob 12:32 LFL gost

      To da nobena država ni imela vse tak dolgo zaprtih šol in vse ostalo kaj navajaš so tute.Imam sorodnika ki je na Portugalskem,tam je vse še dlje zaprto.Zato pa je bil doma od julija zdaj pa se je vrnil.Zračunaj si kak dolgo je to.Ti samo gledaj RTV in POP kjer slišiš samo eno plat medalje .Za drugo si pa itak preplitev. Tudi tebi zgleda več RDEČA KNJIŽICA ne pomaga ker samo STUNJAŠ.Zgleda da ti več niti YU penzija ne pomaga tak si bogi najbolj pa v tvoji rdeči betici. Jaz imam keša zadosti ti se za to ne brigaj. SOCIALIZMA ni več ,a še nisi tega dojel ???????? To je rdečemu opranoglavcu brez veze razlagati ker itak mu nič ne bo jasno. V SLO nimamo polcijske ure to širijo tvoji dominantni mediji - - - norčeki pa jim verjamejo.Pozanimaj se kak se temu pravi kar imaš ti za pol. uro.Daj tupček rdeči probaj to dognati.Le kaj bi naj bilo TO. MUKI RDEČI.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.03.2021 ob 13:11 gost

      ŠKODA da komunajzera nisi vprašal kak je z PRANJEM 1 MILIADE US DOLARJEV v NLB.Čudno da o tem RTV in POP nista nič poročala.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.03.2021 ob 13:12 gost

      Daj rdečuhar javi se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.03.2021 ob 15:51 gost

      RDEČUHARJU JE MUCA JEZIK SNEDLA.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.