https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Trije primeri brazilskega seva, sproščanja ukrepov ne gre pričakovati

8.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala docentka dr. med. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje, in prof. dr. Borut Štrukelj, redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani.


Od danes naprej v veljavo stopajo tudi strožji pogoji za vstop v državo. Ponovno so se vzpostavile kontrolne točke.

"Na žalost se stanje v državi ne izboljšuje tako hitro, kot bi si želeli. Zavedati se moramo, da so ukrepi namenjeni temu, da omogočimo čim bolj normalno delovanje družbe in hkrati tudi delovanje zdravstvenega sistema," pove Logarjeva in doda, da ta teden večjega sproščanja ukrepov ne gre za pričkovati. "Epidemiološka situacija se ne izboljšuje. Ukrepi v večini ostajajo obstoječi ukrepi."

Nošenje mask za učitelje in učence od 6. razreda dalje

"Odločili smo se za ukrep nošenja mask za vse učitelje in učence od 6. razreda dalje, saj smo se v vseh teh mesecih naučili, da nam maske pomagajo pri omejevanju širjenja okužbe.

Številne raziskave so pokazale, da se med uporabo maske odstotek kisika v krvi ne zniža. To pomeni, da naši možgani ne bodo prav nič slabše delovali, zato skrb, da bodo otroci zaradi mask deležni hipoksije, ni upravičena. Enako velja za kronične bolnike.

Pomembno je, da nadaljujemo s cepljenjem po programu, da čim prej dosežemo čim večjo precepljenost populacije, saj je to eden najučinkovitejših ukrepov. Želeno je, da dosežemo minimalno 60-% precepljenost, potem pa se bomo trudili, da bo precepljenost še višja," pove Logarjeva.

3 brazilski sevi na področju Maribora 

Brazilski sev je bil zabeležen na področju Maribora, zaenkrat pri treh osebah znotraj družine, z negativno epidemiološko anamnezo. "O dodatno zbolelih ni bilo podatkov. Upamo, da večjega širjenja tega seva ne bomo deležni," izpostavi Logarjeva.

Cepivo družbe Johnson & Johnson je vektorsko cepivo, DNA cepivo, zelo podobno cepivu SputnikV in cepivu AstraZeneca. Zbirka kliničnih študij je fascinantna, vključenih je bilo 44.000 udeležencev. Študije so bile narejene v Evropi, ZDA, Braziliji in v Južni Afriki. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2021 ob 12:08 kar en gost

      Jes mijslin, ka de te covid mel več različic sevov kaj je mejla Dinastija nadaljevank.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 20:41 Ales gost

        Mislem,da ste vsi vodilni na polozajih ene velike korone,ki obuzujejo evrcke,da lahko nategujete narod.Pokvarjenci...

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2021 ob 12:41 Crazy gost

      A ta Brazilski sev ti dlake "doli" pobere al kak?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2021 ob 16:46 gost

      V Sloveniji smo po sevih unikum na svetu. Vse vrstne seve si izmislijo samo da bo glupi narod čim dlje zaprt. Saj itak vse verjamejo kar njim natvezimo. Ker maršal tvito,,, Janez grozni,, tako skomandira. Ker dlje bo glupi narod zaprt dlje imamo mir za krasti lagati, kadrovati, in se z ljudi smejati pa njim v vodi mesec kazati.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 20:19 kilonja gost

        Haha debeli, vidiš ko ne spremljaš tuih medijev, Hrvati in sploh Avstrijci so te seve imeli že zdavnaj , Tirolska je celo zaprta že 14 dni, tako mimogrede.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2021 ob 17:47 plus gost

      V Kočevji je tudi eden novi sev

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2021 ob 18:19 gost

      J J je zakon in on lahko komandira!! Levojaja srenja drhalska pa nima nikogar , ki bi lahko komandiral ,kajti nihče ga nebi poslušal ker je niče!!! Zato smrduharji radi bojte da vam daje sociale in vas sploh še upošteva , ker drugače ste tako ali tako v p m ! Bedaki levojaja srenja odpadnikov! vij sigurno vijdite mejsec v vodi nej na nebu!!!!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2021 ob 18:39 gost pet gost

      Ti zadnji si budalo na kubik, ali pa proviciraš. Tak ali tak znaš, ka se vsi iz tebe norca delajo. Kak drugo pa ,zaradi treh okužb z novin sevom nega sproščanja ukrepov? Budale vladne, paše njim držati narod pod ukrepi, ki so brezvezni, so pa dobri za discipliniranje .Na tak način si zagotavljate mir? Sramotno in žalostno. Toga tviteraša psihotičnoga pa nagnati, ka več nikdar nede vupo oditi po Slo. Je sramota za narod.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 20:31 kilonja gost

        Majmun rdeči, če bi bili tvoji rdeči pedr.i na oblasti bi s elahko pa prosto gibali po Svetu ali kako ? Avstrijci bi te vabili odprtih rok, Italijani bi za tebe gostilne odprli, Madžari imajo že zdaj kot odprte meje...edino v svojo ustašijo bi lahko šel cuzat korenjaka Jasminu Stavrosu, Hrvatom je vseeno, glavan je turizam ;) . Kako se ti da, vsaki dan eno in isto, eno in isto, eno in isto....blablabla..Magdiča bi morali na disciplinsko komisijo dati ker ti ni uspel ozdravit..si velika škoda za okolje, za ljudi, živali, celo za ozonsko luknjo. Hvala Bogu da nimaš sorodnikov, bi od sramote emigrirali .

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.03.2021 ob 19:25 gost gost

      pička vam materna da de prišo pa črnogorski sev ka mo v senci samo ležali pa se jebali na sujo kak vi ka nas jebete z temi pizarijami taka ti je samo lejko slabo ge mislin ka je pravi viros se pravi smrtnonosen ki se imenuje cepivo v austriji so baje že k pameti prišli no mi slovenci nemo nigdar ka pa naš sladoledar un nede doubo kovida pa te blesavi počivalček ka odi po oštarijaj čeglih jih je doj zapro mater smo slovenci blesavi.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 20:23 kilonja gost

        Te pa idi v Črno goro, tam ni virusa majmun debeli čipirani . Črnogorski sev ti je itak pisan na kožo, celi dan sediš pa se delaš kot da delaš :) Zakaj se ne daš na repit ? kako se ti da za drobiž pisariti po portalih ? Ni ti socialna dovolj ?

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.