https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Mura odslej v lasti Aha Mode

Murska Sobota  

Po izklicni ceni 9,65 milijona evrov je Aha Skupina na javni dražbi kupila večino Murinega stečajega premoženja. Na čelu družbe Mure in partnerji bo ostal Milan Mörec, ohranjeno pa naj bi bilo vseh 1563 delovnih mest.

"Ta izziv na eni strani vidimo kot akumulirano znanje, ki se je gradilo iz leta 1925. Govorimo o znanju, imenu in možnostih, vidimo, da je z blagovno znamko Mura mogoče veliko narediti v Sloveniji, na območje nekdanje Jugoslavije in še kje. Na drugi strani pa so izzivi, saj vemo, da Slovenija ni teritorij s poceni stroški dela, kar pomeni, da bo treba storiti korake, s katerimi bomo naredili Muro konkurenčno ne samo na račun delovne sile," je povedala Lukančičeva.

Dodala je še, da se dogovarjajo o ohranitvi obstoječega števila zaposlenih vsaj za dobo pet let. Lukančičeva je povedala, da ne razmišljajo o zamenjavi sedanjega vodstva Mure, so pa skupaj ocenili, da so potrebne določene okrepitve, tudi ljudje s področja dizajna in marketinga, "da bi malo bolj agresivno zastavili to zgodbo," je še povedala Lukančičeva.

Vodstvo in sindikat zadovoljna

Direktor družbe Mura in partnerji Milan Mörec je zadovoljen, ker se je končala agonija glede lastništva, in meni, da so dobili pravega lastnika in da bodo skupaj nadaljevali pot pri revitalizaciji blagovne znamke, mednarodni kooperaciji in ohranitvi Mure. Tudi delavcem je po besedah predstavnika sindikata Mure in partnerjev Dušana Küplena odleglo, saj so dobili skrbnega in odgovornega lastnika, upajo le, da bo obljubljeno uresničil.

    Komentarji

    1. okvals
      29.08.2011 ob 21:11 okvals

      od kod pa je ta Aha skupina? prvič čujem za njo..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      30.08.2011 ob 10:57 lepi

      upan ka do se zdaj začala ramere malo normalizejrate. če se vrvle uprave dela Mura z dobičkon, ale?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. jonie
      30.08.2011 ob 23:20 jonie

      okvals, to je angleško podjetje oz modna skupina AHA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. lilijanine
      31.08.2011 ob 0:00 lilijanine

      lepo,da se bo Mura spet postavila na noge..upam,in zelim jim,da jim bo uspelo. ž

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. lilijanine
      31.08.2011 ob 0:03 lilijanine

      se opravicujem za napake v komentarju pisem v temi in zato popravljam moj komentarr;) lepo,da se bo Mura spet postavila na noge..upam in zelim si,da jim bo uspelo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.